Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 aug 2014 - Anul XIX, nr. 188 (5697)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Ei cu fotbalul, noi cu altele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

S-a dat şi primul trofeu european, Supercupa, fără să fie loc de surprize. Real Madrid nu i-a permis echipei din Sevilla mai mult decât satisfacţia, dacă se poate spune aşa, a două ocazii ratate. La cât s-a debilizat Sevilla în urma transferurilor (cel mai bun om, Rakitic, a ajuns la Barcelona), îţi pui întrebări legitime despre cât de îndreptăţită este atitudinea asta de a ţine coada sus în privinţa lui Rusescu. Păcat de românul nostru, el pare a fi nimerit într-un scenariu ciudat, adică un transfer băgat pe gât antrenorului de cineva care şi-a văzut interesul propriu, mai mult sau mai puţin licit. Măcar din această perspectivă, mi-a picat bine înfrângerea suferită de Sevilla, mai ales că s-a petrecut fără gol marcat. Cristiano Ronaldo a început cu dorinţă de revanşă, refugiindu-se în golurile pe care le va marca sezonul ăsta pentru Real, în căutare de noi trofee şi recorduri. Să vedem ce replică va avea tripleta Messi-Neymar-Suarez, căci pe plan intern nu cred că va mai exista altă forţă, ar fi incredibil ca Atletico să ţină pasul. Nu că nu mi-ar plăcea…

Fac o scurtă incursiune şi în bătătura noastră, dar nu pentru fotbalul jucat. Două evenimente mi se par demne de remarcat în activitatea FRF, unul în sensul bun, celălat dimpotrivă. Primul ar fi marginalizarea totală a Naşului Sandu, care a reuşit să se facă de râs cu conferinţa sa de presă în care anunţa scârbit că renunţă la preşedinţia de onoare şi la avantajele alea inimaginabile. Dacă vrei bani moca, de ce nu ieşi la pensie, Naşule? Adevărul e că suta de milioane nu i-ar ajunge nici pe-o măsea acestui personaj hârşit în rele. Deşi, dacă procesul ăla se termină cum trebuie, se va mulţumi cu mult mai puţin. Cealaltă chestiune ar fi tentativa FRF de a-i transforma pe fotbalişti în simple obiecte la cheremul angajatorilor. Nu ştiu cum îşi imagina Burleanu că o astfel de prevedere poate trece de regulamentele FIFA sau, până la urmă, de legislaţia europeană. Nu era nevoie de subtilităţi ca în cazul Bosman, aşa ceva, înainte de a sfida legea, era împotriva bunului simţ. Tinereţea lui Burleanu ar trebui şi ea protejată de consilieri. Dar unii care să fie de bună credinţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ei cu fotbalul, noi cu altele.
 Vizualizări articol: 836 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ei cu fotbalul, noi cu altele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei