Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 dec 2014 - Anul XIX, nr. 281 (5790)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Proiect

“România în sărbătoare”, la Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza” Suceava a găzduit vineri, 28 noiembrie, cea de-a V-a ediţie a proiectului “România în sărbătoare”, eveniment ce reprezintă, an de an, o provocare de a se întoarce la “rădăcini”, adresată unei generaţii marcate de efectul globalizării.

Istoria şi tradiţiile au fost principalele repere ale acestei manifestări coordonate de echipa managerială formată din prof. ing. Ovidiu Ştefan Arganisciuc şi Beatrice Filipiuc Liliana şi consilierul educativ Elena Monica Huţu.

Momentul de 1 decembrie 1918 a fost invocat de profesorul Mircea Turculeţ, care a reafirmat importanţa evenimentului în context internaţional, menţionând ca principal artizan al Marii Uniri poporul român, hotărât mai mult ca oricând în acel decembrie să-şi croiască “o altă soartă”.

Manifestările au continuat cu un program artistic organizat de prof. Luminiţa Cazan, Cristina Macovei şi Tatiana Baciu, care a adus atmosfera specifică zilelor de sărbătoare în mijlocul celor prezenţi. Melodiile interpretate de eleva Nicoleta Cosmina Catargiu şi grupul folk al liceului i-au făcut pe participanţi să fredoneze, să cânte, molipsiţi de voie bună, să cugeteze la înţelesurile de dincolo de cuvinte, iar la dansurile populare, să bată discret ritmul.

De departe momentul cel mai aşteptat al zilei a fost concursul “Românii la ei acasă”, adresat elevilor. Standurile, din ce în ce mai multe de la un an la altul, pline de obiecte tradiţionale, de produse culinare care mai de care mai îmbietoare ca aspect şi miros, au impresionat juriul. Aceeaşi impresie a lăsat-o şi prezentarea costumelor populare, a căror frumuseţe nu a fost estompată de trecerea anilor, şi a unor obiceiuri – precum cele legate de sărbătoarea Sf. Andrei, de Sânziene şi a celor legate de momentul trecerii dintre ani.

Concursul organizat de profesoarele Loredana Gaşpar, Mihaela Şerban, Silvia Pintea şi Alina Crăciun s-a bucurat de participarea a 12 clase, în timp ce juriul a avut o misiune dificilă, aceea de a desemna câştigătorii.

Trofeul “România în sărbătoare” a fost obţinut de clasa a X-a C, care s-a impus prin originalitate.

“Colegiul a devenit o Românie în miniatură, aşa cum se întâmplă an de an în preajma aniversării Zilei Naţionale. A fost un nou eveniment marca <Alexandru Ioan Cuza>, colegiu care de ani de zile este sinonim cu performanţa, indiferent ce forme îmbracă ea - cel mai mare procent de promovabilitate la examenul de bacalaureat, dintre colegiile tehnice, elevi admişi la universităţi din ţară şi străinătate sau premii obţinute la concursurile şcolare, cele pe meserii sau sportive”, transmit reprezentanţii şcolii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “România în sărbătoare”, la Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza”.
 Vizualizări articol: 2096 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
“România în sărbătoare”, la Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei