Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 aug 2014 - Anul XIX, nr. 180 (5689)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Luna trecută

Proiectul „Inovaţie în Turismul Rural - In Ru Tou” a reunit la Vatra Dornei participanţi din cinci ţări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul „Inovaţie în Turismul Rural - In Ru Tou”, care s-a derulat luna trecută la Vatra Dornei, a reunit cursanţi din cinci ţări-pilot: Ucraina, Italia, Polonia, Austria şi România. A fost cea de-a treia întâlnire în cadrul proiectului, după cele din Krems, Austria (în februarie 2013) și din Genova, Parcul Natural Regional dell'Aveto din Italia (în septembrie 2013). Dr. ing. Dănuț Ungureanu, expert consultant turism rural montan, vicepreședinte Romontana, a spus că la reuniunea de la Vatra Dornei au participat reprezentanţi ai instituţiilor internaționale implicate în proiect: Universitatea de Științe Aplicate din Krems, Austria, Universitatea din Bournemouth din Marea Britanie, Academia Europeană din Bolzano (EURAC) din Italia, UNEP - Secretariatul interimar al Convenției Carpatice, Viena din Austria, precum și asociațiile: Sophia R&I din Italia (coordonator proiect), Ekopsychologia din Polonia, Green Dossier din Ucraina, Romontana din România.

 

Viitorii formatori în turism

Echipa din România a fost formată din Dănuț Ungureanu, expert turism rural, și Adrian Radu Rey, director executiv al Asociației Romontana. „În cele două zile ale întâlnirii, pe lângă problemele dezbătute, referitoare la implementarea proiectului, întocmirea suportului de curs şi a aplicaţiei web, s-a derulat și primul modul de curs destinat liderilor de opinie. Au fost prezenți câte doi sau trei cursanți din fiecare țară-pilot: România, Ucraina, Italia, Polonia, Austria.

Persoanele ce urmează a fi instruite vor constitui viitorii formatori ai actorilor implicați în turism din cadrul comunităţilor ce le reprezintă. Aceștia vor dobândi noi competențe cu ajutorul cărora vor putea identifica și crea produse turistice locale reale. Totodată, cursanții vor asigura legăturile directe între practicanții de turism și platforma online destinată regiunilor din cele cinci țări implicate. Fiecare zonă pilot își va preciza punctele sale de interes, destinații care vor fi mai apoi afișate pe o hartă interactivă”, a explicat Dănuț Ungureanu.

 

În octombrie, cursuri în Austria

În luna octombrie a acestui an, va avea loc cel de-al doilea modul de curs. Acesta se va desfășura în Austria, fiind o continuare a prelegerilor susținute la Vatra Dornei de profesori ai Universităților din Krems (Christian Maurer și Christian Baumgartner) și Bournemouth (Alessandro Inversini). Principalele teme ce vor fi aprofundate la cursul din luna octombrie vor face referire la utilizarea în turismul rural a instrumentelor inovative și a platformei online. La programul din toamnă vor participa aceiași lideri locali selectați de fiecare partener implicat în proiect. Siteul deja creat (http://inrutou.eu/) aduce noi informații celor interesați de turismul rural.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul „Inovaţie în Turismul Rural - In Ru Tou” a reunit la Vatra Dornei participanţi din cinci ţări.
 Vizualizări articol: 1598 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul „Inovaţie în Turismul Rural - In Ru Tou” a reunit la Vatra Dornei participanţi din cinci ţări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei