Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 iun 2014 - Anul XIX, nr. 138 (5647)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

„Muguri de tradiţii”

Preşcolarii de la Grădiniţa „Sfântul Ioan cel Nou“ din Suceava, la şezătoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşcolarii de la Grădiniţa „Sfântul Ioan cel Nou“ din Suceava au participat ieri la o activitate atractivă, „Bun venit la Şezătoare!”, în cadrul căreia, îmbrăcaţi în costume populare, au cântat, au dansat şi au spus poezii, în aplauzele părinţilor, bunicilor şi educatoarelor. Şezătorile, după cum li s-a explicat şi preşcolarilor, erau întâlniri comunitare cu caracter lucrativ, dar şi distractiv, lumea satelor îmbinând în mod plăcut lucrul cu distracţia. Se rosteau ghicitori, zicale, proverbe, se cântau sau se rosteau balade, nestemate folclorice ce s-au păstrat până în zilele noastre, transmise în modul cel mai lesnicios pe această cale.

Activitatea de ieri s-a sfârşit printr-o horă mare, la care s-au prins de mâini toţi preşcolarii, la final aceştia primind ca recompensă covrigi. Tot în cadrul activităţii de ieri a avut loc şi expoziţia de icoane pe sticlă şi ouă încondeiate, realizate de copii pe parcursul desfăşurării activităţilor din cadrul proiectului „Muguri de tradiţii”, iniţiat de Fundaţia Sfinţii Martiri Brâncoveni - Filiala Suceava, desfăşurat în parteneriat cu Primăria municipiului Suceava şi Consiliul Local Suceava.

ProfesoaraMaria Doncean, coordonatoarea proiectului, ne-a spus că „icoanele pe sticlă realizate de copii reprezintă o fărâmă de inocenţă, credinţă şi culoare, născută din sufletul pur al copiilor. Deoarece oul roşu este purtătorul unor semnificaţii profunde legate de învierea lui Hristos şi de reînnoirea naturii, creştinii s-au ostenit să-l încondeieze, desenând cu ceară motive decorative, de o rară frumuseţe. Copiii au avut ocazia să experimenteze tehnica încondeierii ouălor, tehnică pe care o vor duce mai departe în timp”.Scopul proiectului „Muguri de tradiţii” a fost acela de îmbunătăţire a procesului de educare prin stimularea interesului şi educarea copiilor în vederea cunoaşterii, păstrării şi continuării tradiţiilor populare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşcolarii de la Grădiniţa „Sfântul Ioan cel Nou“ din Suceava, la şezătoare.
 Vizualizări articol: 2175 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Preşcolarii de la Grădiniţa „Sfântul Ioan cel Nou“ din Suceava, la şezătoare5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei