Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 aug 2014 - Anul XIX, nr. 188 (5697)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Risc

Stabilitatea podului de la Şcheia, grav afectată de inundaţii şi de ultimele ploi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Podul de peste pârâul Şcheianul, pe drumul care la ora actuală funcţionează ca şosea de centură a municipiului Suceava, între Şcheia şi Iţcani, este grav afectat de ploile din ultima perioadă. Primăria Şcheia a solicitat expertiza unui specialist din Iaşi, iar raportul expertului a confirmat ceea ce se vede cu ochiul liber: podul are nevoie urgentă de lucrări de stabilizare.

Primarul de Şcheia, Vasile Andriciuc, ne-a declarat, ieri, că podul a fost afectat prima dată de inundaţiile din 2008, dar ploile abundente din această vară au accentuat deteriorarea. Apa a săpat pe sub culei, marginile podului sunt deplasate şi trebuie intervenit pentru consolidare culee, refacerea rampelor de acces şi a căii de circulaţie pe pod. De asemenea, ar trebui restricţionat traficul greu şi dirijat prin Suceava, numai că această măsură ar duce la blocarea municipiului reşedinţă de judeţ.

„Dacă se blochează traficul cu o maşină, cum se mai întâmplă iarna, cozile ajung până la cimitir la Şcheia. Vă daţi seama ce se întâmplă dacă închidem şi numai un sens de mers, când vom începe lucrările de consolidare... Dacă punem restricţie pentru traficul greu, aşa cum ar trebui, blocăm toată Suceava. Tot ce vine dinspre Siret şi Ucraina pe aici trece. La fel, din sus spre Siret şi Ucraina. Până nu este gata şoseaua de centură pe tronsonul Şcheia-Pătrăuţi, nu avem ce face”, ne-a declarat Andriciuc.

 

Investiţia necesară la pod este de 620.000 de lei

Primarul a afirmat că proiectul pentru lucrarea de consolidare a podului va fi plătită din bugetul Primăriei Şcheia, dar pentru investiţie, evaluată la 620.000 de lei, administraţia locală nu are resurse şi are nevoie de sprijinul administraţiei judeţene sau centrale. Deşi drumul pe care este podul cu probleme este unul comunal, aflat în administrarea comunei Şcheia, în realitate este utilizat ca unul din categoria drumuri naţionale.

Andriciuc a mai arătat că lucrările trebuie începute cât mai repede pentru a fi finalizate înainte de venirea sezonului rece. „Dacă ne prinde iarna cu un singur sens de mers la Şcheia, circulaţia în Suceava este terminată. Un studiu pe care l-am cerut celor de la Drumuri arată că pe aici trec 4.300 de maşini în 24 de ore!”, a spus primarul.

Potrivit acestuia, stadiul de degradare la care a ajuns podul justifică începerea lucrărilor de consolidare prin încredinţare directă, fără licitaţie, cu atât mai mult cu cât eventualele contestaţii ar putea duce semnarea contractului în anul viitor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stabilitatea podului de la Şcheia, grav afectată de inundaţii şi de ultimele ploi.
 Vizualizări articol: 2452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Stabilitatea podului de la Şcheia, grav afectată de inundaţii şi de ultimele ploi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei