Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 aug 2014 - Anul XIX, nr. 180 (5689)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

O „minune” mult aşteptată

Lucrările de reparare a dezastruosului drum Suceava - Maramureş, în sfârşit demarate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel mai prost drum naţional din judeţul Suceava, care poate concura şi la titlul de cel mai prost drum naţional din ţară, DN 18, care leagă Suceava de Maramureş, a intrat, de ieri, în lucrări de reparaţii. Este vorba de amenajări de siguranță a circulaţiei, cu parapeţi, şi de lucrări de plombare a gropilor de pe cei 40 de kilometri ai DN 18 aflaţi pe raza judeţului Suceava, de la intersecţia cu DN 17, la Iacobeni, şi până la limita cu Maramureşul, prin comunele Ciocăneşti şi Cârlibaba.

Ieri, utilajele firmei SUCT Suceava, care are contract de întreţinere a drumurilor cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), au început efectiv lucrările de plombare.

 

Cei 40 de kilometri plini de gropi vor fi plombaţi până la jumătatea lunii octombrie

Dumitru Popescu, directorul SUCT Suceava, a declarat pentru Monitorul de Suceava: “Formaţiile de lucru sunt pe şantier şi au început lucrările de plombare care vor fi efectuate pe o suprafaţă estimată de 27.000 de mp. Avem termen de finalizare data de 15 octombrie, sperăm să ne încadrăm, deşi volumul de muncă este foarte mare, drumul fiind foarte deteriorat”.

Inginerul Ovidiu Laicu, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, reprezentantul pe Moldova al CNADNR, a declarat că lucrările de plombare se vor desfăşura în paralel cu cele de asigurare a siguranţei circulaţiei. Este vorba în primul rând de parapeţi de siguranţă care lipsesc ori care nu mai corespund condiţiilor normative în vigoare, în zone ale DN 18 aflate lângă râul Bistriţa, la o diferenţă de nivel de până la 4 metri. Printre lucrările urgente ce vor fi efectuate se mai numără şi înlocuirea indicatoarelor degradate şi a stâlpilor aferenţi.

 

Primarul din Ciocăneşti speră la un festival al păstrăvului fără slalom printre gropi

Primarul comunei Ciocăneşti, Radu Ciocan, a salutat demararea lucrărilor, chiar dacă foarte târziu. La mijlocul lunii august, la Ciocăneşti se va desfăşura Festivalul naţional al Păstrăvului.

„Sperăm ca lucrările de plombare să ajungă şi să treacă de Ciocăneşti, spre Cârlibaba. În aceste condiţii turiştii care vor veni la festival dinspre DN 17 (n.r. drumul care leagă Suceava de Ardeal) ar avea condiţii decente de deplasare”, a subliniat Radu Ciocan.

La finele lunii trecute, Prefectura Suceava a transmis o solicitare către directorul general al CNADNR, Narcis Ştefan Neaga, cu privire la necesitarea reparării şi amenajării cu maximă prioritate a DN 18, care leagă Suceava de Maramureş.

„Considerăm ca fiind o maximă prioritate repararea de urgenţă a suprafeţei carosabile, precum şi asigurarea condiţiilor optime pentru siguranţa rutieră, acţiuni pentru care ar fi necesar a fi alocată suma de 5.464.762 de lei, conform raportului realizat în baza inspecţiei în teren făcute pe DN 18”, a arătat prefectul de Suceava, Florin Sinescu.

 

Lucrări provizorii până la demararea modernizării capitale

Lucrările care se desfășoară în prezent sunt provizorii, pentru asigurarea unei minime practicabilităţi şi a siguranţei rutiere. Modernizarea capitală a drumului va începe cel mai repede abia în 2015. În momentul de faţă CNADNR se află abia la faza reluării licitaţiei pentru stabilirea firmei care va lucra la modernizarea DN 18, după ce vechiul contract, cu firma israeliană Shapir Structures, a fost reziliat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările de reparare a dezastruosului drum Suceava - Maramureş, în sfârşit demarate.
 Vizualizări articol: 3809 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Lucrările de reparare a dezastruosului drum Suceava - Maramureş, în sfârşit demarate5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   S-a optat pentru carpaceala trimis de
( 6 aug 2014, 12:08:53
Deci se vor face niste reparatii care se numesc carpaceala.Modernizarea capitala a drumului va incepe hat incolo.Asa ne-au obisnuit alesii nostri.Acelasi lucru se petrece si in municipiu.Florconstruct carpoceste de zor in fiecare an strazile vara iar primavara se umplu gropile cu pavele uzate.Pe portiunea intersectia Marasesti in jos spre baie s-a peticit petic peste petic.In motive traditionale bucovinene.Aceasta strada aproape bate strada de intrare in Falticeni la carpoceli suprapuse si supraetajate.
1.1  RE: S-a optat pentru carpaceala trimis de
( 6 aug 2014, 15:12:05
Am auzit ca la carpeala spaga e de 40% iar la Falticeni, dupa cum arata drumul, cred ca e 85%
2.   Drumul oaselor...rupte ! trimis de
( 6 aug 2014, 12:13:24
Trai pe vătrai ! Făina-i viaţa înainte de alegeri ! Iar primărelul din Ciocăneşti în loc de trimis felicitări şi organizat festivaluri ar fi fost bine să se ocupe până acum ca acest traseu să nu fie o ruşine şi o hoţie la drumul mare că nu nu l-am auzit nici pe el şi nici pe ceilalţi primari din Suceava sau Maramureş să organizeze ceva pentru ca oficialităţile să nu mai treacă pe acolo doar cu elicopterul minunându-se de ce zonă frumoasă avem şi câtă dreptate au avut cei care au declarat localitatea cu festival de păstrăvi că e cea mai cea dinte toate !
3.   Cind intri in Moldova dinspre Ardeal e dezastru! trimis de
( 6 aug 2014, 15:11:00

Noi, din pacate nu avem conducatori cu viziune in dezvoltarea judetului si municipiului SV, bine intentionati, priceputi in a atrage fonduri si luptatori pentru a-si pastra principiile si a le sustine asa cum a facut Flutur. Orasul Suceva este neglijat de autoritati si arata cum vor conducatorii nostri lenesi si neimplicati.
3.1  RE: Cind intri in Moldova dinspre Ardeal e dezastru! trimis de
( 6 aug 2014, 15:14:10
Soselele sunt f. bune si in localitatile locuite de ungurime, este o placere sa mergi cu masina! Cind intri in Moldova dinspre Ardeal este dezastru!
Pentru Moldova nu se gasesc niciodata fonduri ca deh, nu-s bani! Moldova este lasata mereu in saracie pentru ca moldovenii sunt blegi, tac si nu trag la civilizatie!

In Moldova foarte rar se face cite ceva, aproape nimica...totdeauna doar prin forte proprii si mereu este tinuta in mare saracie. De regula, in preajma alegerilor, autoritatile se rezuma la superficialitati, doar pentru a arunca praf in ochi. Avem oameni de paie cu coloana vertebrala de guma…

4.   Pentru laatu trimis de
( 6 aug 2014, 21:59:11
cred ca geografia e vinovata, când intri pe dn 17 din ardeal in suceava drumul e foarte bun...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei