Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 sep 2014 - Anul XIX, nr. 211 (5720)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În această iarnă

Preţul căldurii pentru populaţie rămâne tot la 185 de lei pe gigacalorie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat ieri că preţul căldurii furnizate populaţiei în această iarnă rămâne acelaşi ca şi anii trecuţi, de 185 de lei pe gigacalorie.

Măsura va fi pusă în practică prin subvenţionarea preţului energiei termice de la bugetul local, chiar de va însemna un efort bugetar semnificativ.

„Sper că se va reuşi finalizarea licitaţiei de termoficare, în ciuda negocierilor dure care se poartă, pentru că fiecare îşi apără avantajele sale. Este nevoie să stabilim o strategie comună pe termen lung, să putem rezolva şi problema transportului şi distribuţiei de energie termică. Primăria Suceava nu mai poate face faţă singură la aceste sume care trebuie date la termoficare. Până în 2012 a fost mai uşor, pentru că finanţarea venea parţial de la Guvern. Acum am rămas singuri. Dacă nu se încheie contractul cu Thermonet, întreg efortul financiar rămâne pe spinarea primăriei” a declarat şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu.

În opinia sa, problema producerii energiei termice la un preţ rezonabil este rezolvată, odată cu realizarea noii centrale termice pe biomasă, dar mai trebuie luate măsuri ca şi transportul şi distribuţia să fie modernizate, astfel încât să se reducă costurile.

Conform contractului întocmit de municipalitate, noul operator de transport şi distribuţie a energiei termice ar urma să investească în modernizarea reţelelor, existând chiar posibilitatea de a se interveni în refacerea instalaţiilor din interiorul blocurilor, pentru realizarea distribuţiei pe orizontală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preţul căldurii pentru populaţie rămâne tot la 185 de lei pe gigacalorie.
 Vizualizări articol: 2088 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Preţul căldurii pentru populaţie rămâne tot la 185 de lei pe gigacalorie3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Primaria nu-si onoreaza obligatiile! trimis de
(11 sep 2014, 14:14:29

In primarie exista un serviciu ce raspunde de toata activitatea asociatiilor de propietari. Deci primaria si sefii de asociatii sunt responsabilii principali pentru aminarea colectarii banilor de la populatie. Este de la sine inteles ca primaria nu isi face treaba
2.   Sunt pentru desfiintarea asociatiilor de locatari! trimis de
(11 sep 2014, 14:16:48
Sunt pentru desfiintarea asociatiilor de locatari/proprietari, dar oare va avea vreun ecou această iniţiativă de pe internet? Într-adevar platim bani in plus pentru salariile personalului din asociatiile de locatari, salarii stabilite pentru un program normal de 8 ore, cand ei presteaza doar 3-4 ore pe zi.

2.1  RE: Sunt pentru desfiintarea asociatiilor de locatari! trimis de
(11 sep 2014, 14:17:56
Asociaţiile sunt o grea moştenire a comunismului, în dauna locatarului corect care deşi îşi plăteşte la zi consumurile va trebui să suporte sistările de utilităţi din cauza celor care au restanţe. Cred ca dacă am avea contracte direct cu furnizorii ar fi cel mai bine.

2.2  RE: Sunt pentru desfiintarea asociatiilor de locatari! trimis de
(11 sep 2014, 14:19:00
Incheierea unor contracte individuale in baza contorizarii tuturor utilitatilor la apartamente, potrivit legii 51/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, se creează premisele unor relatii contractuale, asa cum este si firesc, intre furnizori si clienti.
Rău-platnicii vor putea fi debransati, potrivit legii.

3.   Realitatea este ca sistemul nu mai este atractiv! trimis de
(11 sep 2014, 14:49:55
Nu trebuie mult sa te gindesti ca Termica, prin totalul si permanentul dezinteres, materializat printr-o marire perpetua a pretului, numai rau ne-a facut in tot acesti ani. Zilele trecute era exclusa din cauza datoriilor! Pina acuma au facut ce au vrut cu intreg sistemul: neglijenta, au permis furturile la vedere ,etc
Singura grija a fost de a-si mentine salariile grase, marind si luptindu-se sa mareasca permanent pretul gigacaloriei. Toate astea in detrimentul consumatorilor.
Ei au dovedit ca sunt incapabili de a administra acest sistem, de ce sa nu incercam si cu altii!?
Realitatea este ca sistemul nu mai este competitiv, iar discutiile pe baze politice, interminabile si lipsa solutiilor reale, il fac si mai putin atractiv.
Sistemul se afla in cadere libera..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei