Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 iun 2014 - Anul XIX, nr. 139 (5648)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Conflict sângeros

Doi bărbaţi, socru şi ginere, tăiaţi în propria casă în războiul dintre două familii de romi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi bărbaţi de etnie romă din Gulia - Dolhasca, socru şi ginere, au ajuns cu leziuni grave la Spitalul Judeţean Suceava, provocate inclusiv cu un cuţit, după ce au fost atacaţi în casă de un grup numeros de indivizi. Răfuiala violentă s-a produs marţi seară, în cadrul unui vechi conflict dintre două familii de romi din Gulia, Iordache şi Sârbu.

Vasile Iordache, în vârstă de 62 de ani, şi Georgel Chiriac, de 42 de ani, au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la Spitalul Judeţean, fiind internaţi pe secţia de Neurochirurgie. Primul a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral prin lovire, traumatisme la mâini şi gambe şi multiple plăgi înjunghiate la mâini şi picioare. Celălalt bărbat a scăpat ceva mai uşor, cu traumatism cranian, traumatisme multiple prin lovire la braţ şi o plagă înjunghiată la coapsa stângă. Ambii au ajuns la Urgenţe în stare de inconştienţă, fiind stabilizaţi ulterior de medici.

 

O veche răfuială între două familii care însumează 40-50 de oameni de fiecare parte

Având în vedere starea de conflict foarte gravă, pe lângă poliţiştii de la Dolhasca la faţa locului au intervenit şi grupe de la Serviciul de Acţiuni Speciale şi jandarmi. Ieri după-amiază, anchetatori încă erau la faţa locului, încercând să stabilească cert care dintre membrii familiei Sârbu sunt agresorii. Ancheta nu este deloc uşoară în condiţiile în care cele două familii rivale însumează, de fiecare parte, în jur de 40-50 de oameni.

Scandalul de acum două zile, ultimul dintr-un lung şir, a pornit de la o veche rivalitate dintre cele două familii. Totul pleacă de la o agresiune mai veche, în urma căreia unul dintre romi a suferit o gravă leziune la cap. De atunci, periodic, membri ai celor două familii s-au încăierat. În decembrie 2013, după o astfel de răfuială, opt romi au ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Au stat după gratii însă doar 24 de ore, ulterior fiind lăsaţi în libertate, cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.

Autorităţile locale din Dolhasca au căutat în numeroase rânduri să concilieze cele două familii, însă răfuielile au fost întrerupte doar pentru scurt timp. În ultima perioadă, cei din familia Iordache au făcut un pas înapoi, însă rivalii au devenit şi mai virulenţi, ajungându-se la episodul sângeros de acum două zile. 

Poliţiştii se confruntă periodic cu răfuieli violente în trei comunităţi de romi din judeţ. Cea de la Mironu - Valea Moldovei, considerată cea mai agresivă, cea de la Arbore şi cea de la Gulia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi bărbaţi, socru şi ginere, tăiaţi în propria casă în războiul dintre două familii de romi.
 Vizualizări articol: 2161 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 4 voturi
Doi bărbaţi, socru şi ginere, tăiaţi în propria casă în războiul dintre două familii de romi3.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei