Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 aug 2014 - Anul XIX, nr. 197 (5706)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Probleme de maximă urgenţă

Şedinţă de Consiliu Local, convocată „de îndată” de primarul Ion Lungu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aleşii locali suceveni se vor întruni astăzi, de la ora 10.00, la o şedinţă de Consiliu Local „de îndată”, convocată de primarul Ion Lungu, în vederea luării unor decizii de maximă urgenţă.

Pe ordinea de zi a şedinţei sunt numai două proiecte, unul care vizează problema termoficării oraşului şi altul referitor la delegarea serviciului de prindere a câinilor fără stăpân, către un operator privat.

„Am renunţat la concediu, pentru a-i convoca pe consilieri să luăm decizii în privinţa acestor probleme de maximă importanţă. Dacă vine frigul ca anul trecut, într-o lună de zile trebuie să dăm căldură, dar nu avem operator de transport şi distribuţie. Pe de altă parte, primim tot mai multe sesizări cu privire la sucevenii muşcaţi de câinii de pe străzi. Pe 15 septembrie începe noul an şcolar, ar fi bine ca până atunci să putem acţiona, pentru siguranţa tuturor”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Convocarea şedinţei „de îndată” vine după trei şedinţe extraordinare ratate, în care amestecul politicului cu administraţia a avut efecte dezastruoase.

Pentru că pe lângă cele două proiecte – cel de luare a unei decizii privind continuarea sau nu a licitaţiei de termoficare a Sucevei, fără de care plicul cu oferta Thermonet de preluare a acestui serviciu a rămas încă nedesfăcut, precum şi cel de prindere a câinilor fără stăpân – au fost „strecurate” şi proiecte privind înlocuirea viceprimarului PSD, Gavril Vîrvara, precum şi altele de înlocuire a membrilor AGA de la TPL şi ACET, orgoliile politice au dus la blocarea discuţiilor şi la manevre de evitare a luării unor decizii.

De această dată, subiectele politice vor fi evitate complet, şedinţele „de îndată” putând fi convocate doar pentru luarea unor decizii în situaţii urgente.

 

Şedinţa ordinară de CL, amânată pentru luna septembrie

În vreme ce luna aceasta au fost convocate nu mai puţin de patru şedinţe – trei extraordinare şi una „de îndată”, şedinţa ordinară de Consiliu Local, principala, care ar fi trebuit să aibă loc joi, 28 august, nu se va mai ţine săptămâna aceasta, fiind amânată pentru începutul lunii septembrie, din mai multe considerente.

Pe de o parte nu sunt suficiente proiecte de hotărâre finalizate, iar pe de altă parte, conform regulamentului de funcţionare a Consiliului Local, şedinţa trebuia convocată cu cel puţin cinci zile înainte. În condiţiile în care tensiunile din Consiliul Local puteau duce la o nouă şedinţă suspendată, conducerea municipalităţii sucevene a luat decizia de a o convoca în prima decadă a lunii viitoare.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şedinţă de Consiliu Local, convocată „de îndată” de primarul Ion Lungu.
 Vizualizări articol: 1955 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Şedinţă de Consiliu Local, convocată „de îndată” de primarul Ion Lungu3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei