Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 dec 2014 - Anul XIX, nr. 281 (5790)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

De Ziua Naţională

5.000 de porţii de fasole cu cârnaţi şi 300 de litri de vin fiert, oferiţi gratuit în centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sucevenii au sărbătorit ieri Ziua Naţională a României nu doar cu spectacole artistice, parade militare şi muzică folclorică, ci şi cu porţii fierbinţi de fasole cu cârnaţi ori fasole de post, după preferinţă, „udate” cu vin fiert.

„N-am mai mâncat asta din armată”, a spus un sucevean care şi-a ridicat de la chioşc porţia aburindă şi s-a retras către un loc unde putea savura în linişte fasolea cu cârnaţi.

În total, au fost pregătite 5.000 de porţii de fasole la ceaun, cea mai mare parte cu cârnaţi, dar o parte a fost gătită separat, de post.

Imediat după parada militară din centrul Sucevei, mulţimea adunată din toate cartierele, sau chiar şi din alte localităţi, s-a împărţit în două – cei care s-au întors acasă, să se încălzească după ce au stat destul de mult în frig, şi cei care s-au aşezat la coadă la căsuţele din care venea o îmbietoare mireasmă de mâncare gătită, pentru o porţie de fasole aburindă şi un pahar de vin. Mâncarea şi băutura au fost oferite de Primăria Suceava, prin alocarea de la bugetul local a sumei de 20.000 de lei, decizia fiind luată în cadrul şedinţei de Consiliu Local din luna octombrie.

„Ca şi anul trecut, am pregătit 5.000 de porţii de fasole cu cârnaţi, 300 de litri de vin, care se repartizează doritorilor de la cele patru căsuţe de pe esplanadă. Pentru cei care postesc, la una dintre căsuţe este fasole de post, fără cârnaţi. Pentru pregătirea bucatelor s-au utilizat cantităţi semnificative, precum 500 de kg de fasole, 80 de litri de ulei, o mulţime de cârnaţi şi multe legume”, a precizat Narcisa Marchitan, şefa Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Suceava, care a avut misiunea de a  pregăti mâncarea şi băutura pentru 1 Decembrie.

Pentru a găti bunătăţile care au încântat mii de suceveni, angajatele Primăriei Suceava au muncit trei zile la foc continuu.

„Alege fasolea, pune-o la umflat, toacă zarzavatul, taie carnaţii, pune-le la fiert... Muncă multă!”, spun bucătăresele, care, prea ocupate cu atâta treabă, nici nu au apucat să guste din ceea ce au făcut, servind mai întâi sucevenii care au venit să se bucure de Ziua Naţională, în care mulţi dintre ei au avut liber.

Dacă anul trecut îmbulzeala a fost mai mare, mulţi fiind disperaţi că nu vor prinde o porţie de mâncare dacă nu ajung rapid în faţă, anul acesta oamenii s-au aşezat la rând, civilizat, fără a se împinge sau a vocifera, încât servirea lor s-a desfăşurat rapid şi fără incidente.

Pentru ca servirea fasolelor şi a vinului să meargă mai bine, de pe scena amenajată pe esplanadă, în apropierea bradului de Crăciun, s-au făcut auzite şi frumoasele melodii tradiţionale ale Ansamblului Folcloric „Arcanul” Fundu Moldovei, care au „încins” scena cu dansuri populare pline de energie şi eleganţă.

Spectacolul a continuat cu Ansamblul Folcloric „Bucovina” al Şcolii de Arte „Ion Irimescu”, care a cântat până la lăsarea întunericului, când a venit momentul aprinderii bradului de Crăciun.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 5.000 de porţii de fasole cu cârnaţi şi 300 de litri de vin fiert, oferiţi gratuit în centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 2396 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 4 voturi
5.000 de porţii de fasole cu cârnaţi şi 300 de litri de vin fiert, oferiţi gratuit în centrul Sucevei2.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei