Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 oct 2014 - Anul XIX, nr. 233 (5742)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Premieră naţională

Poliţiştii suceveni au realizat primul manual de pregătire juridică a celor mai mici dintre elevi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Poliţiştii de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Suceava, în colaborare cu Romanian Children's Humanitarian Foundation, au lansat, ieri, primul manual de pregătire juridică şi antivictimală a copiilor, lucrarea fiind destinată elevilor de clasa 0 şi de clasa I. Manualul este o premieră la nivel naţional, iar costurile de tipărire au fost suportate integral de fundaţia umanitară.

 

Ce conţine cartea şi ce rol are

Lucrarea a fost realizată de poliţiştii suceveni şi este împărţită în nouă capitole, cu titluri sugestive: “De cele rele mă feresc... semnele rutiere”, „Ce ţie nu-ţi place altuia nu-i face” sau „Nu te ştiu  - Nu te primesc”. Prin imagini sugestive şi text adaptat înţelegerii unui copil, cartea îşi propune să îi ajute pe micuţi să facă primii paşi în cunoaşterea regulilor de circulaţie, prevenirea furturilor şi adoptarea unui comportament antivictimal în general.

Într-o conferinţă de presă organizată ieri, subcomisarul Ionuţ Epureanu, coordonatorul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, a explicat că „a fost o muncă laborioasă, iar pe parcurs am înţeles că cel mai greu este să scrii pentru copii cu vârste de 5-8 ani. Să spunem poveşti ne pricepem mai toţi, dar când este vorba să pui o latură preventivă într-o manieră accesibilă copiilor este destul de dificil”.

 

Patru manuale în 13.000 de exemplare pentru elevii suceveni

Alături de manualul realizat de poliţişti, reprezentanţii fundaţiei au adus la Suceava şi alte manuale de învăţare uşoară pentru micuţi. În total este vorba de patru manuale care vor fi distribuite în judeţ într-un tiraj de 13.000 de exemplare. Cele mai multe manuale, 5.000, sunt cele realizate de poliţiştii suceveni.

Primele manuale au fost împărţite chiar ieri elevilor din clasele I de la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava. În zilele următoare poliţiştii vor distribui manualele la grădiniţe şi şcoli din Vama, Ciocăneşti şi Marginea.

Subcomisarul Epureanu a arătat că planul este ca manualele să ajungă în fiecare grădiniţă din judeţ şi în cât mai multe şcoli.

La conferinţa de presă de ieri au fost prezenţi şi trei dintre reprezentanţii Romanian Children's Humanitarian Foundation, cei cărora li se datorează în principal concretizarea acestei acţiuni lăudabile.

Printre ei, Brian Douglas, directorul fundaţiei în România, şi Miriam Charmant, care a realizat grafica şi ilustraţiile cărţilor.

Oaspeţii s-au declarat încrezători că aceste manuale vor fi un sprijin real pentru copii din Suceava dar nu numai, intenţionând că extindă proiectul în mai multe judeţe din estul României, dar şi în Republica Moldova. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii suceveni au realizat primul manual de pregătire juridică a celor mai mici dintre elevi.
 Vizualizări articol: 2021 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Poliţiştii suceveni au realizat primul manual de pregătire juridică a celor mai mici dintre elevi5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei