Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 oct 2014 - Anul XIX, nr. 233 (5742)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Weekend nebun pe pistă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

M-am trezit,,cu noapteaîn cap’’ (adică pe la 8.45!) dimineaţa, cu gândul de a urmări cursa de Formula 1 de la Suzuka, cea în care urma să fie desemnat campionul mondial al ediţiei 2014. A fost una relansată tocmai când nu prea mă mai aşteptam nici eu, dominaţia autoritară din anii trecuţi a lui Vettel fiind înlocuită în acest an de una dacă nu la fel de apăsătoare, atunci măcar consistentă, a lui Rosberg, toate acestea în dauna favoritului meu din epoca post – Schumacher, desigur Lewis Hamilton.În penultima etapă însă s-a întâmplat minunea, exact cum mi-o imaginam eu: Hamilton a câştigat, iar lui Rosberg i-a crăpat maşina (eu mă gândeam la o ieşire în decor, eventual la un carambol cu vreun adversar, altul decât Lewis), ceea ce a făcut nu numai ca Hamilton să se apropie de el, ci să-l şi depăşească cu 3 puncte înaintea ultimei etape. Ce înseamnă asta în termenii punctelor acordate în clasament?Păi, în primul rând, că Hamilton trebuia să termine pe oricare loc cursa asta, dar cu condiţia de a se clasa în faţa lui Rosberg. Mai exista şi varianta clasării în urma lui, cu un loc sau chiar două, dar în partea de jos a clasamentului etapei, unde diferenţa între un loc şi altul e de 1 punct. Situaţia cea mai nebună ar fi fost să se claseze în ordinea în care au şi pornit în cursă, conform clasamentului din cursa pentru pole-position din ziua precedentă:locul 1 Rosberg, locul 2 Hamilton. Asta ar fi însemnat ca în clasamentul final Roseberg să-l depăşească pe Hami cu 2 puncte! Ei bine, această cursă de coşmar (în care după 3 tururi conduse de pace car s-a revenit la boxe, s-a stat vreun sfert de oră, s-a repornit tot cu pace car în frunte, apoi, din turul 10 s-a dat verde) a avut un moment de graţie: cel în care Hami l-a depăşit uluitor pe Rosberg, cu o fantă de dreapta, urmată de o plecare pe exterior, în stânga. Restul e istorie, inclusiv groaznicul accident al lui Bianchi, pe care însă în timpul cursei, operatorii TV (paparazzi!) nu l-au prins.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Weekend nebun pe pistă.
 Vizualizări articol: 1240 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Weekend nebun pe pistă5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei