Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 aug 2014 - Anul XIX, nr. 197 (5706)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ultimele ore în libertate

Căutat pentru tentativă de omor, s-a întors din Italia pentru a da un interviu „Monitorului”, iar apoi a fost arestat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un tânăr în vârstă de 31 de ani, din cartierul Iţcani al municipiul Suceava, suspect de tentativă de omor, împreună cu fratele său, într-un caz de agresiune petrecut pe 1 august, a ajuns ieri în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, la câteva ore după ce a revenit din Italia. Înainte de a se prezenta în faţa procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, pentru a fi audiat, tânărul a ţinut să-şi spună punctul de vedere cu privire la agresiune în faţa reporterilor „Monitorului de Suceava”.

 

De la interviu cu presa în arest

Adrian Scripcariu era plecat în Italia joia trecută, când, în urma unei descinderi a poliţiei, fratele său, Dumitru Scripcariu, în vârstă de 33 de ani, a fost ridicat de la domiciliu şi introdus în arest, fiind ulterior arestat preventiv. Adrian Scripcariu a aflat că este căutat şi foarte probabil va fi dat în urmărire internaţională, astfel că s-a întors ieri la Suceava, declarând că vrea să se predea şi să se apere în faţa anchetatorilor.

El nu neagă că i-a agresat pe cei doi tineri care au ajuns la spital, însă spune că atât el cât şi fratele său au fost în legitimă apărare. După ce a vorbit cu reporterii „Monitorului de Suceava” bărbatul s-a prezentat la audieri şi nu s-a mai întors în libertate, fiind reţinut ieri, în baza ordonanţei pentru 24 de ore, şi introdus în arest. 

 

Ce s-a întâmplat pe 1 august, conform anchetei preliminare a poliţiei

Agresiunea s-a petrecut vineri, 1 august, în jurul orei 18.30, când Dumitru Bergheaua (33 de ani) şi Afin Pleşa (19 ani) se aflau într-un autoturism BMW, iar în dreptul parcului din faţa Gării Iţcani, pe strada Aurel Vlaicu, s-au întâlnit cu cei doi fraţi Scripcariu, care locuiesc în aceeaşi zonă.

„Între cei patru a avut loc o discuţie contradictorie, în timpul căreia reciproc şi-au adresat injurii şi cuvinte jignitoare. După ce au plecat cu autoturismul și au oprit în dreptul unui imobil de pe aceeași stradă, victimele au fost agresate cu obiecte contondente de cei doi cu care avuseră anterior conflictul și care au lovit caroseria autoturismului”, rezultă din ancheta preliminară a ofiţerilor de Investigaţii Criminale de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava.

Cei doi tineri care au ajuns la spital au fost loviţi cu o bâtă şi un topor, iar anchetatorii au apreciat, în baza constatării medico-legale, că fapta întruneşte elementele constitutive ale tentativei de omor.

 

Declaraţia tinerei care ar fi fost atacată în casă de agresorii care au devenit victime 

Adrian Scripcariu se afla pe 1 august în parcul de lângă gară, împreună cu fratele său şi alţi doi tineri. La un moment dat cei patru au auzit scandal la o locuinţă din apropiere.

Mihaela Atiţoaie este martora directă care susţine varianta fraţilor Scripcariu.

„Stăteam în casă cu soacra mea şi m-am trezit peste mine cu doi indivizi, Dumitru Bergheaua şi Afin Pleşa (n.r. - victimele ajunse la spital). Unul avea un par în mână, iar altul o toporişcă şi îl căutau pe soţul meu să îl omoare. Sunt însărcinată şi pentru mine a fost un şoc cumplit”, a declarat tânăra.

Printre vecinii care au intervenit pentru a calma spiritele s-ar fi aflat şi fraţii Scripcariu. Tânăra a mai spus că după ce fraţii Scripcariu au intervenit pentru a-i calma pe cei doi, aceştia din urmă au sărit la bătaie la ei.

 

Adrian Scripcariu: “Noi am făcut un gest normal, de a apăra o femeie”

Adrian Scripcariu a declarat: „La Iţcani s-a ajuns ca ţiganii să intre peste români în casă, cu pari şi cu topoare. Eu personal nu am nimic cu ei, dar ei su sărit şi pe această femeie însărcinată şi apoi pe noi. Noi am făcut un gest normal, de a apăra o femeie, le-am spus verbal să o lase în pace, să nu o omoare. Iar atunci au sărit şi la noi, l-au pus jos pe fratele meu, iar eu l-am apărat”.

Adrian Scripcariu recunoaşte că i-a lovit pe cei doi cu o bâtă, însă susţine că a făcut-o în momentul în care a fost atacat. El spune că a fost în autoapărare şi speră ca anchetatorii să-i accepte argumentele privind această circumstanţă atenuantă.

 

Clanurile care încearcă să facă legea la Iţcani, o problemă de ani de zile

Adrian Scripcariu va fi probabil înaintat astăzi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Fratele său, Dumitru Scripcariu, a fost arestat preventiv de Tribunalul Suceava pentru 30 de zile vineri, 22 august.

De precizat că atât fraţii Scripcariu cât şi cei doi tineri ajunşi la spital pe 1 august au mai fost implicaţi de-a lungul timpului în scandaluri şi răfuieli. Fiecare din tabere a susţinut de fiecare dată că a fost victima celeilalte.

În cartierul Iţcani s-au înregistrat periodic astfel de incidente sângeroase, iar mulţi localnici vorbesc de clanuri, în special din mediul romilor, care ar încerca să facă legea în anumite zone ale cartierului. Cele mai multe bătăi au avut loc în zona Gării Iţcani şi a parcului din apropiere. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Căutat pentru tentativă de omor, s-a întors din Italia pentru a da un interviu „Monitorului”, iar apoi a fost arestat.
 Vizualizări articol: 6104 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Căutat pentru tentativă de omor, s-a întors din Italia pentru a da un interviu „Monitorului”, iar apoi a fost arestat5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(26 aug 2014, 11:33:09
daca astazi inca se mai practica legea pumnului in itcani, bate si topoare .. ca acum 25 de ani de vina e neaplicarea legii. daca faci o plangere la politie pentru violare de domiciuliu..lovire..etc.. nea organu nu face altceva decat sa ceara sa dai la pace..sau sa o rezolve cu ... nimic grav.. si atunci cei vinovati prind curaj din cauza neaplicarii legii..
2.   Comentariu trimis de
(26 aug 2014, 23:25:15
Cand se deschide sezonul la c.i.o.r.i ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei