Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 aug 2014 - Anul XIX, nr. 197 (5706)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Războiul autorizaţiilor

Lucrările ilegale din centrul municipiului Rădăuţi au fost sistate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Circ total în Rădăuţi, unde zona centrală a municipiului s-a transformat într-un şantier pe care, începând de ieri, nu mai lucrează nimeni. Iar după cum se derulează evenimentele din acest oraş, nu este exclus ca luni bune de acum încolo să nu se mai întâmple nimic. Şi totul pe nervii şi stresul oamenilor din Rădăuţi, care pur şi simplu nu mai înţeleg nimic din această poveste presărată cu ilegalităţi.

Totul a plecat de la faptul că pe data de 12 august 2014 Primăria Rădăuţi a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru amenajarea unei zone pietonale pe strada Piaţa Unirii, asta în condiţiile în care autorizaţia de construire era expirată din luna aprilie a acestui an.

Aceasta este doar una dintre problemele dintr-un lung şir de ilegalităţi comise de conducerea Primăriei Rădăuţi. O altă inadvertenţă a fost semnalată de prefectul Florin Sinescu, acesta atacând în instanţă hotărârea de consiliu pentru restricţionarea traficului, care peste noapte s-a transformat, fără nici un aviz, în închiderea definitivă a traficului rutier şi schimbarea destinaţiei. Ori, în acest caz era nevoie de o Hotărâre a Consiliului Local pentru schimbarea destinaţiei, care trebuie adoptată cu două treimi din voturile consilierilor locali din Rădăuţi, ceea ce nu s-a întâmplat.

 

Constructorul spune că au fost „bâlbâieli şi erori ale Primăriei Rădăuţi”

Contactat telefonic, Gheorghe Caloianu, directorul ConDacia Botoşani, firma care a câştigat licitaţia pentru efectuarea lucrărilor din centrul municipiului Rădăuţi, a declarat că este scârbit de tot ceea ce se petrece.

„Au fost bâlbâieli şi erori ale Primăriei Rădăuţi, era o autorizaţie de construire depăşită, dar care ştiu că a fost rezolvată. Îmi pare rău că noi am nimerit într-un război care nu este al nostru. Am efectuat lucrări şi în alte zone din ţară, dar numai aici am întâmpinat astfel de probleme”, a declarat Gheorghe Caloianu.

Directorul ConDacia Botoşani a precizat că a discutat şi cu firma căreia i-au fost subcontractate lucrările, SC Bader SRL Rădăuţi, şi a dispus sistarea activităţii „până când autorităţile locale vor clarifica situaţia”.

„Am subcontractat lucrarea unei firme din Rădăuţi în ideea că poate străinii nu sunt bine văzuţi în acest oraş, dar problemele sunt cu totul altele şi până când totul nu se va clarifica nu vom mai face nimic”, a precizat Caloianu.

Referitor la decizia de a aduce terenul la starea iniţială, directorul ConDacia a arătat că pentru firma pe care o conduce nu este nici un fel de problemă.

„Primăria să ne plătească lucrările efectuate, să ne achite şi lucrările pentru readucerea terenului la starea iniţială şi totul se rezolvă foarte rapid”, a adăugat Gheorghe Caloianu.

 

Prefectul de Suceava ia în calcul să trimită Corpul de Control al Prefecturii la Rădăuţi

Toată harababura de la Rădăuţi nu a rămas fără ecou la Suceava. Florin Sinescu, prefectul de Suceava, a declarat că ia în calcul să trimită la Rădăuţi Corpul de Control al Prefecturii.

„Trebuie să vedem exact ceea ce se petrece acolo. Suntem în faţa unei situaţii extrem de sensibile, iar dacă se vor constata încălcări ale legii vom sesiza şi alte instituţii ale statului capabile să ia măsuri”, a arătat prefectul Sinescu.

De cealaltă parte, primarul Aurel Olărean nu se află în localitate, iar viceprimarul Dumitru Ciobotariu, cel care, teoretic, ar trebui să se ocupe de bunul mers al oraşului pare rupt de realităţi.

Ocupat mai mult cu oficierea unor căsătorii, Dumitru Ciobotariu s-a mărginit să spună că lucrările vor continua „categoric”, iar din informaţiile sale „nu s-a încălcat nici o lege”.

Se pare că blocarea centrului oraşului, situaţie care s-ar putea prelungi nepermis de mult, nu este un subiect suficient de important pentru viceprimarul din Rădăuţi, care preferă să paseze această uriaşă responsabilitate către directorul tehnic al instituţiei, Igo Kofler.

 

Specialiştii de la Prefectura Suceava spun că prelungirea autorizaţiei de construcţie după expirarea ei nu mai este posibilă

Deşi reprezentanţii Primăriei Rădăuţi susţin că vineri ar fi emis o nouă autorizaţie de construcţie, specialiştii de la Prefectura Suceava spun că acest lucru este imposibil.

„O prelungire a autorizaţiei de construcţie este posibilă doar înainte de expirare. Dacă autorizaţia a expirat trebuie reluate toate demersurile. Mai exact, Primăria Rădăuţi ar trebui să obţină din nou toate avizele de la companiile de utilităţi şi de la poliţie”, au precizat specialiştii de la Prefectura Suceava.

De altfel, directorul tehnic al Primăriei Rădăuţi a anunţat vineri că va pune la dispoziţia reprezentanţilor cotidianului Monitorul de Suceava noua autorizaţie de construcţie, ceea ce nu s-a mai întâmplat ulterior.

Până când totul se va lămuri, centrul municipiului Rădăuţi rămâne un şantier în lucru, o zonă unde nu se poate circula nici pietonal şi nici rutier. O poveste sută la sută „made in Rădăuţi”, în urma cărora zeci de mii de oameni au de suferit plătind pentru incompetenţa unor aleşi locali şi a unor funcţionari plătiţi din bani publici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările ilegale din centrul municipiului Rădăuţi au fost sistate.
 Vizualizări articol: 5264 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Lucrările ilegale din centrul municipiului Rădăuţi au fost sistate5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asediu PSD la Radauti trimis de
(26 aug 2014, 11:50:23
Sa nu mai vorbiti de blocada impusa Prorusilor, razboi, cotropiri, etc, etc...din Ukraina si nu numai....! Daca au vazut si au vazut ca nu-l pot lega pe Olarean prin zecile de dosare penale...faurite prost si neprofesionist, echipa locala ProPSD au blocat administratia orasului, speriati ca primarul radautilor a inceput sa faca din oras, ceva ce aduce a occident, ceva Made in Bucovina . Asa ca stimati cetateni...adevarati ai acestei tari,care ganditi - oare ce se va mai intampla daca....echipele ProRusia, pardon ProPSD vor pune mana si pe presedentie? va spun eu... Ocupam cu forte ProRomania Bukovina de nord...si colonizam acolo(...ca tot e la moda) lasand tara lui Combinatus Plagiatus spre domnie...!!!
2.   Rusine! trimis de
(26 aug 2014, 15:55:56
Este incredibila prostia celor care sunt impotriva proiectului si este si mai incredibil faptul cum procedeaza. Deci, un primar (indiferent de culoare) vrea sa modernizeze un centru care arata ca la 1945, iar un grup de consilieri, se agata de faptul ca nu sunt actele in ordine. E drept, nimeni nu zice ca ar fi bine sa faci lucrari daca nu ai documentatia in ordine, insa de ce nu o faceti domnilor?!?! Tin minte o intalnire de cartier cu domnul Carcalete inaintea alegerilor in care il acuza pe Olarean ca fantana arteziana de langa catedrala, trebuia sa fie de nu stiu cati metri..si Olarean a facut-o cu 1 metru mai mica, vezi domne N-A RESPECTAT proiectul. "Asta este Olarean" de parca ziceau ca a violat copii. Apropo..pe pliantele domnilor Carcalete si Andronachi scrie ca in cazul in care vor iesi primari (in 2012) vor moderniza centrul istoric. Acum..cand se vrea modernizarea lui...de ce nu voteaza? De ce se abtin?? Mai au tupeul sa zica, ca ei n-au votat "impotriva" ci s-au abtinut, de parca nu-i tot una. Rusine Carcalete...rusine Andronachi pe care il credeam altfel. Oamenii nu vor uita, iar la urmatoarele alegeri stati linistiti, cu putin noroc o sa prindeti un loc de consilier, insa primari..in ritmul acesta nu o sa fiti niciodata!
3.   Ilegalitatile lui oala! trimis de
(26 aug 2014, 17:21:06
Nu pot sa cred cand ca unii nu vad mai departe de lungul nasului! O ilegalitate e o ilegalitate si trebuie tratata in consecinta! De cand ilegalitatile sunt acceptabile daca intentia a fost buna? Drumul spre iad e pavat cu bune intentii si drumul banilor spre buzunarele lui oala cu pavele marca Simetrica!happy Tot ce se face in Radauti e de mantuiala si cu niste comisioane care depasesc de mult bunul simt! De pavele puse in centru avea nevoie Radautiul? Are un mandat si jumatate si nu a facut niciun proiect european. Trebuiau reabilitate cladirile, infrastructura si pe urma poti sa faci si strada. Individul acesta nu vede decat posibilitati de a incasa comision si le exploateaza la maximum si pe urma spala creierasele unor semidocti cu tvoala!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei