Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 iun 2014 - Anul XIX, nr. 138 (5647)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Mitocanul descoperit de sandale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Titlul tabletei de faţă sună un piculeţ a titlu de film sau de roman poliţist, nu?

Marile companii care au contact nemijlocit cu publicul le interzic angajaţilor – în primul rând femeilor, pentru că bărbaţii sunt excluşi prin subînţelegere - să poarte sandale la serviciu. De ce oare? Pentru că, în lipsa unei îngrijiri impecabile, dezvelirea labelor picioarelor poate induce dezgust, chiar repulsie în rândurile celor care devin, fără voia lor, privitori.

Călcâiele cu aspect de gresie, degetele deformate de încălţămintea fiţoasă inspirată din mersul cocostârcului, unghiile supuse unei eroziuni complexe, praful depus între degete, care îţi poartă imaginaţia spre cele mai oribile mirosuri coapte acolo, creează în ansamblu un tablou de-a dreptul respingător. Un tablou care se răsfrânge în modul cum este percepută în exterior nu doar persoana respectivă, ci şi firma pe care o reprezintă.

Prea puţine românce sunt preocupate de aceste aspecte, de aceea trebuie să li se interzică explicit portul sandalelor. Sunt amănunte, în opinia lor. Din indiferenţă, ele cred că îngrijirea frumuseţii exclude labele cu care iau contact cu încălţămintea şi apoi cu pământul. Habar nu au că precis acolo pică în secunda doi privirea bărbaţilor. Prea puţin le pasă.

Dacă femeile în sandale mai sunt cât de cât suportabile, ele fiind înzestrate de la natură cu un capital de fineţe în privinţa căruia trebuie să picăm cu toţii de acord, bărbaţii în sandale au un aspect pronunţat oribil. Ăştia nici n-ar trebui lăsaţi să se plimbe nestingheriţi pe stradă, cu lăboanţele lor lătăreţe şi scârboase. Poliţia ar trebui să-i amendeze pe loc şi să-i reţină în arest, de unde n-ar trebui să li se dea voie să plece decât încălţaţi cu pantofii cei mai ermetici.

Dar culmea dezgustului este atinsă de bărbaţii care poartă şosete în sandale. Nu este o întâmplare că foarte mulţi oameni politici au fost surprinşi în această ţinută. Ce le poţi cere unor mitocani reprezentativi? 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mitocanul descoperit de sandale.
 Vizualizări articol: 1592 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Mitocanul descoperit de sandale3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei