Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 iul 2014 - Anul XIX, nr. 163 (5672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poliţia de Frontieră

Patru tineri din Straja, cercetaţi pentru trecere ilegală a frontierei şi contrabandă în formă agravantă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrătorii de la Sectorul Poliţiei de Frontieră (SPF) Brodina au reuşit să reţină patru bărbaţi din zona de munte, în timp ce aceştia încercau să introducă fraudulos, peste fâşia verde, câteva mii de pachete de ţigări din Ucraina. Potrivit celor afirmate de ofiţerul pentru relaţii publice de la această instituţie, comisar-şef Ilie Poroch Seriţan, marţi, în jurul orei 10.00, un echipaj de la SPF Brodina a sesizat, pe raza localităţii Straja mai multe persoane care transportau colete voluminoase, de la frontiera de stat spre interiorul ţării. Însă, în momentul în care contrabandiştii au observat echipajul Poliţiei de Frontieră au abandonat coletele şi, profitând de terenul accidentat şi împădurit, au fugit în direcţii diferite. Poliţiştii de frontieră au efectuat somaţiile legale prin voce, somaţii care au fost ignorate de suspecţi, şi apoi au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată bărbaţii nu s-au oprit.

În urma cercetărilor şi investigaţiilor s-a stabilit ca persoanele care au participat la transportul de contrabandă sunt patru tineri din zonă, Mihai Balan, în vârstă de 19 ani, Ioan Cotos, de 20 de ani, C.D., de 17 ani, şi Stelică Pintiuc, de 36 de ani. La cercetarea terenului au fost descoperite patru colete voluminoase care conţineau 4.500 de pachetecu ţigări  marca Fest, de provenienţă ucraineană. Ţigările, în valoare de 45.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar cei patru tineri sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă.

Comisarul-şef Poroch Seriţan a mai arătat că echipa de control din Punctul de Trecere a Frontierei Siret a descoperit în bagajele personale care apaţineau unui şofer de autocar din Ucraina 4.100 de pachete de ţigări, iar într-un lăcaş special amenajat la un autoturism marca Fiat, alte 690 de pachete. În ambele cazuri ţigările au fost confiscate, proprietarii acestora au fost sancţionaţi contravenţional, iar autoturismul Fiat a fost ridicat în vederea confiscării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru tineri din Straja, cercetaţi pentru trecere ilegală a frontierei şi contrabandă în formă agravantă.
 Vizualizări articol: 1653 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patru tineri din Straja, cercetaţi pentru trecere ilegală a frontierei şi contrabandă în formă agravantă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei