Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 aug 2014 - Anul XIX, nr. 180 (5689)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Directorul Spitalului Rădăuţi, amendat cu 1.500 de lei de Direcţia de Sănătate Publică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La o lună după decesul tânărului de 19 ani din Vicovu de Jos, Ilie Mutescu, mort la o zi după un consult medical în Spitalul Municipal Rădăuţi, unde medicii care l-au examinat i-au spus că nu are nimic şi l-au trimis acasă cu o banală reţetă, vin şi primele sancţiuni din partea autorităţilor care au anchetat acest caz. Controlul derulat la unitatea sanitară de Ministerul Sănătăţii, Direcţia de Sănătate Publică Suceava şi Primăria Rădăuţi, la scurt timp de la declanşarea scandalului, a scos la iveală anumite nereguli în activitate, iar pentru o parte dintre acestea vinovat a fost găsit chiar managerul Dorin Tibeică. Directorul Spitalului Municipal Rădăuţi este responsabil pentru anumite deficienţe privind organizarea şi dotarea centrului de primiri urgenţe (CPU) din cadrul unităţii sanitare, deficienţe care ar fi contribuit la sfârşitul tragic al tânărului de numai 19 ani, au stabilit autorităţile. Neajunsurile care i se impută lui Dorin Tibeică fac referire la lipsa unor echipamente în CPU şi au fost sancţionate cu o amendă de 1.500 lei. Amenda a fost aplicată vineri de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava şi trebuie plătită de Dorin Tibeică din propriul buzunar şi nu din bugetul unităţii sanitare.

 

Poate contesta sancţiunea în instanţă în termen de 15 zile

Managerul Spitalului Municipal Rădăuţi are la dispoziţie 15 zile pentru a contesta în instanţă sancţiunea şi rămâne de văzut dacă va face sau nu acest lucru. Ieri, Dorin Tibeică nu a putut fi contactat de reporterii Monitorului de Suceava pentru un punct de vedere cu privire la măsura dispusă de DSP, el având telefonul închis.

De menţionat că, potrivit responsabililor DSP, managerul Spitalului Municipal Rădăuţi trebuie să se ocupe personal ca achiziţiile care vor completa dotarea CPU să fie finalizate în termen de 60 de zile lucrătoare de la luarea la cunoştinţă a raportului de control. Cuantumul amenzii pe care Dorin Tibeică a primit-o de la DSP şi pe care va trebui să o suporte singur a fost stabilit şi în funcţie de o altă neregulă depistată cu ocazia controlului. Aceasta a fost descoperită de reprezentanţii Primăriei Rădăuţi, care au luat parte la anchetă şi care în urma verificărilor au constatat că un set de materiale de bază în resuscitarea copiilor şi nou-născuţilor sunt expirate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Directorul Spitalului Rădăuţi, amendat cu 1.500 de lei de Direcţia de Sănătate Publică.
 Vizualizări articol: 2010 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Directorul Spitalului Rădăuţi, amendat cu 1.500 de lei de Direcţia de Sănătate Publică5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bietul mecanic! trimis de
( 6 aug 2014, 20:33:56
1500 lei amenda pentru un meanic care a fost platit timp de vreo 5 ani de zile cu un salar de aproximativ 5000 de lei pt. a invata cum functioneaza un spital......!

Daca va mai fi platit inca vreo 5 ani cu acelasi salar si pe aceasi functie poate va invata ceva si despre urgente....!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei