Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 iun 2014 - Anul XIX, nr. 139 (5648)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Evenimente

Concursul „Armonie prin artă populară şi tradiţii”, ediţia a V-a, la Centrul Şcolar Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute ediţia a V-a a Concursului interjudeţean „Armonie prin artă populară şi tradiţii”, la care au participat aproape o sută de elevi şi zeci de cadre didactice. Competiţia a cuprins două secţiuni: artă populară şi obiecte decorative (cusături, încondeiere ouă, pictură religioasă, curelărie, sculptură în lemn) şi folclor (dansuri populare cu acompaniament orchestral, muzică vocală şi instrumentală).

Concursul a reunit copii şi tineri cu cerinţe educative speciale (CES) din judeţele Suceava, Botoşani şi Neamţ. Juriul a fost alcătuit din reprezentanţi ai Palatului Copiilor Suceava (prof. Ileana Voinoiu), ai Complexului Muzeal Bucovina (Elena Ciobanu, Maria Crusninschi), ai Centrului Cultural Bucovina (Gheorghe Constantin Marin), ai Şcolii Populare de Artă „Ion Irimescu” din Suceava (directorul Ion Băiţan) şi ai Universităţii ,,Spiru Haret” (lector universitar doctor Crinuţa Popescu).

 

Inaugurarea sălii de sport şi a cabinetului de kinetoterapie

La încheierea concursului, directoarea Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava, profesoara Camelia Darie, a spus că ziua de sâmbătă, 14 iunie, a fost una deosebită, „zi în care elevii s-au simţit minunat, au fost încântaţi să dovedească tuturor talentul lor, impresionând atât juriul, cât şi publicul”. Duminică, 15 iunie, la Centrul Şcolar Suceava a avut loc inaugurarea şi sfinţirea sălii de sport recent renovate şi a cabinetului de kinetoterapie, de care vor beneficia cei peste 600 de elevi. Ceremonia religioasă a fost oficiată de preoţii Cosmin Cârlioru, Ştefan Argatu şi Mihai Apăvăloaie.

La eveniment au participat cadre didactice, elevi, părinţi, iar ca invitaţi: preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Ilie Niţă, preşedintele Clubului Rotary Suceava, Florin Apetroaie, inspector şcolar general adjunct Cristina Teodorovici, inspector învăţământ special Ionel Dumistrăcel. În sala de festivităţi a unităţii şcolare, după urarea de bun venit a directoarei Camelia Darie, a avut loc premierea elevilor şi a profesorilor îndrumători (Lucia Puşcaşu, Camelia Rusu Sadovei, Iulian Asimionesei) de la Colegiul de Artă ,,Ciprian Porumbescu” Suceava, pentru implicarea în proiecte educaţionale de tip voluntariat pentru categorii sociale defavorizate. Acestora li s-au oferit diplome şi premii în bani de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi Clubul Rotary.

Cei 40 de elevi de la Colegiul de Artă au realizat picturi pe pereţii căminelor de la internatul Centrului Şcolar Suceava. După momentul oficial al inaugurării sălii de sport şi a cabinetului de kinetoterapie a avut loc un program artistic, prezentat de formaţia ,,Dor Bucovinean”, eleva Raluca Bilaucă, grupul vocal ,,Mândră Bucovină” şi trupa de dans modern de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava, coordonată de profesoara Ecaterina Conachi.

 

Importanţa voluntariatului pentru comunitate

După vizitarea şcolii, reprezentanţii Consiliului Judeţean Suceava au apreciat implicarea echipei manageriale (director prof. Camelia Darie, directori adj. prof. Florica Icusca şi Cristina Clim, administrator Dorel Filip), pentru folosirea eficientă a resurselor, pentru o bună organizare a tuturor compartimentelor din instituţie şi pentru  buna colaborare cu autorităţile publice locale şi judeţene.

Programul de duminică s-a încheiat în curtea unităţii şcolare, prin organizarea unui flash mob pe melodia „Happy”, la care au participat atât copii de la Centrul Şcolar Suceava, cât şi de la Colegiul de Artă ,,Ciprian Porumbescu” Suceava. Directoarea Camelia Darie a adăugat că acţiunea de duminică „a urmărit conştientizarea de către elevi a importanţei voluntariatului pentru comunitate, a unor relaţii sociale armonioase, precum şi promovarea ideii de incluziune socială”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul „Armonie prin artă populară şi tradiţii”, ediţia a V-a, la Centrul Şcolar Suceava.
 Vizualizări articol: 1542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Concursul „Armonie prin artă populară şi tradiţii”, ediţia a V-a, la Centrul Şcolar Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei