Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 sep 2014 - Anul XIX, nr. 211 (5720)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

„Stop luptei de acasă!”

Organizația Salvați Copiii a lansat campania națională de combatere a violenței asupra copiilor în familie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Organizaţia Salvaţi Copiii România a lansat marţi, 9 septembrie, campania națională de combatere a violenței asupra copiilor în familie „Stop luptei de acasă!”, campanie îndreptată împotriva ușurinței cu care tratează românii violența asupra copiilor.

Prin această campanie, reprezentanţii Salvaţi Copiii vor să tragă un semnal de alarmă referitor la această problemă socială în fața căreia cei mai mulți dintre noi par să fi capitulat. Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al organizației Salvați Copiii România, a declarat că „prin campania pe care o lansăm, dorim să încurajăm educația pozitivă și accesul la consiliere parentală și, astfel, să schimbăm treptat această mentalitate disfuncțională, această toleranță de neconceput față de violența fizică și verbală asupra copiilor”. Mihaela Rădulescu, ambasadoarea campaniei „Stop luptei de acasă!”, a subliniat că „bătaia nu e ruptă din rai. M-a indignat mereu această zicală stupidă și mă întristează teribil s-o aud ca scuză invocată de părinții care nu găsesc altă cale în educația copiilor lor. Cred cu toată convingerea în educația pozitivă și mă înscriu cu toate forțele în lupta pentru combaterea violenței asupra copiilor. O schimbare de atitudine e necesară și ar trebui să ne implicăm toți cei care simțim la fel – căci părinții buni cresc copii buni”.

 

A fost relansat site-ul www.parintibuni.ro, platformă de informare şi consiliere online

Prin acest proiect, Salvați Copiii România, implicit Salvaţi Copiii – Filiala Suceava, urmărește, în primul rând, aducerea la cunoștința publicului larg a metodelor pozitive de educare a copiilor – reamintind tuturor celor confruntați cu problema violenței în familie, fie ei părinți sau copii, că organizația le pune la dispoziție servicii de consiliere directă prin cinci centre de consiliere pentru părinţi, deschise în Suceava, Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Târgu Mureş şi Centrul de Educaţie Emoţională şi Comportamentală pentru Copii din Capitală. Mai mult, începând din această săptămână, a fost relansat și site-ul www.parintibuni.ro, platforma organizaţiei Salvaţi Copiii de informare şi consiliere online, unde o echipă de psihologi este pregătită cu sfaturi de parenting pozitiv și de depășire a situațiilor de criză fără a folosi violența.

De asemenea, în cadrul campaniei „Stop luptei de acasă!”, Salvaţi Copiii va desfășura și activități de lobby pe lângă Ministerul Educației, în vederea revizuirii și aprobării Strategiei naționale de educație parentală, a cărei adoptare ar facilita dezvoltarea ulterioară a programelor de educație parentală la nivel național, și pe lângă Ministerul Sănătății, pentru definitivarea Strategieide sănătate mintalăpentru copiiși adolescenți.

Este cea de-a șasea campanie demarată de Salvați Copiii România în scopul reducerii fenomenului violenței asupra copilului. În România anului 2014, 1 din 5 copii suferă de o problemă comportamentală, urmare a abuzurilor la care a fost supus. Pentru a combate această dramă, Salvaţi Copiii are nevoie de sprijinul autorităților, părinților, reprezentanților mass-media, cadrelor didactice. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Organizația Salvați Copiii a lansat campania națională de combatere a violenței asupra copiilor în familie.
 Vizualizări articol: 1360 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Organizația Salvați Copiii a lansat campania națională de combatere a violenței asupra copiilor în familie5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei