Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 iun 2014 - Anul XIX, nr. 140 (5649)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   17 imagini |   ø fişiere video

Recunoaştere

Colegiul Militar din Câmpulung, „înaintat în grad” de ministrul Apărării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a fost prezent, ieri, la ceremonia închiderii anului şcolar la Colegiul Militar Liceal „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, ocazie cu care a anunţat şi „înaintarea în grad” a unităţii şcolare militare, la rangul de „colegiu naţional militar”. Titlul de „colegiu naţional” se acordă unităţilor de învăţământ care au prestigiu şi tradiţie. Ieri, la Câmpulung a absolvit cea de-a 75-a promoţie a acestei şcoli, într-o istorie de 90 de ani de învăţământ militar. După ceremonia de premiere a elevilor cu rezultate bune la învăţătură, clasei a XI-a care a obţinut media cea mai mare i-a fost conferit titlul de Clasa „Căpitan -Erou Aurel Vasilescu”, au fost prezentaţi absolvenţii din acest an ai clasei a XII-a, promoţia „Constantin Brîncoveanu-300”, care au predat simbolic cheia colegiului elevilor de clasa a XI-a, apoi au fost avansaţi în grad şi numiţi în funcţii elevii care s-au remarcat prin rezultate deosebite în activitatea şcolară, olimpiade şi concursuri.  Noile trese au fost înmânate elevilor de către ministru. Mircea Duşa i-a felicitat pe elevi şi pe profesori pentru standardul ridicat al şcolii câmpulungene, amintind că în cei 90 de ani de învăţământ militar peste 200 de absolvenţi de aici au ajuns generali, zece au fost şefi ai structurilor militare centrale, peste 50 au excelat ca specialişti în ştiinţe militare, iar 15 au fost decoraţi cu ordinul „Mihai Viteazul”.

 

După ce a mers un km pe un drum de pământ până la liceu, ministrul a dispus alocarea banilor pentru asfaltare

Duşa a subliniat că este pentru prima dată când la acest liceu sunt prezenţi la o ceremonie toţi cei trei şefi de stat major ai armatei române: al Statului Major al Forţelor Terestre- general maior dr. Nicolae Ciucă, al Forţelor Navale- contraamiral dr. Alexandru Mîrşu, al Forţelor Aeriene- general maior Laurian Anastasof. „Când te hotărăşti să fii militar, o faci din dragoste şi respect pentru această meserie. Voi veţi fi militari NATO, vă veţi instrui în conformitate cu standardele NATO şi UE. Să nu uitaţi că aici, în acest frumos oraş de munte, aţi fost elevi militari şi să vă întoarceţi întotdeauna cu plăcere”, le-a spus elevilor ministrul Apărării, care i-a invitat pe absolvenţii de ieri să se orienteze mai departe spre învăţământul superior la academiile militare.

Pentru şeful de promoţie din acest an, care va fi desemnat după susţinerea examenului de bacalaureat, ministrul Mircea Duşa a adus o miniatură a sabiei lui Ştefan cel Mare. Cadoul îi va fi înmânat elevului de conducerea liceului, după examen. Din partea liceului, ministrul a primit o plachetă cu însemnele heraldice ale şcolii şi noua denumire. Participarea la evenimentul de ieri i-a dat ocazia ministrului să constate că drumul de circa un km, de la drumul european E85 până la această unitate de învăţământ de prestigiu, este de pământ, astfel că a dispus ca Ministerul Apărării să aloce fondurile necesare pentru asfaltare. Lucrarea trebuie finalizată până în septembrie, înainte de începerea unui nou an şcolar.

La ceremonia de ieri au mai fost prezenţi prefectul de Suceava, Florin Sinescu, preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, senatorul PSD din Colegiul Vatra Dornei - Câmpulung, Neculai Bereanu, şefii poliţiei, jandarmilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, primarul de Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, alţi şefi de instituţii publice, aleşi locali, cadre didactice, militari şi părinţi ai elevilor de la liceu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul Militar din Câmpulung, „înaintat în grad” de ministrul Apărării.
 Vizualizări articol: 5233 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 6 voturi
Colegiul Militar din Câmpulung, „înaintat în grad” de ministrul Apărării4.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei