Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 oct 2014 - Anul XIX, nr. 252 (5761)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pericol public

Poliţişti atacaţi cu furca şi cu spray iritant-lacrimogen de un recidivist pe care îl căutau pentru furturi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii de la Secţia Rurală 8 Adâncata care încercau acum două zile să adune indicii despre comiterea unor fapte de furt de pe raza satului Feteşti s-au trezit atacaţi chiar de principalul suspect de comiterea faptelor, un tânăr în vârstă de 28 de ani. Suspectul, Sebastian Puşcaşu, în vârstă de 28 de ani, are la activ condamnări pentru fapte de furt, distrugere, tâlhărie şi violare de domiciliu, iar acum câteva zile s-a mai ales cu un dosar penal după ce l-a tăiat cu un cuţit pe un tânăr în vârstă de 20 de ani.

 

A atacat un poliţist singur, apoi încă cinci

Conform anchetei derulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, agresiunea asupra poliţiştilor s-a consumat în două etape. Mai întâi luni, în jurul orei 12.00, un agent de la Secţia de Poliţie Rurală Adâncata, care se afla pe raza satului Feteşti, unde efectua investigaţii cu privire la un furt, a fost înjurat şi ameninţat de Sebastian Puşcaşu, care era „deranjat” că omul legii face o anchetă cu privire la persoana sa.

„Persoana vătămată, care are calitatea de agent de poliţie şi se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a fost agresată fizic în mod repetat, prin pulverizarea unui spray lacrimogen în zona feţei, după care a fost ameninţată cu moartea, suspectul folosind şi un cuţit în scop de intimidare”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Agentul de poliţie şi-a chemat în ajutor colegii, cinci lucrători ai Secţiei de Poliţie Rurală Adâncata, în frunte cu şeful unităţii, sosind la faţa locului pentru a-l reţine pe individul recalcitrant.

Acesta s-a ascuns în şura unui localnic, iar când a văzut în faţa sa cinci poliţişti a pus mâna pe două coase, cu care i-a ameninţat cu moartea pe oamenii legii. Individul pericol public a reuşit să-i îndepărteze pentru moment prin ameninţare pe poliţişti şi a fugit spre locuinţa sa.

 

A putut fi imobilizat doar în momentul în care risca să fie împuşcat

Unul dintre poliţişti a scos pistolul din dotare şi a tras două focuri de armă în plan vertical, somându-l pe individ să se oprească, timp în care ceilalţi colegi au reuşit să-l imobilizeze.

Sebastian Puşcaşu a fost încătuşat şi dus la poliţie pentru audieri, iar luni seară pe numele său a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. El a fost pus sub acuzare pentru şase infracţiuni de ultraj, iar ieri procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a decis ca acesta să fie înaintat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Ieri după-amiază Judecătoria Suceava a emis pe numele său mandat de arestare pentru 30 de zile.

Subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al poliţiei, a declarat că faţă de suspect cercetările vor fi extinse, existând indicii temeinice cu privire la comiterea mai multor infracţiuni de furt.

 

Cine este Sebastian Puşcaşu?

Pe 18 octombrie, acelaşi Sebastian Puşcaşu a mai fost implicat într-o faptă cu violenţă.

Conform anchetei poliţiei, Mihăilă L., un tânăr de 20 de ani, care se deplasa spre domiciliu, pe raza satului Feteşti, a fost atacat de Puşcaşu, care  i-a pulverizat spray iritant-lacrimogen în ochi, iar apoi l-a tăiat cu un cuţit pe coapsa dreaptă şi pe spate.

În 2011, Sebastian Puşcaşu a fost trimis în judecată, alături de trei dintre fraţii săi, şi condamnat la 2 ani de închisoare cu executare pentru nouă infracţiuni de distrugere, violare de domiciliu, ameninţare, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, tâlhărie, furt calificat şi tentativă de furt calificat, fapte comise pe raza satului Feteşti.

Mai trebuie precizat că tânărul tăiat cu un cuţit provine din una dintre familiile care au fost părţi civile, ca victime, în dosarul în care au fost condamnaţi fraţii Puşcaşu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţişti atacaţi cu furca şi cu spray iritant-lacrimogen de un recidivist pe care îl căutau pentru furturi.
 Vizualizări articol: 3177 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Poliţişti atacaţi cu furca şi cu spray iritant-lacrimogen de un recidivist pe care îl căutau pentru furturi5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(29 oct 2014, 19:52:12
asa o lepra trebuia ampuscat mortal .ar fi facut un mare serviciu societati acel domn de mamaliga politist .
1.1  RE: Comentariu trimis de
(29 oct 2014, 23:24:09
"ampuscat"??? Chiar nu te duce mintea sa intri pe dex si sa corectezi mizeriile pe care le scrii aici ?
Daca as fi fost judecator in cazul in care gramatica era victima te-as fi condamnat la moarte prin IMPUSCARE. Si nu numai pe tine...
2.   Din pacate... trimis de
(29 oct 2014, 20:14:45
... nu suntem in America si nu putem folosi pistolul ca acolo. Aici trebuie sa dai n”spe mii de declaratii si ai noroc daca nu te scoate cineva vinovat. Asa ca, va rog, comentariile referitoare la folosirea armamentului, tineti-le pentru voi...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei