Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 sep 2014 - Anul XIX, nr. 211 (5720)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

ULTIMA ORĂ UPDATE 2: Aurel Olărean, primarul din Rădăuți, reținut pentru 24 de ore

Vineri, 12 Septembrie 2014 (10:07:15)

În cursul nopții de joi spre vineri, după audieri maraton de circa 4 ore, procurorii structurii centrale a DNA au decis să-l rețină pe primarul Aurel Olărean pentru o perioadă de 24 de ore. La ieșirea din sediul DNA, edilul din Rădăuți s-a declarat nevinovat și a menționat că toate demersurile sale au fost întreprinse doar pentru a recupera biblioteca orășenească câștigată în instanță în cursul anului 2008 de către omul de afaceri Arcadie Plămadă. În cursul acestei zile, Aurel Olărean va fi prezentat la Curtea de Apel București, cu propunere de arestare preventivă.

Primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a fost ridicat joi după-amiază de DNA Bucureşti, fiind acuzat de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, șantaj şi complicitate la șantaj. 

Aceste noi acuzaţii au legătură cu dosarul în care sunt cercetaţi judecătorul Bogdan Bărbuţă, procurorul Dumitru Dîmbu şi afaceristul Constantin Babiuc. Mai exact, este vorba despre spaţiul de la Biblioteca Municipală, câştigat în instanţă de Arcadie Plămadă, spaţiu pe care Costel Babiuc l-ar fi luat ilegal în cursul anului 2006.

Aurel Olărean este acuzat că ar fi şantajat un consilier local pentru ca acesta să voteze, în cadrul unei şedinţe de consiliul local, în sensul dorit de primar, pentru a promova o hotărâre ce are legătură cu spaţiul de la Biblioteca Municipală, dar şi ca acelaşi consilier să treacă de la partidul său la PDL, partidul primarului rădăuţean. 

„La datele de 28, 29 și 31 august 2014, Olărean Aurel a amenințat un consilier local că, în situația în care, în ședința Consiliului Local al municipiului Rădăuți, nu va vota favorabil proiectul de hotărâre prin care era modificat în sensul dorit de inculpat onorariul avocatului respectiv și nu se va înscrie în baza prevederilor OUG 55/2014 în partidul din care edilul face parte, va dispune ca soția consilierului să fie revocată din funcția de conducere pe care o deținea la o instituție aflată în subordinea primăriei, implicit, diminuarea drepturilor salariale”, se precizează în comunicatul DNA.

Prin respectiva Hotărâre de Consiliul Local, promovată de edilul din Rădăuţi, acesta încerca să acopere o serie de manevre cel puţin ciudate în acordarea unui contract de asistenţă juridică în valoare de 65.000 de euro către avocata Marinela Prodan, aleasă după criterii încă necunoscute pentru a readuce în proprietatea municipiului Rădăuţi clădirea Bibliotecii Municipale. De fapt, era vorba doar de un proces de radiere din cartea funciară, în condiţiile în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dăduse o hotărâre definitivă şi irevocabilă în favoarea SC Obcina SA Rădăuţi, firmă administrată de Arcadie Plămadă. Aurel Olărean a propus o nouă hotărâre de Consiliul Local prin care Marinela Prodan urma să încaseze „doar” 15.000 de euro şi 50.000 de lei. Pentru a obţine majoritate în Consiliul Local, edilul din Rădăuţi l-a şantajat pe un consilier local, cerându-i votul favorabil, iar ca „recompensă” acesta urma să-i menţină soţia angajată la Primăria Rădăuţi.

„Prin demersurile făcute în sensul aprobării, de către Consiliul Local, a majorării onorariului avocatului, inculpatul Olărean Aurel urmărea să scape de urmărirea penală în prezentul dosar penal”, se precizează în comunicatul DNA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ULTIMA ORĂ UPDATE 2: Aurel Olărean, primarul din Rădăuți, reținut pentru 24 de ore.
 Vizualizări articol: 6623 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.70/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 10 voturi
ULTIMA ORĂ UPDATE 2: Aurel Olărean, primarul din Rădăuți, reținut pentru 24 de ore4.7510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(11 sep 2014, 22:14:10
Gastile smenarilor in costum si-o dau la turloaie ca smecherii "adevarati". Tot ii acuzati mey alegatorilor ca astia "e slabi" si nici un pacat ca lumea "nu stie sa faca". Uite ca si ei joaca la rupere ca interlopii. Sa nu mai subestimati smenarii in costum dar mai ales "statu de drept" ca nu-si face treaba.
2.   Riscuri asumate ! trimis de
(12 sep 2014, 08:37:53
Nu este chiar usor sa fi primar din randul opozitiei, insa daca faci ceva bun pentru comunitate , vei fi respectat si stimat de toti acei care nu sunt inregimentati politic. Pana la urma au ridicat pe primar la DNA , fiindca nu au reusit sa stopeze lucrarile la pietonalul din centrul orasului . Este cat se poate de vizibil ce lupta se duce pe taram politic. Cu toate aceste sicane primarul are de partea s-a cetateni din orasul Radauti care nu au nici in clin nici in maneca cu politica ci pur si simplu doresc sa se faca modernizarea orasului . ceia ce nu sa facut in ultimi 20 de ani. Pacat mare pacat.
3.   Olarean ...invinge!!!! trimis de
(12 sep 2014, 10:49:29
Dupa toate sicanele locale , judetene si...nationale- sortite esecului, CLANUL "La Familia" format din familiile ma fiote GALAN-PLAMADA, auy mers pe filiera deja cunoscuta DNA....! Oare pe cine are acest clan in DNA...de-si elimina adversarii in calea.... jafului centralizat din radauti...? O sa ne spuna poate candva SRI-ul....cine-i cartiota din DNA...care mornaie la urechuile mafiotilor Plamada, regii alcoolului neaccizat. Ptr ca dupa ce-i doi judecatori , un procuror si un om de afaceri, ....a urmat imnevitabil primarul, ptr ca el era singura piedica in calea...dezmatului... pe Galan cine-l ia la iontrebari ca a furat balastrul de la Dornesti, la vandut la Austrieci de s-a umplut de bani( atunci era in insolventa sarac lipit....)..! Si atata balastru a furat...incat a demolat si podul de la Dornesti.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei