Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 oct 2014 - Anul XIX, nr. 252 (5761)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concerte

Corala „Ciprian Porumbescu” se pregăteşte de un nou turneu în Europa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Corala „Ciprian Porumbescu” din Suceava, formată din iubitori şi cunoscători buni ai muzicii, sub îndrumarea dirijorului şi părintelui spiritual preot profesor Lucian-Ionuţ Tablan Popescu, se pregăteşte de un nou turneu în Europa. Sucevenii vor susţine, în perioada 26 noiembrie – 9 decembrie, 11 spectacole de colinde, cântece de inspiraţie folclorică şi obiceiuri de iarnă în Italia, Germania şi Elveţia.

Organizatorul turneului, profesorul Ionuţ-Vichentie Ilisoi, vicepreşedintele Asociaţiei Culturale „Creştinii Bucovinei”, ne-a spus că este al patrulea an consecutiv în care sucevenii vor să-i încânte pe românii din diaspora, dar şi pe italieni, germani şi elveţiei cu muzica românească, colindele şi obiceiurile de iarnă şi costumele populare din Bucovina.

„Am început pregătirile, pentru că vrem să iasă totul foarte bine. Noi vom cânta în catedrale şi săli de spectacole în care se adună sute, mii de spectatori şi trebuie să avem o ţinută impecabilă şi un repertoriu care să trezească emoţii pentru românii plecaţi departe de casă, dar şi interes din partea publicului care nu este de naţionalitate română şi nu cunoaşte tradiţiile şi obiceiurile noastre”, ne-a spus Ionuţ-Vichentie Ilisoi.

Cheltuielile cu acest turneu de promovare a tradiţiilor româneşti se ridică la 8.000 de euro, bani de care corala suceveană încă nu dispune. „În acest turneu vor pleca 20 de persoane, jumătate dintre acestea fiind elevi şi studenţi. Fiecare corist contribuie cu o sumă de bani. Am negociat şi cu firma de transport un preţ rezonabil, dar tot nu putem acoperi singuri toate cheltuielile. Facem un apel către firme care ar putea să ne ajute cu un contract de sponsorizare, ce se poate face prin Asociaţia Culturală <Creştinii Bucovinei>. Fiecare sponsor va fi trecut pe afişul care va anunţa spectacolele din Europa. Dacă o firmă va dona o sumă mai mare, putem să le întoarcem serviciul, oferindu-i, pentru angajaţi, înainte de Sfintele Sărbători de Iarnă, un concert asemănător celui pe care îl susţinem în turneul nostru”, a completat Ionuţ-Vichentie Ilisoi.

 

Succes garantat, cu ajutorul sponsorilor

Corala „Ciprian Porumbescu” a scos şi un CD cu colinde, pe care îl va duce în Europa, pentru românii „însetaţi” de dorul de casă, pentru străinii care vor să cunoască obiceiurile şi colindele vechi româneşti. Vă reamintim faptul că sub bagheta dirijorului preot prof. Lucian Tablan Popescu, Corul de fete „Ciprian Porumbescu” al Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” a obţinut medalia de aur - Premiul I, la cel mai important concurs coral internaţional, Concursul Coral Internaţional „Franz Schubert”, desfăşurat în perioada 4-9 iunie, la Viena. Este o dovadă în plus că şi Corala „Ciprian Porumbescu” din Suceava, condusă de acelaşi dirijor, va reuşi să cucerească inimile a mii de români şi străini din Europa, la turneul din acest an. Atât preotul prof. Lucian Tablan Popescu, cât şi organizatorul turneului, profesorul Ionuţ-Vichentie Ilisoi, au încredere că se vor găsi oameni inimoşi, sponsori, care să îi ajute să ducă Corala „Ciprian Porumbescu” în acest turneu, unde lumea va afla de Suceava, de Bucovina, de România, în cel mai frumos mod, prin tradiţiile şi obiceiurile româneşti, păstrate din generaţie în generaţie. Cei care vor să sprijine această corală, care promovează Bucovina, pot să ia legătura telefonic cu profesorul Ionuţ-Vichentie Ilisoi, la numărul 0743 880 485. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Corala „Ciprian Porumbescu” se pregăteşte de un nou turneu în Europa.
 Vizualizări articol: 2023 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Corala „Ciprian Porumbescu” se pregăteşte de un nou turneu în Europa5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei