Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 iun 2014 - Anul XIX, nr. 140 (5649)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În instanță

Scene șocante surprinse de camerele de supraveghere video în cofetăria din Areni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Imagini şocante au fost surprinse de camerele de supraveghere video ale unui pub din Areni - municipiul Suceava, aşa-zisa cofetărie studenţească, o tânără fiind bătută cu sălbăticie de către fostul ei iubit, de faţă cu zeci de clienţi care se aflau la acea oră în local.

De altfel, înregistrările video au fost principala probă a anchetatorilor, care l-au trimis în judecată pe principalul suspect: Bogdan Andrei Nastasi, în vârstă de 27 de ani, din municipiul Suceava, fostul iubit al Dianei Maloş, tânăra de 18 ani, „Miss Vacanţa de la OTV”, găsită spânzurată în 2008, într-un copac din spatele Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou” din centrul Sucevei.

 

Aproximativ 20 de clienţi s-au uitat cum victima este târâtă şi bătută în faţa lor 

Nastasi a fost trimis în judecată zilele trecute de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, chiar dacă victima agresiunii, o tânără din Salcea, nu a depus plângere împotriva agresorului.

Pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, procurorii l-au dat pe mâna judecătorilor pe Nastasi pentru săvârșirea infracțiunii de tulburare a ordinii şi liniștii publice.

Potrivit actului de sesizare a instanței de judecată, tânărul în vârstă de 27 de ani şi victima sa au avut o relație de aproximativ o lună,  după care fata a început să se vadă cu un alt băiat.

Pe data de 14 mai 2014, victima se afla împreună cu noul ei prieten şi o amică în pub-ul „Stude Cafe”, când în local şi-a făcut apariţia inculpatul, care i-a cerut fostei iubite pe un ton imperativ să iasă afară cu el.

Fata a refuzat, iar în acel moment, Bogdan Andrei Nastasi s-a năpustit asupra victimei.

„A lovit-o cu pumnul în zona feței,  după care a prins-o de păr şi a tras-o de pe scaun, târând-o de păr prin faţa barului, înspre baie. La un moment dat, s-a oprit şi a lovit victima, care se afla la podea, cu pumnul în zona capului şi cu piciorul în zona abdomenului”, este un prim episod al agresiunii.

Anchetatorii spun că la ora la care s-au petrecut scenele violente (în jurul orei 20.00), în local se aflau aproximativ 20 de clienţi, dar nici unul dintre aceştia nu a avut curaj să intervină.

O angajată a încercat să-l oprească pe inculpat, moment în care, profitând de această situaţie, tânăra bătută s-a ridicat şi s-a îndreptat dezorientată spre masa la care se aflau prietenii ei.

„Inculpatul a urmat-o şi, în zona mesei, i-a aplicat din nou mai multe lovituri violente cu pumnul în zona capului, victima dezechilibrându-se şi căzând peste mobilierul din bar şi la podea, unde a rămas în stare de semiconştienţă mai mult timp”, se mai arată în rechizitoriul procurorilor.

Agresorul a părăsit ulterior localul, iar unul dintre martori a sunat la 112.

 

Cercetat în stare de libertate

Procurorii arată că victima acestei agresiuni a refuzat să depună plângere, mărturisind că îi este frică de inculpat.

Cu toate astea, după ce-au vizionat imaginile surprinse de camerele video, anchetatorii au decis să-l reţină pentru 24 de ore pe Bogdan Andrei Nastasi, punându-l sub acuzare pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Potrivit Noului Cod Penal, această infracțiune este pedepsită cu închisoarea de la trei luni la doi ani sau cu amendă, situație în care anchetatorii nu au putut cere arestarea preventivă a agresorului (nu are antecedente penale, iar pedeapsa este mai mică decât limita de cinci ani impusă de condiţiile arestării preventive).

Cu toate astea, procurorii au luat faţă de acesta măsura controlului judiciar.

 

„Apreciem că inculpatul are o fire violentă, predispusă la comiterea de infracţiuni cu violenţă”

Din fişa de cazier a lui Bogdan Andrei Nastasi, mai arată procurorii, acesta este cercetat în alte trei dosare penale, pentru săvârșirea unor infracțiuni de violență și trafic de droguri.

De asemenea, în trecut, faţă de inculpat a fost aplicată sancţiunea administrativă - amendă în alte două dosare penale în care a fost acuzat de lovire sau alte violenţe.

„Apreciem că inculpatul are o fire violentă, predispusă la comiterea de infracţiuni cu violență”, susţine procurorul de caz.

Nastasi s-a prelevat în cursul urmăririi penale de dreptul de a nu da declarații.

 

Inculpat şi într-un dosar cu trafic de etnobotanice

Bogdan Andrei Nastasi a fost trimis în judecată în urmă cu câteva luni într-un dosar cu 11 inculpaţi, acuzaţi de trafic cu etnobotanice.

Nastasi, susţin procurorii şi ofiţerii din cadrul structurilor de combatere a crimei organizate, era unul dintre „locotenenţii” lui Ilie Popovici, cel care, explică aceleaşi surse, deţinea monopolul afacerilor cu etnobotanice pe piaţa din municipiul Suceava.

Tranzacţiile cu etnobotanice se făceau fie la uşa apartamentelor unora dintre membrii grupării sau la geam, fie pe stradă, prin oraş, sau în localuri, unele dintre ele chiar în apropierea unităţilor de învăţământ.

„Această grupare a comercializat (n.r. - numai în cele patru luni în care a fost monitorizată) droguri de risc şi mare risc, precum şi produse ce conţin substanţe susceptibile a avea efecte psihotrope unui număr de 479 de clienţi, cei mai mulţi dintre aceştia cumpărând de mai multe ori, fiind reţinute 915 acte materiale de vânzare de droguri de risc şi de mare risc, precum şi produse susceptibile a avea efect psihoactiv”, susţineau procurorii DIICOT.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scene șocante surprinse de camerele de supraveghere video în cofetăria din Areni.
 Vizualizări articol: 4195 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 12 voturi
Scene șocante surprinse de camerele de supraveghere video în cofetăria din Areni4.3512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu inteleg... trimis de
(20 iun 2014, 12:02:23
Din toata povestea asat eu nu inteleg ceva: "noul prieten al fetei" era la masa!!!Pai ce facea? Statea si se uita?Nu va suparati, insa daca "se ia" unul de partenerele voastre, idiferent cum il cheama Chuck Norris, Van Damme "nu mori cu el de gat"?
2.   Nu inteleg... trimis de
(20 iun 2014, 12:30:09
Din toata povestea asat eu nu inteleg ceva: "noul prieten al fetei" era la masa!!!Pai ce facea? Statea si se uita?Nu va suparati, insa daca "se ia" unul de partenerele voastre, idiferent cum il cheama Chuck Norris, Van Damme "nu mori cu el de gat"?
3.   Spectacol pe cinste trimis de
(20 iun 2014, 12:45:31
E foarte usor din erou sa ajungi agresor..
imi aduc aminte cazul tipului care a ridicat baba de pe strada si a dus.o la spital..apoi baba l.a reclamat pe acesta ca fiind cel care a lovit.o. la legile care le avem in tara .. ajungi sa fii victima fara sa vrei si sa platesti scump fara sa ai nici o vina.. apoi tribunale si plimbari pe drumuri sa dovedesti ca nu esti vinovat.. cea mai bun lucru de facut e ca atunci cand esti in astfel de situatii sa te faci nevazut
3.1  RE: Spectacol pe cinste trimis de
(20 iun 2014, 12:47:25
ma uit si la fapta tipului si vad ca este cercetat in libertate..
daca cineva ar fi intervenit intre cei doi ...astazi sigur nu dormea linistit in patul lui.. ca poate prostu vine sa se razbune
4.   Comentariu trimis de
(20 iun 2014, 13:13:06
Vreau adresa paduchelui asta sa-i demonstrez cum se terorizeaza persoanele.
5.   Aha trimis de
(20 iun 2014, 15:12:56
Cand vedem si noi inregistrarea? Ca sa vad daca descrierea scenei este cea din realitate.
6.   Un cu oci trimis de
(20 iun 2014, 20:23:06
bai smachere! tu ai luato odata in mufa de la mine. apar in Suceava in cateva zile paduche. iti iau iar mecla de prost in pumni nasterea mati de golan si gunoi penal.
7.   Ce om trimis de
(21 iun 2014, 00:24:21
ce caurta asta in libertate?
8.   Mama ei de lege trimis de
(21 iun 2014, 09:20:55
Tu-i mama ei de lege! Ma ! nu era nimeni indignat de cele intimplate in incinta cofetariei! Nu i-a stirnit nimanui o stare de temere, de insecuritate de pericol!!!! Asta inseamna > ultraj contra bunelor moravuri.....bla,bla" la care se adauga > tulburarea linistii publice......+ loviri sau alte violente + distrugere > in barul ala nu s-a distrus nimic?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei