Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 iun 2014 - Anul XIX, nr. 139 (5648)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 19 – 25 iunie

Târgul de Sânziene

Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural Bucovina, în colaborare cu Primăria Suceava, organizează, în perioada 21-24 iunie, în Parcul Central al municipiului Suceava, Târgul de Sânziene al meșterilor populari. Manifestarea, circumscrisă Zilelor Sucevei, își propune să promoveze arta și tradiția populară din Bucovina, dar și din alte zone ale țării. La eveniment și-au anunțat participarea peste 40 meșteșugari din județ și din țară, care vor expune obiecte meșteșugărești şi artizanale: ceramică, obiecte cioplite din lemn, țesături, costume populare, diverse piese de artă decorativă, etc.

 

„Cumpără, înscrie și câștigă!”, la poarta cu premii din Shopping City

Cel mai important eveniment din lumea fotbalului vine cu mii de surprize la Shopping City Suceava. În perioada 13 iunie – 13 iulie, Shopping City, în parteneriat cu hipermarketul Carrefour, derulează campania „Cumpără, înscrie și câștigă!”, în cadrul căreia iubitorii de sport și cumpărături vor fi răsplătiți cu peste 2.000 de premii instant, constând în doze de bere sau de suc, pungi de alune și mingi de fotbal. În fiecare vineri, sâmbătă și duminică, pe toată durata campaniei, fotbalul și distracția le vor aduce premii instant cliențiilor care au făcut cumpărături de minimum 100 de lei pe un singur bon de casă, din magazinele aflate în incinta Shopping City.

 

Expozitie de pictură „Micii Picasso”

În perioada 30 mai – 30 iunie, Shopping City Suceava găzduiește în City Gallery expoziția de pictură și grafică organizată de copiii din gruparea “Micii Picasso”, îndrumați de artistul vizual și profesorul Pușa Pîslaru.

 

Weekenduri cu filme gratuite pentru copii

În fiecare sâmbătă şi duminică, de la ora 10:00, toţi copiii sunt aşteptaţi la Shopping City Suceava să vizioneze filme de animaţie cu cele mai îndrăgite personaje de desene, toate dublate în limba română. Proiecţiile vor avea loc în incinta 3D Café din Shopping City. Intrarea este liberă pentru cei mici. Sâmbătă, 21 iunie, şi duminică, 22 iunie, începând cu ora 10:00, copiii vor putea urmări filmul “Bolt”.

 

Cursuri gratuite de dans pentru copiii începători

Shopping City Suceava invită toţi copiii la cursurile gratuite pentru începători oferite de Şcoala de dans Fly Dance Studio. Aceştia au ocazia de a învăţa diferite stiluri de dans, precum: vals lent, vals vienez, quick step, tango, slow fox, samba, cha-cha, passo doble, rumba sau jive. De altfel, pasionaţii vor putea dansa şi în paşi de salsa, bachata, merengue sau tango argentinian. Cursurile se desfăşoară în City Gallery, din incinta Shopping City, în fiecare luni şi miercuri, între orele 17:00-18:30.

 

Smiley, spectacol folcloric şi focuri de artificii, de Zilele Sucevei

Sucevenii sunt aşteptaţi să sărbătorească hramul municipiului Suceava, în zilele de 24 şi 25 iunie fiind programate manifestări cultural artistice în mai multe locaţii din oraş. Printre cei care vor încânta publicul cu muzica şi dansurile lor se numără Smiley, care va concerta miercuri, 25 iunie, Trupa 9, Boom Dance, K-Lypso, Don’t Touch, Artis Band, Walter Ghicolescu, Ansamblul „Arcanul” USV Suceava, Ansamblul „Stejărelul” Cajvana, Ansamblul „Ciprian Porumbescu” Suceava, precum şi numeroşi interpreţi de muzică populară.

 

Sâmbătă, 21  iunie

„Black Coffee”, spectacol de blues, jazz şi poezie erotică

Centrul pentru Cultură, Artă şi Tradiţie Gura Humorului prezintă, începând cu ora 20.00, „Black Coffee”, un spectacol de blues, jazz şi poezie erotică „în note blu, cu versuri blu, în care trecutul, prezentul şi iluzia se întâlnesc la răscruce”. Protagonişti: Pianistul (Florin Bejan), Fata Morgana (Taissia), Povestitorul amorez (Tiberiu Ioniţă), Călătorul cu violoncel (George Bosnea).

 

Concert de gală în deschiderea Zilelor Sucevei, în faţa Palatului Administrativ

Sucevenii sunt aşteptaţi la un concert de gală, în aer liber, susţinut de aproximativ 80 de artişti ai corului Deo Gloria, dirijaţi de Ovidiu Niculaş, care vor aduce bucuria muzicii, interpretând vocal şi instrumental colonele sonore ale unor filme celebre, lucrări ale unor mari compozitori de muzică clasică, dar şi contemporană. Evenimentul, organizat de Primăria Suceava, va avea loc în deschiderea Zilelor Sucevei, între orele 20.00-22.00. Concertul de gală se va desfăşura pe o scenă care va fi instalată în faţa Palatului Administrativ Suceava, pe strada Ştefan cel Mare, accesul fiind liber pentru toţi cei care doresc să asiste la această manifestare cultural-artistică.

 

Duminică, 22  iunie

Kids City, ateliere de creație Art Craft

Shopping City Suceava organizează ateliere gratuite de creație și distracție, Kids City – Art Craft, dedicate tuturor copiilor energici și creativi, cu sprijinul Alexandria Librării din incinta centrului comercial. În fiecare duminică, începând cu ora 12:00, vor fi organizate ateliere tematice în cadrul cărora copiii vor putea să confecţioneze obiecte decorative cu accesoriile din gama special dedicată copiilor, Art Craft, ce se găsește exclusiv în Alexandria Librării, să coloreze şi să se distreze alături de mascota Shopping City Suceava. Duminică, 22 iunie, copiii vor putea participa la atelierul “Animalul meu preferat”, în cadrul căruia se vor confecționa măști din Safari.

Copiii îşi vor petrece timpul creativ şi distractiv, se vor relaxa, vor socializa şi vor putea pleca acasă cu amintiri plăcute.

 

Marţi, 24  iunie

Concert cu trupa germană Tango Transit, la Talcioc Cultual

La Talciocul Cultural Suceava va avea loc, de la ora 20:30, sub egida Zilelor Germanisticii Sucevene, concertul trupei germane Tango Transit, organizat de Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Centrul Cultural German din Iași și Uniunea Germanilor Bucovineni din Rădăuți. Acordeonistul Martin Wagner, contrabasistul Hanns Höhn și percuționistul Andreas Neubauer îmbină muzica de jazz cu elemente de tango, cajun, blues, îmbogățite cu influențe folclorice. Biletele pot fi procurate de la Talcioc Cultural Suceava, prețul unui bilet fiind de 5 lei pentru studenți și elevi, și de 10 lei pentru publicul larg. Rezervări se pot face la numărul de telefon 0755 222 880.

 

Program, Zilele Sucevei

Ora 10:00, Parcul Profesor Ioan Nemeș - Târgul de Sânziene

Ora 14:00, Iulius Mall – înmânarea premiilor de Cetățeni de Onoare ai Sucevei

Ora 15:00, Iulius Mall – premierea Cuplurilor de aur

Ora 16:00, Iulius Mall - „Hai la Hram de Sânziene” – spectacol de folclor. Invitați: Ansamblul „Arcanul” USV Suceava, Ansamblul „Stejărelul” Cajvana, Ansamblul „Ciprian Porumbescu” Suceava (George Finiş, Sorin Filip, Nicolae Vueru, Dana Dăncilă, Rodica Andronic, Lucica Păltineanu, Margareta Clipa, Adriana Bucevschi, Alexandru Recolciuc, Angelica Flutur, Alexandra Brădățan, Mirela Aanei, Gabriela Teișanu, Lucian Motoveleț, Roxana Sava, Andreea Chisăliță, Nicoleta Afrăsinei, Marius Zgâianu, Laura Haidău, Gheorghiță Rotaru, Nicoleta Cojocaru, Nicolae Hafiuc, Doina Petroaie, Dănuț Onoiu și Laura Erhan) și Fanfara Stamate.

Ora 18:00, Parcul Profesor Ioan Nemeș Suceava - Fanfara Municipiului Suceava

Orele 16:00-18:00, Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene Suceava

Iana Sânziana, Ia și Casa Bucovineană, ediția a doua.

 

Miercuri, 25 iunie

Program, Zilele Sucevei

Ora 18:00, Iulius Mall – Spectacole suţinute de Palatul Copiilor Suceava, Trupa 9, Boom Dance, Gabriel Davi, K-Lypso, Don’t Touch, Artis Band și Walter Ghicolescu.

Ora 18:00, esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava - Spectacole Palatul Copiilor Suceava, Art Quintet, Folk Simbol, DJ MC Jacky și Gabriel Davi.

Ora 21.00, Iulius Mall - Maxim

Ora 21:30, Iulius Mall - Smiley

Distracţia din cea de-a doua zi a Zilelor Sucevei se va încheia în jurul orei 23.00, cu focuri de artificii lansate deasupra râului Suceava, în apropierea parcării de la Iulius Mall.

 

Lansare de carte, la Librăria Cărtureşti 

De la ora 18:00, la Librăria Cărtureşti din Iulius Mall Suceava, va avea loc lansarea volumelor „Acasă” şi „Ce dulci sunt fructele amare”, semnate de scriitoarea Luminiţa Aldea. Evenimentul se desfăşoară în cadrul Zilelor Sucevei şi face parte din campania „Cultura uneşte Bucovina”. Cărţile vor fi prezentate de profesoara Viorica Petrovici, membră a Uniunii Scriitorilor din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 868 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Unde fugim de-acasă...5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei