Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 oct 2014 - Anul XIX, nr. 252 (5761)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Părăsiţi de mamă

Şi-a lăsat patru copii minori în grija soţului bolnav, pentru o relaţie de concubinaj în Franţa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru minori, cu vârste cuprinse între 4 şi 17 ani, au ajuns în grija statului, după ce mama lor i-a părăsit, plecând în Franţa cu iubitul, iar tatăl copiilor este foarte bolnav şi nu poate să-i îngrijească. După ce mama copiilor a plecat în străinătate, fără să o mai intereseze situaţia celor patru minori, fără să le trimită bani pentru a se întreţine, copiii au fost ajutaţi de tată să supravieţuiască, doar că acesta este foarte bolnav şi nu poate să muncească. Bărbatul are nevoie de o intervenţie chirurgicală urgentă, care tot din cauza lipsei banilor a fost amânată. Purtătoarea de cuvânt a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Nicoleta Daneliuc, ne-a spus că „din cauza situaţiei materiale şi financiare precare a familiei, tatăl neavând nici un suport material sau bănesc, minorii au fost de multe ori nealimentaţi, neîngrijiţi. Nici familia extinsă nu-l sprijină pe tatăl rămas singur să-şi crească copiii. Pentru cei patru minori, la propunerea primăriei de domiciliu, s-a dispus măsura plasamentului în regim de urgenţă”.

 

Neglijenţă

O măsură de urgenţă s-a impus şi în cazul altei familii, cu trei copii minori, în care una dintre fetiţe are probleme de sănătate. În acest caz, s-a dispus instituirea plasamentului în regim de urgență pentru una dintre fetițe, din motive medicale. „Situaţia din familia minorei a fost monitorizată permanent de reprezentanţii primăriei de domiciliu, iar mama a fost responsabilizată să meargă cu fiica sa la un medic specialist, însă aceasta, deşi a declarat, atât verbal, cât şi scris, că se va ocupa de educaţia şi bunăstarea copiilor, că va merge cu fiica sa la un medic specialist pentru investigaţii, nu a respectat nici unul din angajamentele luate”, ne-a spus Nicoleta Daneliuc.

În urma verificărilor întreprinse la domiciliul familiei, asistenţii sociali au constatat faptul că situaţia socio-economică a familiei este precară, „în sensul că locuieşte într-un imobil care nu întruneşte condiţiile minime de igienă, minorele nu sunt îngrijite corespunzător, nu au îmbrăcăminte curată, nu sunt supravegheate suficient de mamă”. Fetiţa bolnavă a fost luată de stat, în timp ce

celelalte două minore au rămas în familie, fiind monitorizate în continuare de primăria de domiciliu. Mama riscă să-şi piardă toate cele trei fetiţe dacă nu va avea grijă de ele şi nu le va îngriji corespunzător.

În cadrul Serviciului de Intervenţie în Regim de Urgenţă, din cadrul Protecţiei Copilului Suceava, în cursul lunii octombrie au fost înregistrate 41 de cazuri. În 23 de cazuri, minorii au rămas în familie, fiind monitorizaţi de asistenţii sociali, iar pentru şapte cazuri de neglijare s-a instituit măsura plasamentului în regim de urgenţă. Restul cazurilor vor fi monitorizate de serviciile publice de asistenţă socială din cadrul primăriilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şi-a lăsat patru copii minori în grija soţului bolnav, pentru o relaţie de concubinaj în Franţa.
 Vizualizări articol: 2558 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şi-a lăsat patru copii minori în grija soţului bolnav, pentru o relaţie de concubinaj în Franţa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei