Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 dec 2014 - Anul XIX, nr. 281 (5790)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Hoţi

Gruparea de minori spărgători de la Şcheia a reînceput furturile în serie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru minori, trei în vârstă de 13 ani şi unul de 16 ani, toţi din comuna Şcheia, au fost prinşi de o patrulă de jandarmi la scurt timp după ce au spart un atelier auto de pe strada Traian Vuia din municipiul Suceava, nu departe de sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Suceava. Cei trei minori de 13 ani sunt deja hoţi cu state vechi, aceştia fiind suspecţi în zeci de furturi comise în ultimii doi ani. În ultimele luni de zile, după ce un al patrulea membru al grupării, un minor în vârstă de 14 ani, a fost arestat preventiv, aceştia nu au mai creat probleme. De aproximativ o lună de zile, în cazul unor furturi comise în municipiul Suceava sau în Şcheia martori oculari sau părţi vătămate au sesizat că autorii sunt copii de etnie romă. În câteva dintre cazuri aceştia au şi fost prinşi, iar faptele lor au fost probate.

Revenind la ultimul furt, de pe strada Traian Vuia, duminică, în jurul orei 14.00, un echipaj de jandarmerie a observat patru minori care se deplasau în grabă şi care s-au ascuns după o maşină. În timp ce jandarmii încercau să afle identitatea minorilor, în zonă şi-a făcut apariţia şi un bărbat care constatase că atelierul său, situat în apropiere, a fost spart.

Din ancheta ulterioară a rezultat că unul dintre autori a spart un geam al atelierului, pătrunzând în interior alături de încă doi complici, în timp ce un al patrulea a rămas afară, de pază. Din interior minorii au sustras doi acumulatori auto,  un polizor unghiular, două bormașini, un ferăstrău circular de mână, un topor, o conductă de frână, o roată de bicicletă, bucșe şi cabluri de diverse mărimi.

Bunurile au fost găsite într-o zonă cu vegetație uscată, unde au fost ascunse de autori.

Maiorul Bogdan Cornaci, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Suceava, a precizat că  „bunurile au fost restituite proprietarului, iar cei patru minori au fost predați Poliției Municipiului Suceava, pentru continuarea cercetărilor”.

Minorii în vârstă de 13 ani nu răspund penal pentru faptele lor, astfel că nu pot fi audiaţi decât ca martori şi doar în prezenţa părinţilor.

Minorii implicaţi în aceste furturi provin din familiile de romi Cuţitariu, Oltean şi Bozomală din Şcheia.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gruparea de minori spărgători de la Şcheia a reînceput furturile în serie.
 Vizualizări articol: 2489 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Gruparea de minori spărgători de la Şcheia a reînceput furturile în serie3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei