Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 oct 2014 - Anul XIX, nr. 252 (5761)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Real, bucurie şi încredere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

S-au îngrămădit subiectele de primă mână şi a fost nevoie de ierarhizare. Pentru că despre noii selecţioneri mai e vreme să vorbim, astăzi am avut de ales între El Clasico şi maniera suprarealistă a arbitrului Kovacs de a conduce un meci de fotbal. Cum pe marginea ultimului subiect se va mai discuta o vreme (l-am citit chiar azi pe Mironică, pe porsport.ro, am râs mult!), prefer să mă îndrept către marele derby din Spania şi de aiurea. Revenirea la sentimente mai bune a răsfăţatului Ronaldo era vizibilă de multă vreme, după ce părea supărat şi fără chef la începutul sezonului din cauză că oficialii clubului îi vând servanţii fără să-l întrebe. Pe oriunde juca Realul, Ronaldo venea în zornăit de goluri. Principala problemă care se cerea rezolvată rămânea aia clasică. Barcelona. Nu numai că Ronaldo obişnuia să se crispeze tocmai la confruntările cu pricina, dar catalanii veneau pe Bernabeu fără gol primit în 8 etape! Până la urmă avea să iasă prea bine pentru gazde, cu un compromis onorabil pentru Ronaldo, gol din penalty. Deşi a pornit, practic, de la 0-1, trupa lui Ancelotti n-a dat nicio clipă senzaţia că şi-a pierdut capul, pur şi simplu deborda de încredere. Golurile pot părea oarecum conjuncturale (henţ în careu, cap din corner, greşeală flagrantă Iniesta!), însă pe teren o singură echipă zburda şi arăta că se bucură de fotbal, iar aceea era Realul.

Dincolo, problema cred că se află la Luis Enrique. La astfel de meciuri nu ajung numai jucătorii de clasă (mai ales când ei nu se ridică la înălţimea momentului), trebuie să aduci şi tu, ca antrenor, un plus. Iar antrenorul Barçei se află încă în plin proces de acumulare, departe de experienţa lui Ancelotti. În privinţa titularizării lui Suarez îi dau dreptate, fiindcă alternativa era Pedro, un jucător aproape secat după ce a curs învolburat în prima parte a carierei. Însă poziţionarea lui Mathieu în lateral, doar ca să crească talia echipei la fazele fixe, mi s-a părut antiproductivă. Pentru o ipotetică supremaţie aeriană, ceva nu se poate oricum garanta, după cum s-a şi văzut, s-a pierdut aproape complet aportul ofensiv al benzii unde excela Jordi Alba! Va fi un sezon interesant.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Real, bucurie şi încredere.
 Vizualizări articol: 1177 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Real, bucurie şi încredere5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei