Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 aug 2014 - Anul XIX, nr. 188 (5697)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rădăuţi

Start de lucrări pentru zona pietonală din centrul municipiului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În municipiul Rădăuţi va fi realizată o zonă pietonală, chiar în centrul localităţii, după modelul marilor oraşe din ţară sau chiar din Europa. În zona zero a aşezării vor fi amenajate spaţii verzi şi terase, vor fi instalate bănci şi lampadare, practic va fi realizată o zonă de promenadă. Startul lucrărilor a fost dat în urmă cu două zile, însă debutul acestora a stârnit unele nemulţumiri ale comercianţilor din centru, deşi majoritatea rădăuţenilor aprobă realizarea proiectului. Cu amănunte a venit directorul Direcţiei Tehnice din primărie, inginerul Igo Koffler: „După părerea mea, la finalizarea lucrărilor, care se vor întinde pe o perioadă de maximum două luni, zona pietonală va arăta foarte bine. Va fi delimitată de o porţiune pentru circulaţia autovehiculelor, care vor fi parcate în curtea interioară a patrulaterului din Piaţa Unirii 67, şi în acelaşi timp pentru aprovizionarea tuturor magazinelor de acolo. Zona pietonală va fi amenajată cu spaţii verzi, vor fi instalate lampadare şi bănci, practic va fi o zonă de promenadă, la fel cum există în majoritatea oraşelor din ţară. Activitatea firmelor din vecinătate nu va fi perturbată în nici un fel, consider că şi cetăţenii noştri aveau nevoie de o astfel de zonă, un fel de esplanadă. Spaţiul în care va fi realizată zona pietonală se întinde de la Piaţa Garoafelor, spre magazinul general, până în apropierea colţului patrulaterului din centrul localităţii”. Reprezentantul executivului local a mai arătat : „Chiar dacă sunt unele <voci>care contestă legalitatea acestei investiţii, doresc să vă spun că nu există nici un abuz în desfăşurarea ei, lucrarea este pe lista de investiţii, bugetată, cu acordul Consiliului Local. Există un proiect tehnic, licitaţia pentru lucrare a fost câştigată legal de o firmă din Botoşani, bani la buget sunt, avem şi acordul Poliţiei Rutiere pentru restricţionarea traficului rutier pentru perioada lucrărilor. De asemenea,nu există nici un fel de contestaţie din partea Prefecturii, de aceea afirm că lucrarea se desfăşoară în legalitate”.

 

Olărean: Rădăuţenii vor fi mulţumiţi şi mândri de zonă pietonală

Primarul Olărean spune că lucrările se vor desfăşura cu responsabilitate şi că la final localnicii vor aprecia zona pietonală. „Sunt unii <binevoitori>care s-au grăbit să afirme că după finalizarea lucrărilor din centru, acesta va fi afectat de alte lucrări pentru reţeaua de apă-canal, însă ţin să-i informez pe localnici că nu este adevărat şi că aceste lucrări se vor desfăşura în acelaşi timp cu cele pentru zona de promenadă. Îi rog pe cetăţenii municipiului să fie îngăduitori şi sunt sigur ca la finalizarea lucrărilor vor fi mulţumiţi şi mândri de noua zonă pietonală”, a afirmat Olărean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Start de lucrări pentru zona pietonală din centrul municipiului.
 Vizualizări articol: 1806 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 2 voturi
Start de lucrări pentru zona pietonală din centrul municipiului2.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei