Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 sep 2014 - Anul XIX, nr. 211 (5720)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sancţiuni

Medici de familie şi pensionari, buni de plată după controalele Casei de Asigurări de Sănătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Echipele de inspectori de la Casa Asigurărilor de Sănătate Suceava au efectuat, în luna august, 19acţiuni tematice de control, dintre care zece au vizat medicii de familie, trei au fost la medicii specialişti din ambulatoriul de specialitate, una la un furnizor de servicii medicale paraclinice-radiologie şi cinci acţiuni de control s-au efectuat la farmacii. Potrivit unui comunicat de presă remis ieri, verificările s-au finalizat cu sanţionarea unui medic de familie cu diminuarea cu 5 la sută a valorii lunare “per capita” pentru nerespectarea programului de lucru declarat la CAS Suceava, iar pentru alţi 8 medici de familie s-au aplicat măsuri de recuperare a sumelor reprezentând reţete prescrise fără respectarea protocolului de prescriere a medicamentelor, în valoare de 14.838,04 lei.

Din comunicatul CAS reiese că în perioada menţionată s-a constatat că şase pensionari au beneficiat de reţete compensate cu 90% din preţul de referinţă, ca urmare a declaraţiilor depuse la medicii de familie şi a încadrării acestora în categoria „pensionari cu venituri numai din pensii mai mici de 700 lei pe lună”, deşi în realitate aveau şi alte surse de venit.

 

CAS a refuzat să plătească două concedii medicale şi a amendat un doctor cu 5.000 de lei

Medicii de familie iau de bune declaraţiile pe propria răspundere date de pensionari, însă CAS face verificări încrucişate cu Fiscul şi aşa a descoperit că bătrânii mai aveau şi alte venituri decât pensia, prin urmare trebuie să plătească acum banii pe care i-au economisit când au luat medicamentele pe reţetă compensată.

„Compartimentul Juridic a transmis notificări asiguraţilor pentru recuperarea contravalorii de 40% din preţul medicamentelor de care au beneficiat nejustificat, în valoare de 1.283,17 lei”, se arată în comunicat.

În cazul pacienţilor care au primit de la doctorii lor reţete duble într-o lună, pentru compensarea medicamentelor cu 90 la sută, banii au fost imputaţi medicilor de familie. În această situaţie sunt trei medici de familie, cărora li s-au imputat 696 lei. De asemenea, inspectorii CAS au aplicat două măsuri de recuperare sume reprezentând contravaloarea reţetelor medicale offline neintroduse de medici în sistemul informatic, în valoare de 159,59 lei. Altă măsură recuperatorie a fost aplicată unui furnizor de medicamente, pentru introducerea eronată a datelor cuprinse în reţetele medicale prescrise of-line de medici, în valoare de 308,20 lei, precum şi unui medic specialist din ambulatoriu, tot pentru reţete, în valoare de 1.003,35 lei. Un alt medic specialist a primit o amendă de 5.000 de lei pentru nerespectarea legislaţiei la acordarea concediilor medicale, iar două concedii medicale au fost refuzate la plată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medici de familie şi pensionari, buni de plată după controalele Casei de Asigurări de Sănătate.
 Vizualizări articol: 3511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Medici de familie şi pensionari, buni de plată după controalele Casei de Asigurări de Sănătate4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei