Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 iun 2014 - Anul XIX, nr. 140 (5649)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concurs

Daniela Iuliana Lămăşanu va fi noul procuror general al Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Magistratul Daniela Iuliana Lămăşanu va fi noul procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Suceava, în subordinea căruia intră parchetele din judeţele Suceava şi Botoşani.

Deşi pentru funcţia de procuror general al Sucevei s-au înscris la concursul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii şi alţi trei procurori, fostul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Suceava, procuror Constantin Martin, în prezent la PCA Suceava, un alt procuror de la aceeași unitate de parchet, Camelia Cucoş, dar şi un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, Domnica Crăciun Vartolomei, cei trei nu au mai ajuns până la ultima etapă a concursului.

Dacă vestea câştigării funcţiei de procuror general de către Daniela Iuliana Lămaşanu  era cunoscută ieri de toţi cei din clădirea parchetelor sucevene, în privinţa concursului pentru funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava nu se ştia încă rezultatul. Şi asta, pentru că fiecare dintre cei doi candidaţi, actualul procuror general, Vasile Mandici (al cărui mandat expiră pe 15 iulie a.c.) şi Lucian Stănescu, fostul procuror general (în perioada aprilie 2006 - iunie 2007, când a demisionat), au preferat să nu-şi spună notele obţinute, aşteptând anunţul oficial care va fi făcut, cel mai probabil, săptămâna viitoare, de către CSM.

La fel ca şi în cazul celorlalţi candidaţi înscrişi în concursul organizat la nivelul întregii ţări, Mandici şi Stănescu au primit câte un cod de concurs, astfel încât deşi notele sunt afişate pe site-ul CSM, nici unul dintre ei nu ştie ce cod avea celălalt şi, implicit, nici care dintre ei a obţinut o notă mai mare.

La concursul organizat în perioada 18 mai - 15 iunie a.c. au fost înscrişi şi procurorul Luminiţa Elena Ailoae - pentru funcţia de prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, procurorul Bogdan Apetroae - pentru funcţia de prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, procurorul Alexandru Zaharia, pentru funcţia de prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, şi, nu în cele din urmă, procurorul Viorica Ivanovici, pentru funcţia de prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.

La concurs au fost scoase şi funcţiile de prim-procuror la Parchetele de pe lângă Judecătoriile Fălticeni şi Câmpulung Moldovenesc, însă pentru acestea nu s-a înscris nici un procuror.

 

Cine este Daniela Iuliana Lămăşanu

Daniela Iuliana Lămăşanu a absolvit în 1996 Facultatea de Drept din Timişoara, după care în perioada 1997-2004 a făcut studii de doctorat la Academia Română - Institutul de Cercetări Juridice.

În prezent lector universitar la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava - Facultatea de Drept, Daniela Iuliana Lămăşanu şi-a început activitatea didactică încă din 1996, la Timişoara, unde a lucrat ca avocat.

În februarie 2004, avocatul Lămăşanu intră în rândurile magistraţilor şi devine procurorul Lămăşanu, iar după o scurtă perioadă petrecută la Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani, s-a transferat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava (martie 2004 - ianuarie 2005), apoi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava (2005 - august 2006), iar de aproape opt ani lucrează la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, unde, la finele lui 2010, a fost delegată ca procuror general adjunct, iar din ianuarie 2011 numită pe aceeași funcție, aflându-se în prezent la al doilea mandat.

Daniela Iuliana Lămăşanu va prelua oficial funcţia de procuror general începând cu data de 15 iulie a.c., când va expira mandatul lui Vasile Mandici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Daniela Iuliana Lămăşanu va fi noul procuror general al Sucevei.
 Vizualizări articol: 7565 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Daniela Iuliana Lămăşanu va fi noul procuror general al Sucevei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei