Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 iun 2014 - Anul XIX, nr. 138 (5647)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Popas la mănăstiri

20 de copii care frecventează Biserica „Sfântul Dumitru” din Suceava, în excursie prin Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

20 de copii care participă în fiecare sâmbătă la orele de cateheză, la Biserica „Sfântul Dumitru” din Suceava, au vizitat, la sfârşitul săptămânii trecute, mănăstiri din Bucovina, în cadrul unei excursii organizate de pr. Justinian-Remus A. Cojocar.

Ca o răsplată a efortului și dragostei de care au dat dovadă copilașii pe parcursul anului, părintele Justinian Cojocar le-a pregătit o zi de neuitat. Copiii au mers în excursie la mănăstiri și la locul copilăriei părintelui Cojocar, Slătioara, la poalele Rarăului.

Prima oprire a fost la Mănăstirea Humor, unde elevii au rămas încântați de frumusețea bisericii și a picturii. Au ascultat cu atenție ce le-a explicat măicuța-ghid și au promis că vor reveni ori de câte ori vor putea și cu familia, cu cei dragi, pentru a le arăta nestematele din Bucovina, care sunt mănăstirile.

 

Elevi olimpici, apropiaţi bisericii

A doua mănăstire vizitată de grupul de copii de la Biserica „Sfântul Dumitru” din Suceava a fost Mănăstirea Voroneţ. Preotul Cojocar ne-a spus că „la Voroneţ, cerul se oglindea pe pereții mănăstirii. Copiii nu-și mai dezlipeau ochii de la picturi. În interior au descoperit mormântul Sfântului Cuvios Daniil Sihastrul. Ghidul mănăstirii, maica Elena Simionovici, a rămas impresionată de cunoștințele copiilor din domeniul religiei”.

Printre copiii care participă la cateheză, cu vârste între 8-15 ani, se numără elevi de la Colegiul Naţional „Petru Rareș” Suceava și de la Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava, unde studiază religia cu părintele Justinian Cojocar, copiii din Parohia „Sf. Dumitru” din Suceava și de la alte școli sucevene. Nelipsiţi de la cateheză sunt doi elevi care au luat locul I la Olimpiada Județeană de Religie, la clasa a VI-a, Mihail Mihnea Moruz și Teodora Lungoci, un olimpic național la fizică, Adrian Petraș, o olimpică internațională la limba română, cu multiple premii internaţionale, concursuri naționale de limbă și comunicare, Iasmina Maria Răceanu.

 

„Nu vom uita niciodată această zi”

Călătoria copiilor a continuat cu un popas la Mănăstirea Doroteia. Aici au participat la Sfânta Liturghie și s-au rugat împreună. Părintele Justinian şi un preot-călugăr de la mănăstire au citit mai multe rugăciuni, pentru luminarea minții copiilor, pentru spor și ajutor și binecuvântarea călătoriei. În localitatea Slătioara, excursioniştii suceveni au putut admira Codrii Seculari. „Rezervația Codrii Seculari este sălbatică. Acolo se găsesc arbori de 400 și 500 de ani, specii rare de plante, unele chiar unice în lume. Copiii au descoperit ferigi, mușchi, licheni, diferite specii de copaci bătrâni. Printre stânci, au ajuns până la o cascadă și au văzut cum iese izvorul din stâncă. A fost nemaipomenit pentru ei. Cu rucsacurile în spate și lanterne, elevii au descoperit frumusețile naturii din Bucovina”, a completat părintele Cojocar.

Copiii s-au convins de frumuseţile naturii și când părintele Justinian Cojocar i-a dus pe un platou-pajiște din Slătioara, de unde au cules fragi. Ultima oprire a fost la o stână. Copiii au gustat din bucatele tradiționale de la stână, au văzut mistreți, păstrăvi și s-au jucat pe pășunea cu iarbă proaspăt cosită. „Nu vom uita niciodată această zi”, au exclamat copiii, la finalul excursiei, mulțumindu-i părintelui Justinian Cojocar pentru frumoasele ore de cateheză de la biserică și pentru efortul depus în organizarea şi finanțarea acestei excursii în Bucovina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 20 de copii care frecventează Biserica „Sfântul Dumitru” din Suceava, în excursie prin Bucovina.
 Vizualizări articol: 1589 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
20 de copii care frecventează Biserica „Sfântul Dumitru” din Suceava, în excursie prin Bucovina5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei