Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 iun 2014 - Anul XIX, nr. 139 (5648)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Cadru festiv

Premierea olimpicilor de la Şcoala „Miron Costin” din Suceava, pe scena Casei de Cultură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava au fost premiaţi ieri, într-un cadru festiv, elevii de la Școala Gimnazială ”Miron Costin” din Suceava care au obţinut rezultate de excepţie la concursuri și olimpiade în anul şcolar 2013-2014.

Premierea elevilor merituoşi a avut loc în deschiderea serbării de sfârşit de an „Pe aripi de poveste”, un spectacol cu „lumini, culori, zâmbete și emoții”.

Printre elevii recompensaţi s-au numărat şi Alexandra Faraon, care a obţinut Premiul special la etapa naţională a Olimpiadei de Limba şi literatura română, Claudiu Costeniuc, Premiul special la etapa naţională a Olimpiadei de Chimie, Paul Rebenciuc, Premiul special la Concursul ±Poezie şi la etapa naţională a Olimpiadei de Lingvistică, şi Iulia Talpalariu, Premiul I la etapa naţională a Olimpiadei de Geografie. Echipa de Fotbal băieţi primar a şcolii, coordonată de prof. Vasile Corbu, a obţinut Premiul II la faza naţională a Olimpiadei şcolare de Educaţie fizică şi sport.

La Olimpiada de Limba şi literatura română, faza județeană, Alexandra Faraon a obţinut Premiul I, Mădălina Stanciu - Premiul III, iar menţiuni au obţinut Miruna Ungurenașu, Emilia Gheorghiță, Nicoleta Nistor, Viviana Balan, Andreea Săvuţ, Anastasia Sandu şi Sandra Tudorachi.

La Olimpiada de Limba și literatura engleză, faza județeană, Vlad Ilie a obţinut Premiul II, iar Vlad Ciubotariu, mențiune.

La Olimpiada de Matematică, faza județeană, Monica Macovei şi Paul Florin Rebenciuc au obţinut Premiul I, ei calificându-se la faza naţională, cu menţiuni fiind distinşi Iulia Talpalariu, Lavinia Isabela Ivan şi Cristian Duduman.

La Olimpiada de Fizică, faza județeană, Paul Florin Rebenciuc şi Alexandru Rusu au obţinut mențiuni.

La Olimpiada de Chimie, faza județeană, Claudiu Costeniuc a obţinut Premiul II, acelaşi elev adjudecându-şi o menţiune la faza județeană a Olimpiadei de Biologie.

La Olimpiada de Geografie, faza județeană, Iulia Talpalariu a obţinut Premiul I, Alexandra Bianca Faraon - Premiul III, iar Mădălina Stanciu – menţiune; la Olimpiada de Religie, faza județeană, Narcisa Camelia Nesteriuc şi Nicoleta Nistor – Premiul I, Vlad Butucel şi Alina Dănilă - Premiul II, Cristina Elena Costescu- Premiul III, Andreea Balan – mențiune; la Olimpiada de Educație civică/Cultură civică, faza județeană, Premiul II - Andreea Saviuc şi Alexandra Dobresenciuc, Premiul III - Ana MariaMuscă şi Iulia Turtureanu, mențiuni - Ștefania Chimiuc şi Paul Brădeanu; Bianca Cristina Croitoru şi Alexia Iriciuc; Matei Pișta şi Sebastian Vasile Nechita, Alexandra Faraon şi Iulia Talpalariu.

La Olimpiada şcolară la Educaţie fizică şi sport, faza județeană, la Fotbal băieți primar, echipa coordonată de prof. Vasile Corbu a obţinut Premiul I, la fel ca şi echipa de Fotbal fete primar (prof. Vasile Corbu) şi echipa de Volei fete (prof. Petru Codreanu), Premiul II la Şah fete a obţinut eleva Gabriela Roșu (prof. Maria Afanasov), aceeaşi distincţie fiind câştigată de echipa de Fotbal fete gimnaziu (profesorii Vasile Corbu, Codreanu Petru), iar Premiul III a fost câştigat la Handbal băieţi - echipă coordonată de profesor Maria Afanasov, Handbal fete (prof. Vasile Corbu), Fotbal băieţi gimnaziu (prof. Vasile Corbu, prof. Florentin Nitu).

La Concursul ±Poezie şi la Olimpiada de lingvistică, faza județeană, Paul Rebenciuc a obţinut Premiul I, iar elevul Alexandru Rusu - mențiune.

Elevii şi cadrele didactice care i-au îndrumat au primit diplome şi premii în bani, sponsor fiind Asociaţia de părinţi a Școlii Gimnaziale ”Miron Costin”, preşedinte Carmen Elena Tărăboanţă.

 

Talent şi valoare

Directorul Şcolii “Miron Costin”, prof. Constantin Sîrghi, a spus că „s-a scurs un an școlar, iar astăzi ne mândrim cu rezultatele de excepție obținute la concursuri și olimpiade școlare. Elevii, călăuziți de dascălii lor, au pornit pe un drum al gloriei, la început temători, dar încrezători, reușind să descopere cheia succesului. Tot mai îndrăzneți, s-au avântat cu aripi deschise spre necunoscute pe care le-au biruit. Fericiți și onorați de reușite, privim cu optimism spre un nou început, mai puternici, mai hotărâți. Aventura continuă…”

Elevii cu talent artistic au avut posibilitatea ca în cadrul serbării şcolii să cucerească auditoriul cu evoluţiile lor, fiind aplaudaţi îndelung, pentru că au dovedit că au valoare. Dansatori, interpreți de muzică populară sau alte genuri, iluzioniști, recitatori, cu toţii au fost, pentru câteva ore, „Pe aripi de poveste”, o singură voce și un singur gând.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premierea olimpicilor de la Şcoala „Miron Costin” din Suceava, pe scena Casei de Cultură.
 Vizualizări articol: 2818 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Premierea olimpicilor de la Şcoala „Miron Costin” din Suceava, pe scena Casei de Cultură5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei