Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 sep 2014 - Anul XIX, nr. 211 (5720)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Un 8-0 „mincinos”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Formularea din titlu, cea la care apelează jucători şi antrenori deopotrivă, atunci când li se pare că rezultatul nu reflectă corect realitatea din teren, se utilizează mai ales când unii pierd prosteşte meciuri pe care, în mintea lor, le-ar fi putut câştiga lejer. În completarea metaforicei idei, se aduc de regulă elemente cât se poate de corecte, precum: ei şi-au dorit mai mult victoria, arbitrul le-a băgat de două ori mingea-n poartă (cu alternativa: a arbitrat după două regulamente, unul pentru noi şi altul pentru ei), publicul ne-a fost ostil, penalty-ul lor a fost inventat iar pe cele nouă ale noastre, clare toate, arbitrul s-a făcut că nu le vede, jumătate din titularii noştri au avut viroză, gazonul prost i-a favorizat pe ei, ştiut fiind că echipele tehnice, ca a noastră, nu-şi pot desfăşura jocul pe asemenea teren. Mai sunt încă vreo 14.000 de argumente din aceeaşi familie. Probabil vă întrebaţi care-i legătura dintre 8-0 şi „mincinos”, din moment ce la acest scor nu se poate vorbi despre nimic din cele de mai sus. Dacă aţi urmărit meciul Germania-România under 21, atunci ştiţi despre ce fel de minciună e vorba. Pentru ceilalţi, detaliez puţin: nu-ncepuse bine meciul că se şi făcuse de 1-0, cam prin secunda 20. În minutul 3 era deja 2-0, apoi abia hăt prin minutul 15 ni l-au dat pe al treilea... dar mai rataseră vreo 3! Scorul la pauză, 4-0, este mincinos în totalitate, fiindcă ar fi putut la fel de bine să fie 5-0, 9-0 sau 14-0. Vreau să spun că părea un meci între o echipă chiar de fotbal şi una încropită din pescari octogenari. Şi beţi pedeasupra, că aşa-i la pescuit, mai uită omul măsura, mai ales că nu-i cine să râdă de el. Am râs însă eu, preţ de 90 de minute, la gândul că „viitorul fotbalului românesc” ne va face curând să ne amintim cu plăcere Trecutul, adică ceea ce azi este prezentul alcătuit din piţurci şi maricici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un 8-0 „mincinos”.
 Vizualizări articol: 1588 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Un 8-0 „mincinos”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei