Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 oct 2014 - Anul XIX, nr. 233 (5742)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reacţie poliţie

Preotul Vrăjitoru s-a ales cu dosar penal după scandalul provocat în faţa bisericii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preotul Ionel Vrăjitoru de la Liteni s-a ales cu dosar penal după scandalul provocat săptămâna trecută pe drumul public din faţa bisericii din localitate, când a chemat „echipa” pentru a-l intimida pe cel despre care a dat note informative la Securitate şi pe reporterii Monitorul de Suceava care îl însoţeau pe acesta din urmă.

Poliţiştii de la Liteni s-au autosesizat în urma vizionării imaginilor surprinse de cameramanul Monitorului de Suceava şi au întocmit dosar penal. Subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei, a arătat că cercetările se vor derula sub aspectul comiterii infracţiunii de „tulburarea ordinii şi liniştii publice”.

Anchetatorii consideră că în baza imaginilor video şi a declaraţiilor care vor fi luate de la cei care au fost la faţa locului se pot constitui elementele constitutive ale comiterii acestei infracţiuni.

 

Preotul a chemat „echipa” pentru a întrerupe filmarea şi a lovit cu crucea

Mihai Stăuceanu, din Liteni, s-a deplasat miercurea trecută la biserica unde preotul Ionel Vrăjitoru „deschide cartea” cu dosarul său de urmărit la Securitate, în care apar note despre persoana sa scrise de „Frunză Ion”, nimeni altul decât Ionel Vrăjitoru, conform actelor oficiale emise de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Mihai Stăuceanu a încercat să aibă o discuţie cu preotul, pentru a vedea dacă acesta măcar regretă gestul făcut, fiind însoţit de reporterii Monitorului de Suceava, care şi-au asumat rol de spectatori la această „judecată morală”. Au urmat scene incredibile. Când a auzit numele Mihai Stăuceanu, preotul l-a bruscat pe cameramanul Monitorului de Suceava, refuzând orice dialog. Deşi reporterii Monitorului de Suceava s-au conformat şi au ieşit pe drumul public, în afara curţii bisericii, au urmat scene halucinante. Preotul şi-a chemat în ajutor „echipa”, după cum s-a şi exprimat, reporterii fiind avertizaţi că dacă nu pleacă imediat din zonă „vin o sută de oameni cu parii”. Dacă „echipa” s-a rezumat la ameninţări mai mult sau mai puţin voalate, Ionel Vrăjitoru s-a năpustit cu crucea pe care o avea în mână peste cameramanul Monitorului de Suceava. Acesta a parat lovitura care îi viza capul cu mâna. De cealaltă parte, Mihai Stăuceanu a fost înconjurat de oamenii veniţi să oprească „circul”, fiind împins şi jignit. Scandalul nu a degenerat şi mai mult doar pentru că reporterii şi-au întrerupt materialul şi au plecat de la faţa locului.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor au anunţat că  în urma vizionării imaginilor de la faţa locului se va face o analiză conform regulamentelor interne. Preotul Vrăjitoru şi fiul său, şi el preot, care a participat şi el la scandal, urmează să fie chemaţi la Arhiepiscopie, pentru a explica de ce s-a ajuns la o astfel de situaţie.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preotul Vrăjitoru s-a ales cu dosar penal după scandalul provocat în faţa bisericii.
 Vizualizări articol: 4582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 9 voturi
Preotul Vrăjitoru s-a ales cu dosar penal după scandalul provocat în faţa bisericii3.759

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei