Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 aug 2014 - Anul XIX, nr. 180 (5689)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acuzaţii grave

Tineri terorizați şi tâlhăriți de telefoane, pe străzile din Burdujeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 17 ani, din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava, a ajuns în arestul poliţiei sub acuzația că a comis cel puţin trei fapte de tâlhărie. Din ancheta poliţiei rezultă că suspectul, Narcis P., a ameninţat mai mulţi tineri pe străzile din Burdujeni, cerându-le mai întâi bunuri mărunte, precum ţigări, după care, în trei cazuri, a deposedat victimele de telefoanele mobile. Totul s-a întâmplat, arată anchetatorii, prin intimidare şi ameninţare cu bătaia, minorul stârnind panică în rândul mai multor tineri, care nu au avut curajul să reacţioneze când li s-au cerut telefoane sau alte bunuri. Poliţiştii continuă ancheta, existând date că mai sunt şi alte victime.

 

Teroare prin forţă şi intimidare

Anchetatorii de la Poliţia municipiului Suceava au fost sesizaţi de comiterea a trei tâlhării în intervalul 27 iulie-2 august. Victimele, tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 20 de ani, au fost abordaţi pe străzile Păcii, Tineretului sau Calea Burdujeni, de un tânăr pe care îl cunoşteau din vedere şi care le-a cerut telefoanele mobile. Cei trei au relatat că au fost ameninţaţi cu bătaia şi cu repercusiuni grave din partea „băieţilor de cartier”, şi le-a fost frică să reacţioneze. 

Subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei, a explicat: „În urma unor activităţi investigative complexe a fost probată activitatea infracţională a suspectului, existând indicii temeinice că acesta încerca prin comportamentul infracţional să dezvolte imaginea unei persoane care se impune prin forţă şi intimidare”.

 

Liber după 24 de ore de arest

El a declarat că luni seară poliţiştii din cadrul Secţiei Burdujeni l-au identificat pe minorul care ar fi comis faptele, Narcis P., şi l-au dus la sediul Poliţiei municipiului Suceava, pentru audieri, în baza mandatului de aducere emis de Biroul de Investigaţii Criminale Suceava.

„În baza probatoriului administrat,  faţă de  autor s-a propus continuarea urmăririi penale, confirmată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie”, a mai spus reprezentantul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Luni seară, în jurul orei 20.00, minorul a ajuns în arestul IPJ Suceava, în baza ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore. Ieri după-amiază, procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, care instrumentează dosarul l-a înaintat pe suspect Judecătoriei Suceava cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii nu au fost de acord cu propunerea şi au stabilit că adolescentul poate fi cercetat în stare de libertate, sub control judiciar. Asta înseamnă, printre altele, că tânărul nu are voie să ia legătura cu victimele care l-au reclamat, în caz contrar el urmând a fi arestat preventiv.

 

Tinerii tâlhăriţi aveau telefoane scumpe, care au atras atenţia autorului

Cele trei telefoane sustrase sunt modele scumpe, cel mai ieftin fiind evaluat la 1.200 de lei. Prejudiciul total este estimat la 1.000 de euro.

În aceste condiţii poliţiştii au transmis un avertisment şi părinţilor. 

„Poliţiştii recomandă părinţilor să nu achiziţioneze pentru copii telefoane mobile de ultimă generaţie sau bunuri de mare valoare pe care să le expună în public, pentru că astfel cresc gradul de victimizare a acestora cu privire la infracţiunile de tâlhărie”, se arată într-un comunicat al Poliţiei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tineri terorizați şi tâlhăriți de telefoane, pe străzile din Burdujeni.
 Vizualizări articol: 3434 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Tineri terorizați şi tâlhăriți de telefoane, pe străzile din Burdujeni3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Politia Burdujeni.... trimis de
( 6 aug 2014, 19:32:42
Daca si-ar face si Curecheru datoria in fiecare zi ...ar fi altceva...
Toti politisti care stau la cafele in sediu ar trebui lasati fara masina si sa patruleze pe strazi pe jos...ca doar sunt platiti din banii parintilor copiilor talhariti.
Daca nu vor asta ...sa isi dea demisia ca mai sunt atatia care vor sa fie politistihappy !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei