Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 aug 2014 - Anul XIX, nr. 188 (5697)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiune de amploare

Percheziţii la membrii a trei grupări de hoţi, la posesori de arme letale şi la un contrabandist

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În jur de o sută de poliţişti au fost angrenaţi, ieri dimineaţă, aproape simultan, într-o amplă acţiune, care a constat în 12 percheziţii domiciliare şi descinderi, privind membrii a trei grupări care au comis furturi sau tâlhării, deţinători ilegali de arme letale şi un bărbat acuzat de contrabandă. Acţiunile poliţiei s-au desfăşurat pe raza municipiului Suceava, a oraşului Frasin şi a comunelor Şcheia, Drăguşeni, Arbore şi Vama.

„În urma acţiunilor desfăşurate a fost obţinut material probator în peste 50 de furturi, cinci tâlhării, fapte de contrabandă şi fapte la regimul armelor şi muniţiilor”, a rezumat acţiunea subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

 

Bunuri furate, armă letală şi săbii, găsite în urma unor percheziţii la Vama

Cinci percheziţii s-au desfăşurat în comuna Vama. Au fost vizaţi trei tineri suspectaţi de furturi din locuinţe, acţiunea fiind autorizată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, pentru fapte comise în zona de munte a judeţului.

Au fost vizaţi de percheziţii Marinel Popescu, în vârstă de 24 de ani, Valentin Spătaru, de 29 de ani, şi Teodor Carpiuc, în vârstă de 25 de ani.

În urma percheziţiilor, se precizează într-un comunicat al IPJ Suceava, au fost ridicate mai multe bunuri provenite din furturi: o motocicletă sustrasă pe 8 august din locuinţa unui bărbat din Broşteni, două aparate de sudură, o motopompă, furate tot de la Broşteni, şi mai multe aparate electrice utilizate în domeniul construcţiilor. 

La unul dintre suspecţii de furt, Marinel Popescu, poliţiştii au găsit un pistol cu glonţ, deţinut ilegal, şi şase săbii. 

 

Suspecţi de omor, puşi sub acuzare şi pentru furturi

O altă acţiune a poliţiei privind furturi s-a desfăşurat la Arbore. Descinderile poliţiei i-au vizat pe Vasile Mădălin Paşcu, în vârstă de 21 de ani, domiciliat în Mureş, dar care locuieşte la Arbore, şi pe minorul Vlăduţ P., în vârstă de 15 ani, din Arbore, acuzaţi de furturi din societăţi comerciale.  

Numele celor doi se leagă şi de o cumplită faptă de omor. În luna mai a acestui an, o bătrână în vârstă de 70 de ani, din Milişăuţi, a fost omorâtă în bătaie în propria casă. În urma anchetei demarate de procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava cei doi tineri amintiţi mai sus au fost identificaţi ca suspecţi de comitere a faptei. Paşcu s-a aflat în arest preventiv până zilele trecute, după care s-a decis ca ancheta cu privire la omor să continue cu cei doi în stare de libertate. Faptele de furt vizate în cadrul percheziţiilor de ieri au fost comise înainte de omorul din luna mai.

O a treia grupare de hoţi împotriva căreia s-a acţionat ieri este cea a minorilor infractori de la Şcheia, subiect tratat pe largîntr-un alt articol din ediţia de astăzi a ziarului nostru.

 

Armă letală şi gloanţe, ridicate de la un bărbat de 63 de ani, din Drăguşeni

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au acţionat, ieri dimineaţă, împotriva lui Vasile Ionescu, în vârstă de 63 de ani, din comuna Drăguşeni, despre care existau date că deţine o armă letală calibru 5,6 mm, fără serie şi marcă. De la bărbat a fost confiscată arma letală şi 24 de cartuşe cu glonţ de calibrul 5,6 mm.

„Arma şi muniţia au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare. În cauză, faţă de bărbatul în vârstă de 63 de ani s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, a declarat subcomisarul Epureanu.

 

Contrabandă cu ţigări şi alcool

În fine, acţiunea de ieri a poliţiei l-a vizat şi pe un bărbat din municipiul Suceava, Teodor Marchitan, în vârstă de 61 de ani, care deţine un magazin în oraşul Frasin. Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au adunat date despre presupuse activităţi de contrabandă cu ţigarete şi alcool ale acestuia.

Conform unui comunicat al IPJ Suceava, de la domiciliul acestuia din Suceava şi de la magazinul din Frasin au fost ridicate 92.960 de ţigarete de contrabandă şi 16 litri de alcool de contrabandă.

 

Un singur mandat de arestare

Dintre suspecţii de fapte penale vizaţi de acţiunea poliţiei de ieri patru au ajuns în arest, reţinuţi pentru 24 de ore.

Este vorba de cei doi suspecţi de furt de la Arbore, unul dintre minorii infractori de la Şcheia şi suceveanul acuzat de contrabandă.

Primii doi au fost lăsaţi în libertate, sub control judiciar, de către Judecătoria Rădăuţi, minorul de 14 ani de la Şcheia a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de Judecătoria Suceava, în timp ce în cazul bărbatului acuzat de contrabandă nu se luase încă o decizie până la închiderea ediţiei.

Toţi suspecţii vizaţi de ancheta de ieri s-au ales cu dosare penale care îşi vor urma cursul firesc.    

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Percheziţii la membrii a trei grupări de hoţi, la posesori de arme letale şi la un contrabandist.
 Vizualizări articol: 3995 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Percheziţii la membrii a trei grupări de hoţi, la posesori de arme letale şi la un contrabandist5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei