Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 aug 2014 - Anul XIX, nr. 180 (5689)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Încă o anchetă

Ofiţer de poliţie, reclamat pentru că ar fi închis abuziv activitatea unui bar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisarul de poliţie Răzvan Andreica, din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Suceava, pus la dispoziţie luna trecută după ce Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava a pus în mișcare cercetarea penală împotriva sa pentru mai multe presupuse infracţiuni, are de răspuns pentru noi acuzaţii, venite din partea unui patron de local din Burdujeni. Este vorba de administratorul localului „Popas Moldoviţa” de pe strada Gheorghe Doja, Ciprian Avram, bar care a avut activitatea suspendată în urma unei solicitări transmise de Poliţia municipiului Suceava către Primăria Suceava, în care se solicita întreruperea autorizaţiei din cauza numărului mare de incidente petrecute acolo.

 

Argumentele administratorului localului

Ciprian Avram a adus o serie de argumente care nasc semne de întrebare referitoare la închiderea barului său. 

În solicitarea de închidere a localului sunt invocate mai multe scandaluri, inclusiv o faptă de tâlhărie şi  amenzi aplicate administratorului pentru nerespectarea orei de închidere din autorizaţie. Problema este că cele mai multe fapte penale, unele grave de altfel, au avut loc în afara localului, scandalagiii cel mult trecând pe la „Popasul Moldoviţa”. Primul incident invocat de poliţie este din 17 decembrie 2012, când în incinta localului ar fi avut loc un scandal, care ulterior a degenerat prin folosirea unei arme neletale în care a fost rănit un anume Dumitru Aparaschivei. Interesant este că la vremea respectivă presa locală relata despre acel incident, tot în baza anchetei poliţiei, iar incidentul a avut loc pe spaţiul public, în apropierea barului „Manole” din Burdujeni. Persoanele implicate în scandal consumaseră alcool în mai multe locaţii, se arăta la vremea respectivă în ancheta poliţiei.

 

„Dacă ar exista aceeaşi unitate de măsură cred că până acum s-ar fi închis numeroase localuri din Suceava”

În dispoziţia de închidere a localului semnată de Răzvan Andreica se mai face referire la o faptă de tâlhărie, care însă a avut loc tot în spaţiul public. De altfel, nici poliţiştii nu au negat că faptele s-au produs în majoritate în afara localului, însă au considerat că totul a plecat de la consumul excesiv de alcool la „Popasul Moldoviţa”, pe fondul nerespectării orei de închidere. 

„Nu cred că am fost judecat corect, din contră. Mici incidente sunt în toate localurile, puteam fi amendat, însă de aici până la suspendarea activităţii este cale lungă. Dacă ar exista aceeaşi unitate de măsură cred că până acum s-ar fi închis numeroase localuri din Suceava”, şi-a exprimat nemulţumirea Ciprian Avram.  

În ultimii ani a mai fost suspendată doar activitatea fostului Club „Ranch”, din spatele stadionului Areni, însă după incidente deosebit de grave, tentative de omor, care au avut loc în incinta unităţii.    

 

Reclamaţie împotriva ofiţerului şi contestaţie în instanţă privind decizia de închidere

Prin avocatul pe care l-a angajat în acest caz, administratorul a depus o sesizare la IPJ Suceava, împotriva comisarului Răzvan Andreica. Totodată, decizia de suspendare a activităţii barului, luată de Primăria municipiului Suceava în data de 11 iunie, a fost contestată la Tribunalul Suceava. Administratorul solicită daune de 45.000 de lei, reprezentând câştigul nerealizat în perioada de suspendare de două săptămâni, şi daune morale.

Ciprian Avram consideră că afacerea familiei sale a fost pur şi simplu vânată de comisarul de poliţie de mai multă vreme, el depunând de-a lungul timpului numeroase sesizări împotriva ofiţerului. Ciprian Avram spune că răzbunarea ar veni din „ură personală”, fără însă a dori să detalieze de unde ar proveni toată această înverşunare.

Revenind la comisarul Andreica, acesta nu mai are dreptul să desfăşoare activitate judiciară după ce Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava l-a pus sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, purtare abuzivă, fals în declaraţii şi participaţie improprie la fals intelectual. Dosarul în care este cercetat comisarul Andreica a plecat de la plângerea unui șofer de taxi din municipiul Suceava. Acesta a declarat că a fost oprit în trafic, în zona Primăriei Suceava, și i s-au luat abuziv actele de identitate și permisul de conducere, pe motiv că ar fi tăiat calea mașinii comisarului, care se afla în misiune împreună cu un alt coleg.

 

Anchetă la Biroul Control Intern al IPJ Suceava, cu termen de soluţionare 14 august 

În cazul sesizării venite de la administratorul de bar din Burdujeni, nu se poate vorbi încă de indicii de comitere a faptei. Este vorba deocamdată doar de o reclamaţie, aflată în curs de cercetare. Totodată, Tribunalul Suceava urmează să se pronunţe dacă decizia de suspendare a activităţii barului a avut sau nu temei legal.

Ofiţerul de poliţie a refuzat să comenteze acuzaţiile care i se aduc, precizând doar că şi-a făcut datoria pentru evitarea unor fapte şi mai grave în zonă.

Subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a declarat că plângerea depusă de Avram împotriva ofiţerului de poliţie judiciară se află în lucru la Biroul de Control Intern al IPJ, având termen de soluţionare data de 14 august. Până la această dată reclamantul va primi un răspuns cu privire la sesizarea sa. În cazul în care ar exista indicii de comitere a unei fapte penale de către ofiţer, cercetarea ar urma să fie declinată către procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ofiţer de poliţie, reclamat pentru că ar fi închis abuziv activitatea unui bar.
 Vizualizări articol: 1141 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Ofiţer de poliţie, reclamat pentru că ar fi închis abuziv activitatea unui bar3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Marlanoiu.. trimis de
( 6 aug 2014, 12:11:38
Dumitru Aparaschivei a fost impuscat in mana cu o arma neletala ( pistol cu bila de cauciuc) pe str. Eroilor ..in fata barului Manole.. iar el a facut raportul eronat..laughing)
2.   Ceva in apeopiere? trimis de
( 6 aug 2014, 22:06:15
nu cumva e o biserica a unui anumit cult in imediata apropiere care incearca de 25 de ani sa-l mute?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei