Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 aug 2014 - Anul XIX, nr. 197 (5706)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Încă o sincopă în alianţa PDL-PNL

Liberalii au votat alături de PSD pentru finanţarea show-ului aviatic de la Salcea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alocarea de fonduri pentru finanţarea show-ului aviatic, organizat de Consiliul Judeţean Suceava în acest weekend la Centrul Economic Bucovina, a fost prilej de discuţii în contradictoriu în şedinţa deliberativului judeţean de ieri. Liderul de grup al consilierilor PDL, Vasile Ilie, a declarat că nu consideră oportună această finanţare, de aproximativ 10.000 de euro, în condiţiile în care lucrările de modernizare a aeroportului sunt în întârziere, la fel şi decontările.

„Stadiul fizic al lucrărilor la aeroport era de 20,06 la sută, iar decontările, la 8,41 la sută, în data de 31 iulie 2014. În ritmul ăsta, lucrările vor fi gata în patru ani, iar deconturile se vor face în 14 ani. Considerăm că oportun nu este show-ul aviatic, ci o comisie formată din consilieri judeţeni constructori, ca să vedem care sunt problemele care au dus la aşa o întârziere. Nu suntem de acord cu show-ul aviatic, ci susţinem să dăm bani la aeroport, să se lucreze şi noaptea, aşa cum s-a lucrat la Iaşi”, a declarat Ilie, în plenul consiliului judeţean.

 

Nechifor: „Show-ul aviatic nu are nici o legătură cu show-ul politic”

Răspunsul preşedintelui CJ, Cătălin Nechifor, a fost că subiectul proiectului de hotărâre a Consiliului Judeţean „este show-ul aviatic, care nu are nici o legătură cu show-ul politic”, cu menţiunea că, după discutarea proiectelor de hotărâre de pe ordinea de zi aprobată de toţi consilierii, va răspunde şi la întrebările despre lucrările de modernizare la aeroport.

„Cu tot respectul, cu suma asta, 50.000 de lei, nu facem nimic la modernizarea aeroportului. Pentru mitingul aviatic, Consiliul Judeţean a reuşit să atragă şi sponsori, iar asta este o acţiune de promovare a Sucevei. La ediţia a doua, de anul trecut, au fost peste 20.000 de vizitatori, suceveni şi turişti. Dar putem să anulăm tot, facem cum spuneţi dvs. şi să nu mai organizăm nimic. Pe acelaşi principiu ar trebui să anulăm şi Festivalul Medieval, şi Bucovina Rock Castle, Hora Bucovinei, Paşte şi Crăciun în Bucovina, tot”, a spus Nechifor.

În ciuda opoziţiei consilierilor PDL, finanţarea a fost aprobată cu 19 voturi şi spectacolul aviatic se va organiza. Proiectul a fost aprobat cu votul celor opt consilieri PSD, opt consilieri PNL şi trei consilieri PP-DD prezenţi. Din cei 11 consilieri judeţeni PDL prezenţi, zece au votat împotrivă, iar doctorul Mihai Creţeanu s-a abţinut de la vot. 

Sâmbătă, 30 august, mitingul aviatic se desfăşoară între orele 15.00-20.00 şi se încheie cu un spectacol folcloric în intervalul 20.00-22.00, iar duminică, 31 august, începe la ora 10.00 şi durează până la ora 15.00. La final, va fi de asemenea un spectacol folcloric, de la 15.00 la 17.00. Intrarea va fi liberă. Din staţia „Centru” din municipiul Suceava până la aeroport şi retur vor circula maxi-taxi la intervale de 30 de minute. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liberalii au votat alături de PSD pentru finanţarea show-ului aviatic de la Salcea.
 Vizualizări articol: 1711 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Liberalii au votat alături de PSD pentru finanţarea show-ului aviatic de la Salcea5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei