Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 iun 2014 - Anul XIX, nr. 140 (5649)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În fața judecătorilor

Inculpat într-un dosar de trafic de minori, extrădat în cătușe din Italia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aflat pe lista celor 19 inculpaţi din dosarul proxeneților acuzați că au exploatat sexual nouă tinere, dintre care şase minore, pe raza municipiului Suceava, dar şi în Italia şi Spania, un tânăr în vârstă de 23 de ani, Ion Andrei Bobu, din comuna Mitocu Dragomirnei, a fost trimis în faţa judecătorilor suceveni, direct din Italia.

Pe numele tânărului figura un mandat de arestare preventivă emis în lipsă de Tribunalul Suceava din data de 23 ianuarie a.c. pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori.

Pe baza mandatului, Ion Andrei Bobu a fost dat în urmărire internațională, iar în luna martie a acestui an suspectul a fost identificat în Italia, iar în urmă cu două zile a fost extrădat în România.

„Acesta a fost preluat de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, escortat şi încarcerat în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava”, a transmis ieri purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene, subcomisar Ionuţ Epureanu.

 

Acuzat că a exploatat sexual o minoră în vârstă de 16 ani

Ion Andrei Bobu a fost trimis în judecată în luna februarie a acestui an, pe lista celor 19 inculpaţi aflându-se sora acestuia, Mirela Bobu (28 de ani), dar şi concubinul ei, Petru Ignătescu (34 de ani), ultimii doi din municipiul Suceava.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava susţin că în acest dosar e vorba despre o grupare care s-a format încă din 2011, majoritatea membrilor grupării locuind într-un bloc social de pe strada Aleea Dumbrăvii din Burdujeni, cunoscut drept „Blocul Ţigănesc”, ori în apropiere, în blocuri de pe strada Jean Bart de lângă Gara Burdujeni.
Proxeneţii îşi căutau victimele din rândul tinerelor aflate în situaţii dificile (cu deficienţe mintale uşoare, de la şcoli speciale, provenite din centre de plasament ori din familii dezorganizate), cărora le promiteau câştiguri financiare importante dacă se prostituează. O parte dintre victime au acceptat iniţial propunerea, iar când au vrut să renunţe s-a ajuns la ameninţări şi bătaie.

În privinţa lui Ion Andrei Bobu, acuzațiile sunt că tânărul din Mitocu Dragomirnei, împreună cu sora sa şi concubinul acesteia, a exploatat sexual o minoră în vârstă de 16 ani, pe care, în perioada septembrie 2011 - mai 2012, au găzduit-o pentru diferite intervale de timp într-o garsonieră din municipiul Suceava și au transportat-o în diverse locaţii, în scopul exploatării prin obligarea la practicarea prostituţiei.

“Sub controlul şi coordonarea lui Bobu Mirela, zisă <Anca>, Bobu Ion Andrei și Ignătescu Petru, ultimii doi exercitând asupra victimei acte de violență fizică și psihică, minora a întreţinut relaţii sexuale contra cost cu diverşi clienţi, sumele de bani fiind însuşite în cea mai mare parte de către traficanți”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inculpat într-un dosar de trafic de minori, extrădat în cătușe din Italia.
 Vizualizări articol: 2618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Inculpat într-un dosar de trafic de minori, extrădat în cătușe din Italia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei