Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 iul 2014 - Anul XIX, nr. 163 (5672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Şefi noi

Noul şef la Biroul de inspecţie şi control al veterinarilor: „Vreau să redau încrederea cetăţenilor în această instituţie”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel mai important departament al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, cel de inspecţie şi control, a fost preluat de la începutul acestei săptămâni de doctorul Loana Lungu, care l-a înlocuit pe doctorul Cornel Ţehaniuc, schimbat din funcţie după un scandal izbucnit la finele săptămânii trecute. Loana Lungu are 43 de ani, este medic primar veterinar din 2003, cu specializarea control sanitar-veterinar şi expertiza alimentelor şi lucrează de 15 ani în domeniul de inspecţie şi control sanitar-veterinar.

„Scopul meu principal este să redau încrederea cetăţenilor în această instituţie. Avem un colectiv profesionist şi îmi doresc ca DSVSA Suceava să redevină o instituţie de referinţă în domeniu la nivel naţional”, a spus doctorul Lungu. Ea a arătat că medicii veterinari din judeţ au contribuit la îmbunătăţirea legislaţiei sanitar-veterinare prin propunerile pe care le-au făcut în ultimii ani la structura centrală a Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

„Vreau să le transmit cetăţenilor să vină şi să depună sesizări ori de câte ori constată că un aliment le poate afecta sănătatea, astfel încât noi să putem lua măsuri imediate şi eficiente. Îmi propun să venim şi în sprijinul agenţilor economici, prin consiliere ori de câte ori se impune şi ţin să le reamintesc acestora că sănătatea publică face parte din strategia naţională a fiecărui stat”, a declarat Loana Lungu.

Lungu este licenţiată a Facultăţii de Medicină Veterinară Bucureşti şi a absolvit  trei mastere de specialitate. În 2008, aceasta a fost selectată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, alături de alţi 30 de medici din România, pentru a participa la un curs organizat de aceştia în auditarea programelor HACCP.

 

Schimbarea fulgerătoare a fostului şef

Directorul executiv al DSVSA Suceava, Leon Postolache, a declarat că a numit-o şefă pe Loana Lungu pentru că o consideră o colegă de încredere, serioasă, care are toate premisele pentru a face o treabă bună la inspecţie şi control. Reamintim că Leon Postolache a decis la finele săptămânii trecute înlocuirea doctorului Cornel Ţehaniuc, care era şef al Biroului de inspecţie şi control, după ce acesta ar fi trimis un reclamant să cadă la înţelegere cu agentul economic de la care cumpărase 50 de kilograme de carne de calitatea căreia era nemulţumit.

„Îmi pare rău de acel incident, însă fiecare coleg trebuie să înveţe să-şi facă treaba şi să acţioneze în consecinţă”, a mai spus doctorul Leon Postolache. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noul şef la Biroul de inspecţie şi control al veterinarilor: „Vreau să redau încrederea cetăţenilor în această instituţie”.
 Vizualizări articol: 3027 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Noul şef la Biroul de inspecţie şi control al veterinarilor: „Vreau să redau încrederea cetăţenilor în această instituţie”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei