Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 iun 2014 - Anul XIX, nr. 138 (5647)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Pe aceeaşi linie realistă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Eram foarte curios cum se va prezenta grupul “realiştilor” din echipa Portugaliei. Exact, la acelaşi nivel cu spaniolii de la Real! Tot cădere cu zgomot, la 4 goluri diferenţă, Germania fiind responsabilă. Poate şi arbitrul, dar nu atât pe cât reclamă lusitanii. Că doar n-or să recunoască faptul că au fost praf… E drept Pepe n-a lovit violent, dar el are statutul de eliberat condiţionat, ajunge să dea un brânci şi se alege cu pedeapsă de recidivist. Şi, până la urmă, ce caută un jucător să facă reproşuri unui adversar căzut, frecându-şi freza de fruntea lui? E banal, dar atât de sănătos acest îndemn pe care mulţi antrenori îl strigă jucătorilor, încă de la juniorat: vezi-ţi de jocul tău! Şi, altă vorbă sfântă, arbitrului să nu-i oferi pretexte. Depăşind momentul Pepe, nici restul coechipierilor săi n-au oferit cine ştie ce, parcă îşi atinseseră vârful de formă în barajul cu Suedia. În condiţiile astea, fără nici un punct de sprijin de nicăieri, nici Ronaldo n-a fost în parametri. Unde s-o fi pierdut nebunia de la acel 4-0 pe terenul lui Bayern, cu destui adversari comuni? Atunci a avut încrederea de a executa o lovitură liberă pe sub zid, acum abia a prins o dată cadrul porţii… Nu ştiu dacă vom mai vedea curând o vedetă tip locomotivă, ca Maradona, să tragă echipa după el. Nici fotbalul nu mai e acelaşi. Cât despre nemţi, îi umflă prea tare scorul, ca şi pe olandezi. Păcat de accidentarea lui Reus, jucătorul cel mai aparte din naţionala Germaniei.

Şi Franţa a făcut scor, dar cu adversar de cu totul alt calibru, Honduras. Cocoşii nu par a fi de cursă lungă, ar fi culmea să ajungă în semifinale după ce fotbalistul lor reprezentativ, Ribery, a fost nevoit să rămână acasă. Teribilă trebuie să fi fost dezamăgirea pentru el, după speranţele năruite rând pe rând la Balonul de Aur, în Liga Campionilor şi acum la Mundialul brazilian. Cât despre Argentina, am remarcat dorinţa mare a lui Messi, în contrast cu apatia arătată la Barcelona, dorinţă acoperită doar parţial în realizări. Dar nici el n-a fost secondat de colegi, di Maria departe de a fi decisiv, ca deunăzi, la Real, iar Aguero – mai degrabă la alibi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pe aceeaşi linie realistă.
 Vizualizări articol: 1370 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Pe aceeaşi linie realistă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei