Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 oct 2014 - Anul XIX, nr. 233 (5742)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Competiţie

Asociația “Blijdorp România” Suceava, câştigătoarea Concursului naţional EuropAffiche, ediţia a III-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociația „Blijdorp România” Suceava este câştigătoarea Concursului naţional EuropAffiche, ediţia a III-a, care s-a desfăşurat, la sfârşitul săptămânii trecute, la Suceava. Echipa câştigătoare a concursului a fost formată din patru persoane cu dizabilităţi şi doi însoţitori. Este al doilea an consecutiv când o echipă suceveană câştigă acest concurs, după ce anul trecut echipa de la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Mitocu Dragomirnei s-a situat pe primul loc şi a beneficiat de o vizită la Parlamentul European din Bruxelles, unde şi-a prezentat posterul câştigător. Excursia de trei zile la Bruxelles cu avionul și vizita la Parlamentul European sunt posibile şi în acest an pentru echipa Asociației „Blijdorp România” Suceava, grație implicării în acest proiect a europarlamentarului Cristian Bușoi.

 

Program artistic

Cele cinci echipele participante în concurs au creat, timp de câteva luni, câte un poster care a cuprins date despre castelele şi palatele ţării pe care o reprezintă şi ale altor două ţări europene alese de acestea, cu similitudinile şi diferenţele lor.

Comisia de Jurizare a Concursului EuropAffiche, formată din Elizabeth Bisbrouk (Fundația Jérôme Lejeune), Marie Dominique Daniel, Marie Elisabeth Herrault, graficianul și caricaturistul Mihai Pânzaru PIM, scriitoarea Luminița Aldea, artistul plastic Sophia-Cristina Lauric, jurnalista Adriana Dascălu Bulină, Codrin Scutaru - secretar de stat în Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, şi deputatul Sanda-Maria Ardeleanu, a punctat echipele ținând cont de mai multe aspecte: creativitate, respectarea temei, materiale folosite la fabricarea afișului, portofoliu, modul de prezentare a concurenților.

Fiecare echipă participantă în concurs a fost compusă din patru persoane cu dizabilităţi şi doi însoţitori.

În timpul destinat deliberării juriului, echipele prezente în sală, precum și invitații (sponsori, parteneri) s-au bucurat de câteva momente artistice oferite de câștigătorii de anul trecut ai concursului EuropAffiche, de la CRRN Mitocu Dragomirnei, care au pregătit o scenetă istorică, precum și de recitalul tânărului artist Alexandru Cozaciuc, care a cântat la mai multe instrumente muzicale și care a primit din partea Ambasadei Franței în România un microfon special, adaptat nevoilor sale.

 

Premii pentru participanţi

La final, fiecare echipă prezentă în concurs (Centrul Rezidențial “Henri Coandă” Bacău din cadrul DGASPC Bacău; Complexul de Recuperare Neuro-Psiho-Motorie „Blijdorp - O Nouă Viață” Suceava din cadrul DGASPC Suceava; Asociația ”Blijdorp România” Suceava; Centrul de Integrare și Terapie Ocupațională pentru Persoane cu Dizabilități din cadrul Fundației de Dezvoltare Locală „Speranța” din Târgu Neamț şi Liceul Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz din Cluj-Napoca) a primit din partea Fundației Jérôme Lejeune distincții și medalii, iar din partea Ambasadei Franței în România, cadouri substanțiale personalizate în funcție de preferințele fiecărei echipe (jocuri educative, materiale didactice, rucsacuri echipate, o tabletă, plachete personalizate, tricouri și şepci personalizate, lumânări personalizate etc.), precum și câte o ramă foto cu fotografia fiecărei echipe participante. Plachetele, lumânările, tricourile, șepcile și rucsacurile personalizate au fost realizate în cadrul atelierelor protejate ale Fundației de Dezvoltare Locală ”Speranța” din Târgu Neamț.

 

Munca în echipă

Purtătoarea de cuvânt a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, Nicoleta Daneliuc, coordonatoarea proiectului, ne-a spus că le mulțumeşte colegilor din cadrul DGASPC Suceava și celor din asociațiile partenere, “pentru munca depusă timp de câteva luni, în organizarea cât mai în amănunt a concursului: Brândușa Bialy, Felicia Doroftei, Adina Troană, Daniela Moroșanu, Cristina Doroftei, Adrian Turculeț, Laura Bocăneț, Titus Coroviac, Neculai Pricop, Costel  Strugaru, precum și voluntarilor tineri și adulți care au fost alături de noi în ziua concursului: Ştefan Doroftei, Paula Turculeț, Georgiana Huțuleac, Aicha Daneliuc, toți elevi suceveni, și profesoarelor de limba franceză Florina Pașcanu și Ionela Arganisciuc”.

Concursului naţional EuropAffiche, ediţia a III-a, a fost organizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, la iniţiativa Fundaţiei Jérôme Lejeune, şi s-a adresat tinerilor care au peste 14 ani, dar și adulților cu dizabilităţi intelectuale. Tema concursului din acest an a fost ,,Europa şi Castelele ei! Istorie, Legende, Arhitectură”, o provocare adresată tinerilor cu dizabilităţi intelectuale de a se implica într-o activitate de creaţie, pentru a le pune în valoare potenţialul artistic şi capacitatea de exprimare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asociația “Blijdorp România” Suceava, câştigătoarea Concursului naţional EuropAffiche, ediţia a III-a.
 Vizualizări articol: 2215 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Asociația “Blijdorp România” Suceava, câştigătoarea Concursului naţional EuropAffiche, ediţia a III-a5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei