Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 aug 2014 - Anul XIX, nr. 188 (5697)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Recepţie

Premierul Victor Ponta a inaugurat, ieri, drumul Suceava-Botoşani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Drumul naţional 29, care leagă Suceava de Botoşani, a fost modernizat pentru prima oară în ultimii 30 de ani, iar lucrările au fost recepţionate în prezenţa prim-ministrului Victor Ponta. Fără festivismul practicat în ultimii 20 de ani la astfel de evenimente, inaugurarea a însemnat de fapt parcurgerea drumului de la Botoşani la Suceava, de coloana oficială, cu opriri la Baisa, aproape de graniţa dintre cele două judeţe, şi la Dumbrăveni, în judeţul Suceava.

La Baisa, prim-ministrul, însoţit de vicepremierul Liviu Dragnea, s-a întâlnit cu proprietarul firmelor care au executat lucrarea, Dorinel Umbrărescu, şi cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), beneficiarul investiţiei. Ponta l-a felicitat pe Umbrărescu atât pentru calitatea foarte bună a lucrărilor, cât şi pentru finalizarea investiţiei cu un an şi jumătate mai devreme, aspect mai puţin obişnuit pe şantierele din România.

„Mă bucur că sunt astăzi aici; a fost o promisiune pe care am făcut-o locuitorilor din Suceava şi Botoşani, că vom moderniza acest drum, şi sunt fericit că am respectat-o. M-ar bucura dacă ar fi cât mai multe firme ca cea care a lucrat aici. DN 29 arată acum a drum european”, a declarat premierul Ponta.

Acesta a amintit că au fost şi destui cârcotaşi care i-au spus că drumul nu se va face, dar calitatea lucrărilor de la DN 29 şi timpul scurt de execuţie sunt cele mai bune dovezi că aceştia s-au înşelat.

 

Preţul kilometrului de asfalt pe DN 29, sub 400.000 de euro

Contractul dintre CNADNR şi asocierea de firme Spedition UMB, Tehnostrade, Arcada Company şi Consitrans a fost semnat în data de 28 aprilie 2011. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în data de 7 octombrie 2013, cu termen de finalizare 7 octombrie 2015. Ieri, 14 august 2014, drumul a fost recepţionat. Valoarea lucrărilor de modernizare a celor 40 km de drum este de 68.374.102,68 de lei fără TVA. În afară de artera rutieră propriu-zisă, constructorul a mai executat rigolele de pe ambele părţi, precum şi câteva sute de podeţe, către toate gospodăriile celor care au case pe traseul DN 29, din ambele judeţe. Calculând preţul, cu tot cu rigole şi podeţe, suma este de mai puţin peste 393.000 de euro pe kilometru.

În semn de apreciere pentru modul de execuţie a lucrărilor, primarul de Dumbrăveni, Ioan Pavăl, a anunţat că îi va acorda titlul de „Cetăţean de Onoare” omului de afaceri Dorinel Umbrărescu.

Mai menţionăm că la evenimentul de ieri au fost prezenţi prefectul de Suceava, Florin Sinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, primarul de Suceava, Ion Lungu, senatorii Neculai Bereanu, Ovidiu Donţu, Mihai Neagu, deputaţii Eugen Bejinariu, Constantin Galan, Cezar Cioată, precum şi alţi demnitari PSD.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premierul Victor Ponta a inaugurat, ieri, drumul Suceava-Botoşani.
 Vizualizări articol: 4537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Premierul Victor Ponta a inaugurat, ieri, drumul Suceava-Botoşani3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Clarificari! trimis de
(15 aug 2014, 18:00:50
Pentru ca primarul din Salcea si-a tot facut de lucru pe langa oamenii lui Umbrarescu (chiar incercand sa capete o mocaiala pentru un drum lateral), unii salceni cred ca drumul l-a facut primarul Lungu. Gresit! Banii au venit de la bugetul de stat si nu s-a furat nimic! Pana cand o sa-l mai vedeti - voi salceni, ca pe un Dumnezeu pe acest primar?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei