Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 aug 2014 - Anul XIX, nr. 197 (5706)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Plan

Consiliul Judeţean şi Spitalul „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava intenţionează extinderea „Urgenţelor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava şi Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava şi-au anunţat intenţia de a construi o nouă aripă la spital pentru extinderea şi modernizarea Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU). Preşedintele CJ, Cătălin Nechifor, a declarat ieri, în conferinţă de presă, că noua clădire a UPU ar avea ca model instituţia similară din Târgu Mureş, cea mai modernă din România. Asta ar presupune spaţii mai generoase pentru consultaţii, flux separat pentru ambulanţe, protejat, astfel încât pacientul să fie coborât din autospecială direct în UPU, secţie UPU pentru copii complet separată de cea pentru adulţi, fluxuri separate pe categorii de urgenţe, sală pentru aparţinători dotată cu monitoare pe care aceştia să-şi vadă membrii de familie din sala de consultaţii, birouri şi cabinete pentru personal, în număr insuficient acum.

Nechifor a spus că un alt punct important al proiectului îl reprezintă construirea/amenajarea unui spaţiu pentru elicopterele medicale în incinta spitalului. Una dintre variantele luate în calcul este de amenajare a heliportului pe actuala clădire a spitalului, după efectuarea unor studii de rezistenţă a clădirii. A doua variantă este ca heliportul să fie pe viitoarea clădire a „Urgenţelor”.

 

Peste 80.000 de pacienţi se prezintă anual la UPU Suceava

Nechifor a arătat că actualele soluţii de acces pe cale aeriană în scop medical – stadionul Areni şi aeroportul din Salcea - presupun întârzieri care pot fi vitale pentru pacienţii în stare critică. De asemenea, construcţia la sol în perimetrul spitalului nu poate fi luată în calcul deoarece parcul a fost amenajat printr-un proiect cu finanţare europeană, ceea ce face „să nu putem tunde nici măcar o tufă sau un copac”.

Tot din acest proiect ar face parte şi montarea de panouri solare pe partea de sud-est a spitalului, investiţie care ar reduce substanţial factura la energie electrică a instituţiei. Preşedintele Nechifor apreciază că investiţia s-ar amortiza, din economiile la plata energiei electrice, în trei ani.

La rândul său, managerul spitalului, Vasile Rîmbu, a declarat că extinderea UPU este absolut necesară, în condiţiile în care numărul de prezentări a ajuns la 80.000 de pacienţi pe an. „Sperăm să avem toţi acelaşi elan, astfel că până la sfârşitul anului să avem studiul de fezabilitate şi proiectul”, a declarat Rîmbu, care a mai precizat că va încerca să atragă şi Consiliul Local Suceava printre finanţatori, având în vedere că marea majoritate a pacienţilor care ajung în UPU provin din municipiul Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Judeţean şi Spitalul „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava intenţionează extinderea „Urgenţelor”.
 Vizualizări articol: 2003 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Consiliul Judeţean şi Spitalul „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava intenţionează extinderea „Urgenţelor”2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei