Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 aug 2014 - Anul XIX, nr. 180 (5689)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Acţiune

Suceava dansează pentru Rebeca, fetiţa de 2 ani care are nevoie de reparaţia inimii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care vor ca Rebeca, o fetiţă de 2 ani, din Şerbăuţi, să aibă o şansă la viaţă sunt invitaţi de instructorul de Zumba Florin Neciu să-şi demonstreze susţinerea prin dans şi, eventual, prin donaţii, cu ocazia unui spectacol de amploare organizat în data de 17 august a.c., pe esplanada Casei de Cultură Suceava. Sensibilizat după apariţia în Monitorul de Suceava a cazului acestui copil, care are nevoie urgent de o intervenţie chirurgicală reparatorie a inimii pentru a trăi, Florin Neciu s-a angajat voluntar într-o acţiune de sensibilizare a opiniei publice, prin ceea ce ştie să facă cel mai bine: dans. Astfel, duminică, 17 august, la ora 18.00, pe esplanada Casei de Cultură vor dansa Zumba cel puţin 300 de persoane, din clase de Zumba din Suceava, Iaşi, Vaslui şi Ploieşti, însă Florin îi invită să li se alăture pe toţi cei cărora le pasă de cazul Rebecăi şi al altor copii aflaţi în situaţia ei. „Îmi doresc să fim măcar 1.000 de oameni care să dansăm pentru Rebeca. Când am citit în ziar despre această fetiţă am spus că pot să ajut şi eu, pot să dansez în scop caritabil. Mi-a plăcut cum a pus problema domnul doctor Haidamac: eu vreau, pot şi trebuie să fac asta. La mici şi bere merge toată lumea, haideţi să facem şi un bine, că nu este atât de greu”, ne-a declarat Florin Neciu.

Spectacolul va dura o oră şi nu este necesară nici o pregătire specială pentru a fi parte din această manifestare: îmbrăcăminte viu colorată, aşa cum ar trebui să fie viaţa Rebecăi, şi puţină atenţie la instructorul de pe scenă şi la dansatorul profesionist de lângă tine.

Florin Neciu este instructor de dans de şapte ani, Zumba predă de trei ani şi de-a lungul timpului a fost implicat sau a organizat direct mai multe spectacole în scop caritabil, în general pentru ajutorarea unor copii.

 

Medicul de familie al Rebecăi, dr. Florin Haidamac, a reuşit să strângă 4.200 de euro

Pentru cei care doresc să facă donaţii pentru a susţine financiar operaţia copilului, la spectacol va exista şi o urnă transparentă. De asemenea, lângă scenă va fi un stand la care vor fi expuse spre vânzare şi ultimele exemplare ale cărţilor scrise de medicul de familie al Rebecăi, dr. Florin Haidamac, cel care a declanşat campania de strângere de fonduri pentru copil. Banii din vânzarea cărţilor merg, de asemenea, pentru plata operaţiei. Din păcate, doctorul Haidamac va putea fi prezent la acţiune doar prin intermediul cărţilor sale, „Dispensarul SF” şi „Adnana”.

Reamintim că Rebeca Mariana Matei, în vârstă de 2 ani, din Şerbăuţi, are nevoie urgent de o operaţie de reparare a inimii, care costă 10.000 de euro. Clinica ARES - Centru de excelenţă în Cardiologie, din Bucureşti, i-a făcut o reducere de 500 de euro, iar medicul ei de familie a reuşit să strângă până acum 4.200 de euro, din donaţii şi vânzarea cărţilor scrise de el. Programată iniţial pentru 15 septembrie a.c., dacă familia Rebecăi va avea suma de 9.500 de euro, operaţia a fost decalată cu o săptămână, pe 8 septembrie. Potrivit doctorului Haidamac şi scrisorii medicale de la clinică, fetiţa moare dacă nu i se montează rapid o „umbreluţă” între cămările inimii, cu care să compenseze un defect cu care s-a născut. Cu „umbreluţă” va avea o viaţă normală.

 

Cu banii de pe cărţile pe care le scrie cumpără medicamente pentru pacienţii săraci

În urmă cu două luni, sătul să mai stea la mâna unui sistem medical dintr-un stat care nu are grijă de copiii şi bătrânii săi, doctorul Haidamac a demarat proiectul „Carte pentru medicamente”, în cadrul căruia banii din vânzarea cărţilor pe care le scrie îi foloseşte pentru a cumpăra medicamente pentru pacienţii săi cu venituri mici. Până acum, beneficiari au fost un sătean din Şerbăuţi cu accident vascular cerebral şi „omul cu şobolani”, pacienţi ale căror poveşti sunt spuse de doctor pe blogul său.

Acum prioritar este cazul Rebecăi.

„Această fetiţă trebuie operată pentru a trăi. Părinţii ei au mai avut un copil, a murit la scurt timp de la naştere, tot din cauza unei malformaţii cardiace. Ea este mai norocoasă. A supravieţuit doi ani. De noi depinde dacă aceştia vor fi singurii ei doi ani pe lumea asta. Personal, nu vreau să asist impasibil la agonia ei”, afirmă doctorul.

Conturile în care se strâng banii pentru Rebeca sunt în lei RO32 VBBU 2511 SV68 3745 2701, în euro RO67 VBBU 2511 SV68 3745 (VOLKSBANK), titular de cont Haidamac Florian. Numărul special al băncii pentru transferuri internaţionale este VBBUROBU (VOLKSBANK).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava dansează pentru Rebeca, fetiţa de 2 ani care are nevoie de reparaţia inimii.
 Vizualizări articol: 3175 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 11 voturi
Suceava dansează pentru Rebeca, fetiţa de 2 ani care are nevoie de reparaţia inimii5.0511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei