Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 iun 2014 - Anul XIX, nr. 139 (5648)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumiri

Sindicaliștii din Sănătate ies în stradă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Angajaţii din Sănătate se pregătesc de pichetări. Acţiunile de protest sunt organizate de Federaţia Sanitas ca reacţie la decizia guvernanţilor de a ignora în mod repetat revendicările acestei structuri. Sindicalişti din toată ţara, inclusiv de la Suceava, vor ieşi în stradă de săptămâna viitoare, pentru a-şi exprima nemulţumirile. Aşa a anunţat ieri, liderul Uniunii Judeţene Sindicale Sanitas Suceava, Ana Ionescu, care a arătat că salariaţii din sectorul sanitar sunt decişi să „câştige meciul” cu reprezentanţii Guvernului României prin Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi Ministerul Finanţelor Publice.

Sindicaliştii de la Sanitas vor renunţa la proteste doar dacă guvernanţii vor ţine cont de revendicările lor. Prima solicitare este creşterea cu 10 % a veniturilor în sănătate şi asistenţă socială, începând cu data de 1 iulie 2014 şi aplicarea Legii 284/2010 în sănătate şi asistenţă socială, de la 1 octombrie 2014. Punctul doi de pe lista de revendicări este publicarea în Monitorul Oficial a Contractului Colectiv de Muncă pe sectorul sănătate şi activităţi sanitar-veterinare, înregistrat la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice cu numărul 1726/29.11.2013, până în data de 20 iunie 2014. Deblocarea de urgenţă a posturilor vacante în sănătate şi asistenţă socială până pe data de 20 iunie 2014 este ultima doleanţă a sindicaliştilor.

În cazul în care aceste solicitări vor rămâne fără răspuns, Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas a stabilit ca în perioada 23 iunie - 04 iulie să înceapă acţiunile de protest prin pichetarea instituţiilor statului abilitate în rezolvarea revendicărilor. Calendarul mişcărilor de protest este următorul: 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 30 iunie, 1 iulie - Ministerul Sănătăţii, 26 iunie, 2 iulie - Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, 27 iunie, 3 iulie, 4 iulie - Ministerul Finanţelor Publice. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliștii din Sănătate ies în stradă.
 Vizualizări articol: 1371 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sindicaliștii din Sănătate ies în stradă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei