Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 iun 2014 - Anul XIX, nr. 139 (5648)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

În zona Vicov

Percheziţii la adevărate depozite de bunuri furate, în cazul unei grupări care a spart peste 40 de case

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Grupe de „mascaţi” de la Serviciul de Acţiuni Speciale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava au efectuat, ieri dimineaţă, zece percheziţii care i-au vizat pe membrii unei grupări specializate în furturi din locuinţe, care ar fi comis peste 40 de spargeri şi ar fi  produs un prejudiciu de aproximativ 200.000 de lei. 11 indivizi au fost ridicaţi şi duşi la audieri, însă nu toţi în calitate de suspecţi de furt, cei mai mulţi fiind acuzaţi doar de tăinuire, după ce la locuinţele lor au fost găsite bunuri care ar proveni din furturi. Furturile ar fi fost comise începând cu luna decembrie a anului trecut, din case din Vicovu de Jos, Voitinel, Gălăneşti şi Bilca, fiind vizate case nelocuite, cu precădere ale localnicilor plecaţi peste hotare, şi locuinţe în construcţie, tot ale acestora din urmă. 

 

Cum acţionau hoţii

Percheziţiile de ieri dimineaţă au vizat persoane din Vicovu de Jos, Gălăneşti, Suceviţa, Frătăuţii Noi şi Vicovu de Sus. Ca mod de operare, arată anchetatorii, autorii pătrundeau în case prin efracţie şi sau prin escaladare, după ce studiau locuinţele vizate şi se informau de la complici cu privire la imobile în care nu locuia nimeni şi se aflau bunuri.

„La nivelul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti au fost înregistrate, în perioada decembrie 2013 – iunie 2014, 40 de cauze de furt, prejudiciul estimat fiind de 200.000 de lei”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

În timp, rezultă din anchetă, hoţii îşi creaseră o adevărată reţea, zecile de bunuri furate fiind depozitate în mai multe locaţii. La percheziţii au fost ridicate peste zece televizoare, generatoare electrice, biciclete, mopede, scule electrice, material lemnos şi multe alte bunuri. Din ancheta coordonată de un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi rezultă că în ultima perioadă hoţii duceau bunurile furate pe jos, până într-un punct, unde le ascundeau şi reveneau ulterior pentru a le ridica cu o autoutilitară. Prin această metodă ei încercau să atragă cât mai puţin atenţia, fiind probabil conştienţi că anchetatorii sunt pe urmele lor.

 

Percheziţii şi la Vasile Coroamă, zis „Tomuţa”, afaceristul judecat în dosarul mutilării lui Sam Antemie

Din informaţiile pe care le avem, poliţiştii au executat trei percheziţii în comuna Frătăuţii Noi, la imobilele lui Gheorghe Ion Ciotău, în vârstă de 39 de ani, alte trei la Vicovu de Jos, la locuinţele lui Vasile Coroamă, George Romică Ungurean şi Ovidiu Adrian Cîrstean, două la Voivodeasa – comuna Suceviţa, la gospodăriile lui Dorel Buraciuc şi Damian Băcilă, şi încă două la Bivolărie – Vicovu de Sus, la casele lui Iliuţă Ursachi şi Ilie Schipor.

Vasile Coroamă, zis „Tomuţa”, este nimeni altul decât afaceristul trimis în judecată în dosarul mutilării lui Beniamin Samuil Antemie, afaceristul căruia i s-ar fi tăiat un deget pentru o datorie neplătită, în urma unui împrumut dat de cămătarul „Tomuţa”. Nu toţi cei amintiţi mai sus sunt acuzaţi de furt, o parte fiind suspectaţi doar de complicitate sau tăinuirea furtului.

 

Trei dintre suspecţi, reţinuţi pentru 24 de ore

Doar trei dintre cei vizaţi de anchetă sunt, cel puţin deocamdată, acuzaţi de furturi.

Aseară, după ore în şir de audieri, Gheorghe Ion Ciotău, din comuna Frătăuţii Noi, Ovidiu Adrian Cîrstean şi George Romică Ungurean, ultimul în vârstă de 30 de ani, ambii din Vicovu de Jos, au fost reţinuţi pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi în faţa magistraţilor de la Judecătoria Rădăuţi, cu propunere de arestare preventivă, pentru infracţiunea de furt calificat.

 

Bunuri furate din muzee din Italia, găsite anul trecut la unul dintre suspecţii de furt de acum  

Dintre cei trei suspecţi principali de furt atrage atenţia numele lui Gheorghe Ion Ciotău, zis „Godacu”, care locuieşte în satul Costişa, comuna Frătăuţii Noi. Anul trecut, la sfârşitul lunii octombrie, în urma unor percheziţii efectuate la domiciliul acestuia, au fost găsite bunuri susceptibile de a fi fost furate din muzee şi lăcaşuri de cult din Italia (o statuetă, un crucifix, monede etc.). De asemenea, cu ocazia acelor percheziţii, au fost găsite mai multe bunuri care ar fi provenit din furturi din case din localităţile din jur, dar şi ţigări de contrabandă şi mai multe arme neletale. O parte necesitau autorizaţie specială de deţinere şi folosire, pe care suspectul nu o deţinea. 

Gheorghe Ciotău a fost arestat preventiv după aceste descinderi, rămânând în arest până în luna ianuarie 2014. Atunci el a fost eliberat provizoriu, pe cauţiune, cu impunerea unei serii de obligaţii stricte. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Percheziţii la adevărate depozite de bunuri furate, în cazul unei grupări care a spart peste 40 de case.
 Vizualizări articol: 6518 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 9 voturi
Percheziţii la adevărate depozite de bunuri furate, în cazul unei grupări care a spart peste 40 de case5.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei