Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 iun 2014 - Anul XIX, nr. 138 (5647)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Revendicări

Sindicaliștii din Primăria Suceava îşi cer drepturile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sindicatul Judeţean „Ştefan cel Mare” al salariaţilor din Primăria municipiului Suceava, condus de Lucian Cuseac, a cerut sprijinul Instituţiei Prefectului în vederea soluţionării unor revendicări de natură salarială pentru funcţionarii publici numiţi în funcţia de poliţist local. Sindicaliştii cer plata orelor suplimentare, plata orelor prestate în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care nu se lucrează în cadrul schimbului normal de lucru, abrogarea Ordonanţei de Urgenţă 63/2010 privind limitarea posturilor din primării, acordarea normei de hrană, acordarea primei de vacanţă şi a celui de-al 13-lea salariu. Sindicaliştii din Primăria Suceava mai vor iniţierea unui alt act normativ care să reglementeze salarizarea unitară din administraţia publică pentru a se elimina situaţiile aberante când salariaţi care se regăsesc pe aceeaşi treaptă profesională şi îşi desfăşoară activitatea în acelaşi loc de muncă sunt remuneraţi în mod diferit, uneori diferenţele ridicându-se la câteva sute de lei.

Prefectul Florin Sinescu a declarat că revendicările sindicaliştilor din Primăria Suceava vor fi discutate în Comisia de dialog social, după care vor fi înaintate ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. El a amintit că acest minister are deja în lucru un nou pachet legislativ pentru zona administraţiei publice care va corecta problemele din sistem.

„Vicepremierul Liviu Dragnea a adus în discuţie la vizita pe care a efectuat-o în judeţul Suceava faptul că în acest moment se lucrează la un pachet legislativ în ceea ce  priveşte zona administraţiei publice locale, ceea ce înseamnă că se lucrează la modificarea legii funcţionarului public, a statutului funcţionarului public, a Legii 215 a administraţiei publice locale, inclusiv a Legii 340 a prefectului. Aceste propuneri care fac parte din zona salarială în mod special noi le vom înainta către minister. În acest moment se lucrează inclusiv pe zona de salarizare, astfel încât în toamnă să poată intra în dezbatere acest pachet legislativ. Noi vom înainta toate aceste propuneri şi sperăm ca ele să fie cuprinse în actul normativ”, a spus Sinescu.

Trebuie spus că Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie, la care este afiliat şi sindicatul din Primăria Suceava, intenţionează să declanşeze acţiuni de protest la nivel naţional pentru a forţa guvernul să accepte revendicările de natură salarială. Se urmăreşte pichetarea prefecturilor din fiecare judeţ şi organizarea unui mare miting la Bucureşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliștii din Primăria Suceava îşi cer drepturile.
 Vizualizări articol: 1922 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliștii din Primăria Suceava îşi cer drepturile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fratia trimis de
(18 iun 2014, 12:16:44
"Uoi fratilor sindicaliati, da fashieti intii oleaca di munca si dupa aia la cersit uoi", ca si asa stati o ora la birou si va calcati pe bataturi unul pe altul si apoi dispareti ca Elodia.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei