Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 iun 2014 - Anul XIX, nr. 138 (5647)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Evaziune

O firmă din Fălticeni nu a înregistrat venituri de peste 50 de miliarde de lei vechi din vânzarea de fructe şi legume

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia Regională Antifraudă Fiscală Suceava a formulat o sesizare penală pe numele patronului unei societăţi comerciale din municipiul Fălticeni care pe parcursul a aproximativ un an de zile nu a înregistrat venituri de peste cinci milioane de lei (50 de miliarde de lei vechi) din vânzarea de fructe şi legume. În urma unui control efectuat recent, inspectorii antifraudă au constatat că firma, care are ca obiect de activitate achiziţia intracomunitară de legume şi fructe, a prejudiciat bugetul de stat cu suma de 2,1 milioane de lei. Şeful Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava, Cosmin Georgescu, a spus că firma în cauză achiziţiona din Uniunea Europeană legume şi fructe, pe care apoi le vindea la preţuri mult subevaluate. Din constatările inspectorilor antifraudă a rezultat faptul că firma din Fălticeni a vândut mii de tone de mere, cartofi sau ceapă în pieţe mobile, folosind o singură casă de marcat, care înregistra vânzările la preţuri cu mult mai mici decât cele reale, iar tranzacţiile nu erau evidenţiate în acte. Practic, inspectorii Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală au stabilit că existau diferenţe şi de zece ori între preţul declarat şi cel real la care se făceau vânzările de legume şi fructe.

„La stabilirea prejudiciului am luat în calcul preţul mediu la aceste produse stabilit de Direcţia de Statistică. Şi ca exemplu, dacă în realitate vânzarea se făcea la 2 lei pentru un kilogram de mere, în casa de marcat se înregistra doar 0,2 lei pentru un kilogram”, a explicat Cosmin Georgescu.

În acelaşi timp el a mai precizat că inspectorii antifraudă au constatat nereguli similare şi la alte două firme care fac achiziţii intracomunitare de fructe şi legume, pe care apoi le comercializează în ţară, la una dintre ele prejudiciul fiind de 244.000 de lei, iar la cealaltă prejudiciul a fost calculat la suma de 131.000 de lei.

Pe de altă parte, Georgescu a precizat că de la începutul lunii mai a.c. şi până la mijlocul acestei luni, Direcţia Regională Antifraudă Fiscală Suceava a întocmit 25 de sesizări penale la nivelul întregii regiuni, pentru un prejudiciu total adus bugetului de stat în valoare de aproximativ 56,6 milioane de lei. Dintre acestea, patru sesizări penale au fost întocmite pe numele unor agenţi economici din judeţul Suceava, la care în urma neregulilor constatate a fost estimat un prejudiciu de 2,6 milioane de lei. Tot în aceeaşi perioadă, inspectorii antifraudă au verificat 129 de agenţi economici din judeţul Suceava, fiind aplicate 136 de amenzi contravenţionale, în valoare de 486.300 de lei. De asemenea, în urma controalelor din judeţul Suceava, inspectorii antifraudă au dispus confiscare de bunuri şi numerar în sumă totală de puţin peste patru milioane de lei.

Cosmin Georgescu a ţinut să mai precizeze că de la începutul activităţii Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava, valoarea totală a prejudiciilor constatate la agenţii economici, la nivel regional, a amenzilor şi confiscărilor se ridică la suma totală de 50 de milioane de euro. Georgescu a mai spus că în perioada următoare inspectorii acestei instituţii vor efectua controale pentru verificarea firmelor care comercializează produse accizabile. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O firmă din Fălticeni nu a înregistrat venituri de peste 50 de miliarde de lei vechi din vânzarea de fructe şi legume.
 Vizualizări articol: 3755 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
O firmă din Fălticeni nu a înregistrat venituri de peste 50 de miliarde de lei vechi din vânzarea de fructe şi legume3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei